Dostlar videolar izleyerek kendi sistemimi kendim topladım. Ama bir sorunum var. Ryzen 5 7500F işlemciyle Phantom Spirit soğutucum var. Boşta 40 tam yükte 80 dereceyi görüyor. Bir yerde hata yapmış olabilir miyim yoksa değerler normal mi? Macunu fazla sıkmış olabilirim gibime geldi. 2. Fan ramlere geldiği için biraz üste almak zorunda kaldım. Rami 4. slota taksam sorunsuz çalışır mı ?
Detaylar
Kim cevapladı?Koneko Toujou
Üstün
Dostlar videolar izleyerek kendi sistemimi kendim topladım. Ama bir sorunum var. Ryzen 5 7500F işlemciyle Phantom spirit soğutucum var. Boşta 40 tam yükte 80 dereceyi görüyor. Bir yerde hata yapmış olabilir miyim yoksa değerler normal mi? Macunu fazla sıkmış olabilirim gibime geldi. 2. fan RAM'lere geldiği için biraz üste almak zorunda kaldım. RAM'i 4. slota taksam sorunsuz çalışır mı?
Fanla alakalı değil. Macun olarak ne kullandın? Kutudan TF7 çıkıyordu galiba onu sürdün mü?
Orko
Yetkin
Tam yük derken; tüm çekirdekler %100 yük altında, benchmark programı kullanıyorsan normal olabilir. Oyun oynarken kaç derece? Oyundayken çok fazla ısınmaması lazım.
80 derece de çok aşırı değil eğer benchmark yapıyorsan ancak oyunlarda daha az ısınması lazım.
80 derece de çok aşırı değil eğer benchmark yapıyorsan ancak oyunlarda daha az ısınması lazım.
Evet TF7 sürdüm.Fanla alakalı değil. Macun olarak ne kullandın? Kutudan TF7 çıkıyordu galiba onu sürdün mü?
OCCT testinde 1 dakikada 80 dereceye ulaştı. Test videolarında genellikle 70 75 i geçmiyordu o yüzden sordum. Oyunlarda deneyip yazarım.Tam yük derken; tüm çekirdekler %100 yük altında, benchmark programı kullanıyorsan normal olabilir. Oyun oynarken kaç derece? Oyundayken çok fazla ısınmaması lazım.
DarthVaderTech
Uzman
Dostlar videolar izleyerek kendi sistemimi kendim topladım. Ama bir sorunum var. Ryzen 5 7500F işlemciyle Phantom spirit soğutucum var. Boşta 40 tam yükte 80 dereceyi görüyor. Bir yerde hata yapmış olabilir miyim yoksa değerler normal mi? Macunu fazla sıkmış olabilirim gibime geldi. 2. fan RAM'lere geldiği için biraz üste almak zorunda kaldım. RAM'i 4. slota taksam sorunsuz çalışır mı?
Günlük kullanım için kullanıyorsanız ve ekstra performans aramıyorsanız, ppt, tdc ve edc değerlerini sabitleyin. Curve Optimizer'ı ise -30'a kadar uygun bir değere ayarlayın. İşlemci hem daha az ısınıyor hem de performansını koruyor. Benim işlemcimde de sıcaklıklar 77-80 dereceye kadar çıkıyordu. Bahsettiğim ayarları uyguladığımda, en düşük sıcaklık 40-50 derece aralığında olurken, maksimum sıcaklık 65 derece civarında kalıyor. Ben, 95 W TDP için belirtilen ppt 128, tdc 100'a, edc 170'a olacak şekilde girdim ve işlemci 70 dereceyi geçmiyor. Ayrıca, OCCT'de AVG performansın üzerine çıktı benchmark sonuçlarında.
Bugün yapacağım hocam PBO ve CPB gibi ayarlamaları.Günlük kullanım için kullanıyorsanız ve ekstra performans aramıyorsanız, ppt, tdc ve edc değerlerini sabitleyin. Curve Optimizer'ı ise -30'a kadar uygun bir değere ayarlayın. İşlemci hem daha az ısınıyor hem de performansını koruyor. Benim işlemcimde de sıcaklıklar 77-80 dereceye kadar çıkıyordu. Bahsettiğim ayarları uyguladığımda, en düşük sıcaklık 40-50 derece aralığında olurken, maksimum sıcaklık 65 derece civarında kalıyor. Ben, 95 W TDP için belirtilen ppt 128, tdc 100'a, edc 170'a olacak şekilde girdim ve işlemci 70 dereceyi geçmiyor. Ayrıca, OCCT'de AVG performansın üzerine çıktı benchmark sonuçlarında.
Son düzenleme:
Rami 4. slota alıp fanları düzelttim. Birde yeniden macun sürdüm. Düzgün sürülmemiş önceki. 74ü geçmiyor artık.
Hocam bunları detaylı öğrenebileceğim bir kaynak var mı? Yoksa sizin değerleri gireceğim denemek için.Günlük kullanım için kullanıyorsanız ve ekstra performans aramıyorsanız, ppt, tdc ve edc değerlerini sabitleyin. Curve Optimizer'ı ise -30'a kadar uygun bir değere ayarlayın. İşlemci hem daha az ısınıyor hem de performansını koruyor. Benim işlemcimde de sıcaklıklar 77-80 dereceye kadar çıkıyordu. Bahsettiğim ayarları uyguladığımda, en düşük sıcaklık 40-50 derece aralığında olurken, maksimum sıcaklık 65 derece civarında kalıyor. Ben, 95 W TDP için belirtilen ppt 128, tdc 100'a, edc 170'a olacak şekilde girdim ve işlemci 70 dereceyi geçmiyor. Ayrıca, OCCT'de AVG performansın üzerine çıktı benchmark sonuçlarında.
Son düzenleme:
Termal Macunu yanlış sürmüşsündür reis öyle bir dereceye çıkması mümkün değil benim 48 dereceyi geçmiyor.
Ama sen oyunda falan değil test yapmışsın sanırım direkt o zaman normal oluyor.
Encrypt
Çalışkan
Bro hangi oyun oynuyorsun da 48 dereceyi geçmiyor?Termal Macunu yanlış sürmüşsündür reis öyle bir dereceye çıkması mümkün değil benim 48 dereceyi geçmiyor.