Hocam ben bunu aldım demiştim ya hani Thermalright Peerless Assassin 120 Hava Soğutucu

Aynı fiyata daha hoş duran şu aşağıdaki soğutucu da var mış dijital olarak dereceyi gösteren ama bu tek fanlı 4 borulu benim aldığım 2 fanlı ve 6 borulu daha iyi soğutma sağlar değil mi?

Üstteki daha iyi.

IMG20241108211847.webp

İşlemci soğutucuyu çıkardım peçete ile silmem yetti işlemciyi 15 dakikadır şu dört boş delikte olmadı gereken girişler nerede diye düşünüyorum onlar gene arkadaki plakaya bağlıymış soğutucuyu çıkarınca düşmüş 😑

IMG20241108214448.webp

Bu şekil iyi mi?

IMG20241108221353.webp

CPU çoklayıcıdan bir tanesinin dişi kırılmış galiba.

Son düzenleyen: Moderatör:

IMG20241108223313.webp

IMG20241108221740.webp

IMG20241108221353.webp

Şu an sistemi çalışdırdım iki fan da çalışıyor. RAM'ler de yüksek değil RGB'si yok onlar da sıkıntı çıkartmadı. Bir tane PIN'i kırık olan fan yuvasına taktığım kablonun fanı da çalışıyor şu anda bir sıkıntı yok gibi. Başka CPU çoklayıcı satın almama gerek kalmadı sanırım bir arkadaş yuvaya tam oturmazsa kısa devre yapabilir dedi ama bilmiyorum siz ne dersiniz yuvaya tam oturdu kablo ama 4 pinden 3 PIN'i girdi fanın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 96966

Eki Görüntüle 96967

Eki Görüntüle 96968

Şu an sistemi çalışdırdım iki fan da çalışıyor. RAM'ler de yüksek değil RGB'si yok onlar da sıkıntı çıkartmadı. Bir tane PIN'i kırık olan fan yuvasına taktığım kablonun fanı da çalışıyor şu anda bir sıkıntı yok gibi. Başka CPU çoklayıcı satın almama gerek kalmadı sanırım bir arkadaş yuvaya tam oturmazsa kısa devre yapabilir dedi ama bilmiyorum siz ne dersiniz yuvaya tam oturdu kablo ama 4 pinden 3 PIN'i girdi fanın.
Hayırlı olsun hocam o zaman :)

Screenshot_13.webp Screenshot_15.webp Screenshot_16.webp

Hocam sonuçlar muazzam. Thermalright Peerless Assassin 120 TL-C12 mükemmel sonuç verdi. 30 derece oynadı desem inanır mısınız :D Prime95 testinde 90 dereceyi bile gören işlemcim aynı testte maksimum 68 dereceyi gördü Cinebench R23'te çoklu çekirdekte maksimum 61 tekli çekirdekte ise 40 larda gezdi oda sıcaklığım normal ne sıcak ne soğuk termal macun da yeni sürüldü bakalım seneye yazın sonuçlar ne olacak :D

Eki Görüntüle 97001Eki Görüntüle 97002Eki Görüntüle 97003

Hocam sonuçlar muazzam. Thermalright Peerless Assassin 120 TL-C12 mükemmel sonuç verdi. 30 derece oynadı desem inanır mısınız :D Prime95 testinde 90 dereceyi bile gören işlemcim aynı testte maksimum 68 dereceyi gördü Cinebench R23'te çoklu çekirdekte maksimum 61 tekli çekirdekte ise 40 larda gezdi oda sıcaklığım normal ne sıcak ne soğuk termal macun da yeni sürüldü bakalım seneye yazın sonuçlar ne olacak :D
Çok güzel hocam, yazın da değerler oldukça iyi olur merak etmeyin.

Çok güzel hocam, yazın da değerler oldukça iyi olur merak etmeyin.
Tamamdır öyle olur inşallah :) Bu arada CPU-Z testinde de 85'i görmüştü sanırım şimdi 55 oldu maksimum dediğim gibi 30 derece farketti inanılmaz değil mi :D 6 tane bakır borusunun farkı termal macunu sürerken biraz acemidim ama çarpı yaparken iyice köşeden başlamadım azıcık pay bıraktım bi de en son ortasına azcık daha koydum ne olur ne olmaz.

IMG20241108214448.webp

Sizce bu olmuş mu? yanlara taştığını sanmıyorum

Tamamdır öyle olur inşallah :) Bu arada CPU-Z testinde de 85'i görmüştü sanırım şimdi 55 oldu maksimum dediğim gibi 30 derece farketti inanılmaz değil mi :D 6 tane bakır borusunun farkı termal macunu sürerken biraz acemidim ama çarpı yaparken iyice köşeden başlamadım azıcık pay bıraktım bi de en son ortasına azcık daha koydum ne olur ne olmaz.

Eki Görüntüle 97007

Sizce bu olmuş mu? yanlara taştığını sanmıyorum
Kalınlığı iyi görünüyor, ben bir tık daha ince sürüyorum ama bu da olmuş. Test sonuçları oldukça güzel.

Kalınlığı iyi görünüyor, ben bir tık daha ince sürüyorum ama bu da olmuş. Test sonuçları oldukça güzel.
Biraz şırınga yapısıyla da alakalı ve macun kıvamıyla mesela bu TF7 macun biraz yoğun kıvamlı geldi tam istediğin gibi akıtamıyorsun.

İnce şekilde zaten pek akmıyor ucundan bi de ince olunca yayılmayacak gibi duruyor :D