R5 5600X sistemde CPU ışığı beyaz yanıyor, sistem açılmıyor

Beratt

Uzman
Ekran kartı değiştirdim; eskiden B580, şimdi RX 6800 XT kullanıyorum. Yeni ekran kartını taktım, her şey olması gerektiği gibi açtım, sistemi görüntü yok. Başta o F1 bas komutu gelen ekran geldi, başka da bir şey gelmedi. MSI B550M Pro VDH kullanıyorum, 5600X ile CPU uyarı ışığı yanıyor, beyaz bir şekilde. Bu sorunu daha önce yaşamıştım diye işlemciyi sök tak yaptım, ama yaramadı. BIOS'u 2 pin ile resetledim, yine olmadı. Ekran kartını çıkarıp denedim, yine olmadı. RAM'leri, 8 pin falan hepsini tek tek yaptım, olmadı. En sonunda USB flash ile BIOS yapayım dedim, onda da kırmızı ışık sabit bir şekilde yanıyor ve 30 dakika beklememe rağmen hiçbir şey değişmiyor. Ne yapmam lazım, garantiye mi yollayayım?

Eski B580 kartı takınca görüntü alabiliyor musun peki? Ayrıca farklı kablo da denedin mi; HDMI ise DP, DP ise HDMI?
Eski kartı sattım, aldığımı bilgisyarcida furmark testi yaptırdım çalıştığı garanti yani. Evet HDMI DP bütün portları tek tek denedim

PSU'yu kapatıp fişi çek. Power tuşuna 30 saniye basılı tutup CMOS pilini çıkar. Birkaç dakika bekle sonra CMOS pilini geri takarsın.
Bios pili çıkmıyor, kendini salmiyor ne kadar bastırmama rağmen. Diğer dediklerini en az 3 defa yaptım

Geregi yok. Sistemi kapatip statik elektrigi alin. Daha sonrasinda fotograftaki isaretli kisima tornavida ucu gibi iletken bir sey degdirin. 10-15 saniye yeterli.

Artı -1 Eksi
Tornavida ile yukarıdan baskı uygulayınca kilitten direkt kendini atması lazım. Ayrıca PSU nedir? Sadece ekran kartı değiştirdikten sonra oluyorsa belki de PSU yeterli gelmiyor da olabilir, tam bilemedim. Ekran kartı takılı değilken PC'yi çalıştır bakalım anakart CPU kısmını geçecek mi, anakart ışıklarını takip et.

Geregi yok. Sistemi kapatip statik elektrigi alin. Daha sonrasinda fotograftaki isaretli kisima tornavida ucu gibi iletken bir sey degdirin. 10-15 saniye yeterli.

Eki Görüntüle 273393
Yaptım yine 3 defa falan hepsi 1 saat aralıkla

Tam olarak gösterdiğin yere baskı uyguluyorum küçük bir tak sesi çıkıyor daha da bir şey olmuyor. Delta'nın 850w platinium psu'sunu kullanıyorum alalı 6 ay oldu

Ekran kartı takılı değilken de yaptım, tek ram ile 4 portta tek tek deneyerek de yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…