Xtreme

Uzman
Öncelikle iyi Sosyaller. Yaklaşık 1 ay önce Vatan'dan işlemcisini ve RAM'ini yükselterek bir hazır sistem aldım. Sisteme Prime95, FurMark ve Memtest86 testlerini yaptım. Prime95 ve FurMark testlerini beraber çalıştırınca sistemde ara sıra takılma ve donmalar oluyordu fakat hiç çökme yaşamadım. BIOS üzerinden SSD testi yaptım sorun olmadığını söyledi. Memtest86'dan ise 0 hata ile geçti.

Sorun şu ki masaüstünde iken nadiren donmalar oluyor. Şu ana kadar Forza Horizon 4, Dying Light'ı en yüksek ayarlarda sınırsız kare verecek şekilde oynadım fakat hiç kasma ve donma olmadı. İşletim sistemini Windows 10'a düşürüp tüm sürücüleri güncelledim fakat hala aynı sorun var. Üstelik sistemi ilk başlatmada görüntü vermiyor, her gün bilgisayarı açıyorum ve yeniden başlatıyorum öyle görüntü veriyor.

Sistem SSD üzerine kurulu fakat sistemde bir de HDD var bununla alakalı olabilir mi bilmiyorum. Sorunun kaynağı ne olabilir, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sistem:
  • Anakart: MSI A520M-A Pro (BIOS:1.H0 (1.G0'dan yeni güncelledim))
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
  • Ekran Kartı: MSI RTX 4060 Ventus 2X
  • RAM: Crucial 32 GB (2x16 GB) Pro DDR4 3200MHz
  • SSD: MSI M450 500GB
  • Kasa: MSI MAG Forge M100A D60
  • İşletim Sistemi: Windows 11 Pro 23H2

(Güç kaynağı kasanın içinde bulunan dahili PSU)

@Recep Baltaş Hocam müsait olursanız bir bakabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk açılşışta görüntü gelmemesi ekran kartı veya PSU sorunu olabilir ama daha çok ekran kartı sorunu gibi geldi bana. Anakart olma ihtimali de var. Bir süre başka bir ekran kartıyla deneme şansınız var mı?
Elimde başka ekran kartı yok maalesef ama bilgisayarı Vatan'a götürebilirim. Bir de kasayı ilk aldığımda bilgisayarı kapatınca PSU'dan çok tiz bir ses geliyordu. Eğer anakartta sıkıntı varsa diğer parçalara zarar verebilir mi?