Cinebench'ten sonra Linpack ve Y-Cruncher indirip test eder misin bir de?

Bu arad test sırasında kapanma veya donma yaşamadım ama test bittikten sonra 2 kez kendisini durduk yere başlattı sistem sanırsam ayarlar uygun değil.
Evet cunku o ayarlar cok ucuk. -30 yerine -15 dene.

Evet cunku o ayarlar cok ucuk. -30 yerine -15 dene.

Sıkıntı yok hocam, olmazsa aşama aşama indiririz. :) -15 ile iyi skor alırsa voltaj ciddi anlamda yetmedi demektir. Bu da silikonun iyi olmadığına alamet.

@Nikel, 10 dk bekleme diye R23 ayarları verdim yine 10 dk beklemişsiniz. Biraz dikkat edin yazılanlara.

Silikon olayına bir şey diyemem ancak dediğim gibi ben 3600x ilede düşük skor alan birisiydim ana sorunum anakart gibi geliyor bana ürün neredeyse 4 yıllık bu süre içerisinde bir şeyi bozulmuş olabileceği düşüncesi aklıma yatmaya başladı.

Sıkıntı yok hocam, olmazsa aşama aşama indiririz. :) -15 ile iyi skor alırsa voltaj ciddi anlamda yetmedi demektir. Bu da silikonun iyi olmadığına alamet.

@Nikel, 10 dk bekleme diye R23 ayarları verdim yine 10 dk beklemişsiniz. Biraz dikkat edin yazılanlara.
Arka planda ek işlerle de uğraştığım için her yazılanı net okuyamıyorum kusura bakmayın.

Hala almam gereken puanı alamadım ancak 10 bin bandına dayanmış olmak güzel :D Verdiğiniz ayarlar ile daha yüksek almam bekleniyor ancak daha fazla kurcalamak pek içime sinmiyor, işlmeciyi alalı 2 gün oldu ve 3. günde yapacağım yanlış bir dokunuşla havaya uçurmak istemem :D

@AceTeq Bu bios ayarlarının stabil olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Test sırasında sorun yoktu ancak dediğim gibi test bitince sistem 2 kez kendisini yeniden başlattı, 15'e çektim kapanma sorunu şu anlık olmadı ancak stabil mi nasıl anlayabilirim?

Zaten artık sistem genel anlamda ömrünü yavaştan dolduruyor gibi ana sistemde 4 yıllıktı işlemci ve ekran kartını değiştirip biraz ömrünü uzattım sayılır (Ekran kartı 1660'tan 6700xt'ye yükseltildi işlemci ise 3600x'ten 5600'e). Yazın veya daha ilerki aylarda satacağım gibi duruyor, temiz bir sisteme geçme zamanı yaklaşmış.

Son düzenleme:
-15 büyük ihitimalle stabildir, -15 ile skor ne durumda? Yeniden başlatması zaten stabil olmadığı anlamına geliyor. Stabil olduğundan emin olmak uzun sürer ve saatlerce test gerekebilir. Onun yerine isterseniz nispeten biraz daha makul olan -20 girip skoru paylaşın.

-15 büyük ihitimalle stabildir, -15 ile skor ne durumda? Yeniden başlatması zaten stabil olmadığı anlamına geliyor. Stabil olduğundan emin olmak uzun sürer ve saatlerce test gerekebilir. Onun yerine isterseniz nispeten biraz daha makul olan -20 girip skoru paylaşın.
Şu an oyundayım yapınca paylaşacağım.

Oyun biraz uzun sürdü :D Puan olarak 980o aldım 15 ile ve test öncesi yada sonrası şu ana kadar bir çökme veya donma yaşamadım, işlemciyi vb. bir çok parçamı zorlayan oyun oynadım sıkıntı şimdilik görmedim.

Oyun biraz uzun sürdü :D Puan olarak 980o aldım 15 ile ve test öncesi yada sonrası şu ana kadar bir çökme veya donma yaşamadım, işlemciyi vb. bir çok parçamı zorlayan oyun oynadım sıkıntı şimdilik görmedim.
-15 yerine -10 veya -5 dene bakalim, puanin artacak mi gorelim.

-15 yerine -10 veya -5 dene bakalim, puanin artacak mi gorelim.
Merhaba, 9400 aldım.

15'i kullanmak daha iyi gibi şu anlık, 20'yi deneli miyim?

20 ve 15'te tekrardan testlere soktum ve 9300 almaya devam ettim :D Çok ilginç şeyler dönüyor :DD Neyse daha fazla kurcalamaya pek niyetim yok, bu kesin çözer dediğiniz bir şey olursa deneyebilirim, biraz can sıkıcı olmaya başladı bu performans durumunu kafaya takmak.

Son düzenleme: