Cracxy

Uzman
Merhaba, başka oyunları oynarken hiçbir sorun yaşamıyorken, PUBG oynarken ping değerlerim anidem 50-60'tan 2K-3K'ya fırlıyor. Sıklıkla donmalar, laglanmalar yaratıyorken bazen oyundan atıığı bile oluyor. Dediğim gibi bu sorunu sadece PUBG'de yaşıyorum. Forumlarda veya herhangi bir yerde çözüm bulamadım. QoS ayarı yapmayı denedim internet bağlantım gitti, Türk Telekom'a zorla düzelttirebildim.
Test: Bufferbloat and Internet Speed Test - Waveform
Modem: ZyXEL VMG3312-B10B

Son düzenleyen: Moderatör:
Kral bilmediğin konu hakkında boş muhaliflik yaptığın için böyle diyoruz. Böyle davranarak karşına aldığın güruhtan pek bi farkın kalmıyor. Bu konuyu da burda kapatalım lütfen. :thumbsup:

Hocam hat değerlerini nasıl atacağımı bilmiyorum.
nPerf Sonuçları: https://pic.nperf.com/r/3569099050720415-SkjzCD5U.png
nPerf testlerinde iyi sonuçlar almışsınız, Jitter yok.

Hat değerleri için genellikle şu adresler kullanılır:
Rich (BB code):
Superbox cihazlarda (Huawei modemler için): 192.168.8.1
Sizin ISP'niz Türk Telekom olduğu için şunu kullanmanız gerekir: 192.168.1.1

nPerf testlerinde iyi sonuçlar almışsınız, Jitter yok.

Hat değerleri için genellikle şu adresler kullanılır:
Rich (BB code):
Superbox cihazlarda (Huawei modemler için): 192.168.8.1
Sizin ISP'niz Türk Telekom olduğu için şunu kullanmanız gerekir: 192.168.1.1
Tamam kullanıcı arayüzüne girdim burdan neye bakmam gerekiyor. Bağlantı durumu sekmesinde bir sıkıntı yok, zaten türk telekomu arayıp sorduğumda onlar da bi sıkıntı yok dedi.

Dosya Ekleri

• xdsl1.webp
    xdsl1.webp
    18,7 KB · Görüntüleme: 53
  • xdsl2.webp
    xdsl2.webp
    5,2 KB · Görüntüleme: 50
Gayet iyi değerlerdesiniz. Muhtemelen anlık ping yükselmeleri o anki sunucuya bağlı gibi.
Türk oyuncularla aynı takıma denk geldiğimde özellikle soruyorum "böyle sorunlarınız var mı?" diye, onlar yaşamıyormuş. Galiba bu sorunun tek çözümü başka sağlayıcıya geçmek. Çünkü kimse bir çözüm bulamıyor. Artık bufferbloat yapmaya da korkuyorum. Bir kere yaptım internet gitti, saatlerce uğraştım anca geri getirebildim. Eğer bu konu hakkında bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim. Türk Telekom ve Zyxel bu tür olayları kasıtlı zorlaştırıyor DNS değişikliği bile yapamıyorum.

Türk oyuncularla aynı takıma denk geldiğimde özellikle soruyorum "böyle sorunlarınız var mı?" diye, onlar yaşamıyormuş. Galiba bu sorunun tek çözümü başka sağlayıcıya geçmek. Çünkü kimse bir çözüm bulamıyor. Artık bufferbloat yapmaya da korkuyorum. Bir kere yaptım internet gitti, saatlerce uğraştım anca geri getirebildim. Eğer bu konu hakkında bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim. Türk Telekom ve Zyxel bu tür olayları kasıtlı zorlaştırıyor DNS değişikliği bile yapamıyorum.
B10-B çok kısıtlı bir modem zaten. En iyisi ISP değiştir geç. O modemi bir daha verirlerse de kabul etme sakın.