Detaylar
Kim cevapladı?DarthGorsoy
Bilgin
Bilgisayarı uzağa taşımaktan başka çare yok mu diyorsunuz yani. Bazı tanıdıklarım rulmanı toz tutmuştur dedi.
Bugüne kadar hiç PSU temizlemedim hocam. Sanırsam videoları vardır, onlara bakarak yapabilirsiniz.
DarthGorsoy
Bilgin
Evet, dediğim gibi garantisi devam ediyorsa bence de bir garantiye gönderin ki değiştirsinler.
ryz
Uzman
Garantiye yolladım bakalım düzelecek mi? Problem neredeymiş eğer düzelirse onu da sorup öğreneceğim. Kargoya verdik bakalım gelişmelerden bu konu üzerinden haber vereceğim.
Gönderdiğim firma bana hiçbir sorun olmadığını normal çalışma sesi olduğunu ürünün düzgün çalıştığını söyleyip ürünü geri yolluyor. Sizce ürün benim kasam da bu sesle çalışıyor olabilir mi? Başka bileşenlerle deneme imkanım var.
Gönderdiğim firma bana hiçbir sorun olmadığını normal çalışma sesi olduğunu ürünün düzgün çalıştığını söyleyip ürünü geri yolluyor. Sizce ürün benim kasam da bu sesle çalışıyor olabilir mi? Başka bileşenlerle deneme imkanım var.
Tecruben varsa sistemi uzay montaj calistirip gurultunun kaynagindan emin olabilirsin. Eger guckaynagi o halde de asiri gurultu yapiyorsa tuketici haklarina da basvurabilirsin firma hala sorun olmadiginda israr ediyorsa.
ryz
Uzman
Hocam gürültü masa başından duyuluyor sadece dikkatli dinleyince. Ben masa başı iş yaptığım için bilgisayar da bana acayip yakın sesi net algılıyorum. Belki de ses normaldir bana kötü geliyordur bilemiyorum. Sizin güç kaynaklarınızdan böyle ses geliyor mu? Ayrıyeten power supply kasa ile manyetik alan vs yapabilir mi? Kasadan kaynaklıysa değiştiricem.Tecruben varsa sistemi uzay montaj calistirip gurultunun kaynagindan emin olabilirsin. Eger guckaynagi o halde de asiri gurultu yapiyorsa tuketici haklarina da basvurabilirsin firma hala sorun olmadiginda israr ediyorsa.
Bilgisayarın bazı kablolarını ben bazılarını abim taktı. Bilgisayar düzgün çalışıyordu ancak yanlış yaptığımız bir kablolama olabilir mi sizce?
Ekran kartım 6700XT Gigabyte eagle versiyonu baya bir pin girişi vardı onları ben takmıştım yanlış takma ihtimalim var mı?
Ses miktarindan rahatsiz olmak tamamen kisisel bir deneyim. Yani bana ses seviyesi 40dB ya da 50 dB derseniz bunun normal olup olmadigini soyleyebilirim ama "rahatsiz oluyorum" dediginizde bu kisisel deneyime giriyor. Ben TV sesi olmadan calisamayan bir insanim. Tam tersine ortam sessiz ise konsantre olamiyorum mesela. Telefonda cok iyi calismada da desibel olcen programlar var. Bir tanesiyle olcun isterseniz, oyle olculebilen bir degere gore degerlendirmek gerekir. Ses miktarindan ote bir de sesin turu var. Dumduz fan sesi ise normal ama oradaki mil erimisse ve metalin birbirinize surtmesi gibi bir ses ise seviyesi dusukte olsa cok rahatsiz olabiliyor. Garantisi olmasa ayni boyutta dusuk sesli bir fan alin gecin derdim ama garantili urune de mudahale etmek mantikli degil tabii.Hocam gürültü masa başından duyuluyor sadece dikkatli dinleyince. Ben masa başı iş yaptığım için bilgisayar da bana acayip yakın sesi net algılıyorum. Belki de ses normaldir bana kötü geliyordur bilemiyorum. Sizin güç kaynaklarınızdan böyle ses geliyor mu? Ayrıyeten power supply kasa ile manyetik alan vs yapabilir mi? Kasadan kaynaklıysa değiştiricem.
Bilgisayarın bazı kablolarını ben bazılarını abim taktı. Bilgisayar düzgün çalışıyordu ancak yanlış yaptığımız bir kablolama olabilir mi sizce?
Ekran kartım 6700XT Gigabyte eagle versiyonu baya bir pin girişi vardı onları ben takmıştım yanlış takma ihtimalim var mı?
Olabilir. Coil whine seside benzerdir. Hatta kuruyan bir kondansator bile cinliyor olabilir tabii. Bacagindaki lehim curumese bile ses yapabilir. Ama dedigim gibi garantili urunde oncelikle bu sesin ariza olabilecegine ya da normal olmayacak asiri rahatsiz edici olduguna dair rapor almaniz lazim. Firma yanasmiyor ise hakem heyetine gitmek gerekecek gibi.
Yeni konular
-
-
HP Victus'taki SSD Casper Excalibur G770'e uyar mı?
- BirForumcuKişi
-
-
-
-
-