Herkese merhaba, sistemimde bir süredir sadece oyunlarda çökme durumu var. Ortalama 3 ay önce çok nadiren de olsa oyunlarda hatasız kapanma/çökme oluyordu ve son zamanlarda iyice rahatsız etmeye başladı. Oyunlarda genelde 30-45 dakika sonunda aniden kapanma durumu var. Sistemin sıcaklık, güç kullanımı, RAM kullanımı ve ekran kartı belleğinin kullanımını takip ediyorum ve buralarda bir sorun yok. İşlemci sıcaklığım genelde 55, ekran kartı sıcaklığım ise oyunlara göre değişiyor ancak genelde 60-65 derecelerde. En çok sorun yaşadığım oyun Age of Empires 4 ve Battlefield 2042. 2 hafta önce sistem parçalarına bakım/temizleme yaptıktan sonra bir şekilde sistem boot etmiyordu ve temiz bir kurulum yapıp bu sorunun da düzeleceğini umarak format attım ama sorun hala devam ediyor. RAM'ler (XMP) hariç sistemde OC yoktur. Sistemim;
Yalnızca Age of Empires 4 için değil ama evet, AOE4'te hata aldığım bir oyun. Önerilerin birinde grafik ayarlarını düşürdükten sonra çökmenin ortadan kalktığı yazıyor ama ben zaten 8 GB VRAM nedeniyle Ultra ayarlarda oynamıyorum, oynadığım halde kalabalık bir ordu ile savaş başladığında takılmalar oluyor. Bu nedenle grafikleri düşürmek sorunumu çözmeyecek zira VRAM'ı rahatlatmak için grafik ayarlarım ortalama diyebileceğim bir seviyede.
Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere 28 Kasım 2021'de satın almış olduğum ve bugün elime ulaşmış olan Patriot Viper Steel 4000 MHz CL19 PVS416G400C9K modelinin incelemesini yapacağım. Ürünü İtopya'dan 850 TL'ye aldım, kargo dahil 858 TL'ye geldi. İtopya bu ürüne aşırı derecede indirim yaptı, yoksa...
Hocam aktif olduğunuz zaman şu bahsettiklerimi bir deneyin. 4000 MHZ RAM alıpta 2000 MHZ kullanmak mantıklı değil. Ben basitçe " EXPO kapatıp DRAM Freq. kısmından yükselt, olmazsa bir tık düşür (örneğin 4000 değil de 3800) " dedim. RAM OC profillerinin genel sıkıntısı böyle. Başka yaşayanlar da var, göstereceğim.