Hocam sorununuz yüzde 100 demiyorum sorununuz yüzde bin beş yüz ekran kartının chipsetiyle alakalı hemen servise göndermelisiniz. O FPS drop'a yakın dediğiniz şey. FPS düşmesi büyük ihtimal resmen aynı şeyleri yaşıyoruz. Beni dinleyin garantisi varken direk servise yollayın chipsetiniz yavaş yavaş arızalanıyor.
En son denediğim yöntemden sonra sorunla uğraşmayı bırakmıştım şimdilik kendiliğinden çözüldü gibi. Ekran kartında sorun yok gözüküyor bu haliyle garantiye versem bile geri gönderirler diye düşünüyorum tabi sonradan belirgin bi arıza çıkartırsa gönderirim.
Sorunun nedenini buldum her şey ekran kartının yaptığı DPC gecikmesinden kaynaklıymış aslında Latencymon yazılımı bana en başından beri nvidia sürücüsünün yaptığı gecikmeyi gösteriyordu ama ekran kartında sorun yoktur diye düşünüyordum. Test için RX 570 taktım Latencymon'daki yüksek gecikmeler oyunlarda ve videolardaki mikro takılmaların hepsi gitti. Sizde de aynı sorun varsa Latencymon testini başlatın sonra mp4 dosyası veya tarayıcıyı açın DPC gecikmesi bir anda 700 800'lere spike oluyorsa sorun çok büyük ihtimalle ekran kartındadır.