fatih terim

Uzman
Fanlar bi anda hızlanıp sonra güç kesilmiş gibi yavaşlıyor, sürekli kendini resetlercesine aynı işlemi yapıyor ve görüntü gelmiyor. PSU değiştirdim, sonuç aynı. Anakarttan şüpheleniyorum.
  • R5 5600
  • RX 580
  • 16 GB DDR4 3200 MHz
  • A520M-K V2

Olmadı hocam. Farklı forum sitesinde bir arkadaş RAM olabileceğini söyledi ama şu an işe gidiyorum bakacağım yarın. Eğer dediğim gibi anakartta sorun varsa garantiye yollayacağım.

Anakart sorunu olduğunu sanmıyorum dediğin şey benim de başıma geldi sürekli sistem reset atıyor parça tanıması yapıyor. Bir parça arızalı olduğundan böyle. Bende ekran kartı kaynaklı oluyordu yedek kartla test edince kesin olarak bulmuştum. Sende RAM olabilir birçok ihtimal var.

Anakart sorunu olduğunu sanmıyorum dediğin şey benim de başıma geldi sürekli sistem reset atıyor parça tanıması yapıyor. Bir parça arızalı olduğundan böyle. Bende ekran kartı kaynaklı oluyordu yedek kartla test edince kesin olarak bulmuştum. Sende RAM olabilir birçok ihtimal var.

Ekran kartı değişince sorun hala devam ediyordu. PSU değiştim yine, yaklaşık 2 saate falan eve geçeceğim. RAMleri test ederim değiştiririm. Son olarak işlemciyi de test edip onda da sorun bulmazsak geriye anakart kalır. Hepsi garantili zaten sorun olması ihtimalinde yaptırırız bakalım duruma teşekkürler.

Ekran kartı değişince sorun hala devam ediyordu. PSU değiştim yine, yaklaşık 2 saate falan eve geçeceğim. RAM'leri test ederim değiştiririm. Son olarak işlemciyi de test edip onda da sorun bulmazsak geriye anakart kalır. Hepsi garantili zaten sorun olması ihtimalinde yaptırırız bakalım duruma teşekkürler.

Merhaba, geldim ve deniyorum şu an ama RAM'leri tek tek taksam da çift taksam da ya da yerlerinin değiştirsem de sorun aynı. Ayrıca şunu fark ettim her enerji kesilmesinde bilgisayardan ufak bir şekilde "ağğ" gibisinden ses çıkıyor. Ama onların haricinde bir durum daha var. RAM'lerin ikisini de çıkardıktan sonra bilgisayarda enerji kesilmesi gerçekleşmedi ya da o garip ses çıkmadı. sorun ne olabilir?

Son düzenleme:
Ekran kartı değişince sorun hala devam ediyordu. PSU değiştim yine, yaklaşık 2 saate falan eve geçeceğim. RAM'leri test ederim değiştiririm. Son olarak işlemciyi de test edip onda da sorun bulmazsak geriye anakart kalır. Hepsi garantili zaten sorun olması ihtimalinde yaptırırız bakalım duruma teşekkürler.

Merhaba, geldim ve deniyorum şu an ama RAM'leri tek tek taksam da çift taksam da ya da yerlerinin değiştirsem de sorun aynı. Ayrıca şunu fark ettim her enerji kesilmesinde bilgisayardan ufak bir şekilde "ağğ" gibisinden ses çıkıyor. Ama onların haricinde bir durum daha var. RAM'lerin ikisini de çıkardıktan sonra bilgisayarda enerji kesilmesi gerçekleşmedi ya da o garip ses çıkmadı. Sorun ne olabilir?

Bir RAM alıp denersen kesin olarak çözülecek gibi. RAM'leri çıkarınca güç kesmiyorsa eğer RAM'den kaynaklı olabilir. Ayrıca RAM olmadığı için sistem boot etmez siyah ekranada düşebilir bunu da sağlam bir RAM takarak denemen lazım.

Bir RAM alıp denersen kesin olarak çözülecek gibi. RAM'leri çıkarınca güç kesmiyorsa eğer RAM'den kaynaklı olabilir. Ayrıca RAM olmadığı için sistem boot etmez siyah ekranada düşebilir bunu da sağlam bir RAM takarak denemen lazım.

Kendi şahsi bilgisayarımda ki RAM'leri deniyorum.

Hocam ben bu durumu anlamadım ya 😁
Kendi RAM'lerimden birini taktım ekstra olarak kendi ekran kartımı taktım çalıştı ama evde bulunan iki yedek ekran kartı (sanırım ikisi de bozuk.) İle denedim yine o sesi veriyordu. Ekran kartını çıkarınca da o ses aynı devam etti. Yani evet dediğiniz gibi anakart bozuk değil ama RAM'leri garantiye vermek lazım. Ayrıca yeni bir ekran kartı almak gerekli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi şahsi bilgisayarımda ki RAM'leri deniyorum.

Hocam ben bu durumu anlamadım ya 😁
Kendi RAM'lerimden birini taktım ekstra olarak kendi ekran kartımı taktım çalıştı ama evde bulunan iki yedek ekran kartı (sanırım ikisi de bozuk.) İle denedim yine o sesi veriyordu. Ekran kartını çıkarınca da o ses aynı devam etti. Yani evet dediğiniz gibi anakart bozuk değil ama RAM'leri garantiye vermek lazım. Ayrıca yeni bir ekran kartı almak gerekli.

Geçmiş olsun sorununuz çözüldüyse ne mutlu. Parçalar ateş pahası oldu oluyorda yılbaşından sonra fix gene fiyat artışı bekliyor birçok kişi. Acele edersiniz etmezsiniz size kalmış iyi sosyaller.

Geçmiş olsun sorununuz çözüldüyse ne mutlu. Parçalar ateş pahası oldu oluyorda yılbaşından sonra fix gene fiyat artışı bekliyor birçok kişi. Acele edersiniz etmezsiniz size kalmış iyi sosyaller.
RAM'leri şahsi bilgisayarımda deneyip yorum yapacağım.

RAM'leri şahsi bilgisayarımda deneyip yorum yapacağım.
Hocam RAM'ler de çalışıyor.

Son düzenleme: