Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Yaptığım RAM, Nitro, PBO ayarlarının stabilitesini tespit etmem için önerdiğiniz program/programlar var mı?
Release TestMem5 0.13.1 · CoolCmd/TestMem5
Часть секции ресурсов перекинута из TM5.EXE в TM5.DLL, чтобы тупые антивирусы заткнулись.
RAM Test Pro: Program for stress testing and benchmarking DDR5, DDR4, DDR3 memory.
Memory stability test and benchmarking for DDR5, DDR4, DDR3 memory.
Free Download HWiNFO Sofware | Installer & Portable for Windows, DOS
Start to analyze your hardware right now! HWiNFO has available as an Installer and Portable version for Windows (32/64-bit) and Portable version for DOS.
@prime Bunlar yeterli gelir test için. PBO için OCCT CPU+RAM Extreme+Large kullanabilirsin.
OCBASE/OCCT : Free, all-in-one stability, stress test, benchmark and monitoring tool for your PC
Ocbase is the home of OCCT, the most popular all-in-one stability / stress testing / benchmarking / monitoring tool available for PC
prime
Yetkin
Çok teşekkürler hocam her şey için.![]()
Release TestMem5 0.13.1 · CoolCmd/TestMem5
Часть секции ресурсов перекинута из TM5.EXE в TM5.DLL, чтобы тупые антивирусы заткнулись.github.com
![]()
RAM Test Pro: Program for stress testing and benchmarking DDR5, DDR4, DDR3 memory.
Memory stability test and benchmarking for DDR5, DDR4, DDR3 memory.pcstonks.ru
![]()
Free Download HWiNFO Sofware | Installer & Portable for Windows, DOS
Start to analyze your hardware right now! HWiNFO has available as an Installer and Portable version for Windows (32/64-bit) and Portable version for DOS.www.hwinfo.com
@prime Bunlar yeterli gelir test için. PBO için OCCT CPU+RAM Extreme+Large kullanabilirsin.
OCBASE/OCCT : Free, all-in-one stability, stress test, benchmark and monitoring tool for your PC
Ocbase is the home of OCCT, the most popular all-in-one stability / stress testing / benchmarking / monitoring tool available for PCwww.ocbase.com
@Ayhan Dönmez hocam, yine ben. MCR ve Power Down ayarları defaultta. Sistemde kasayı açıyorum ekran 4 sn sonra geliyor. Bu değer normal midir? 4 sn sonra gelmesi ramleri trainlemiyor demek sanırım, yani bu ayarları kurcalamama gerek yok galiba?
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
1 kere trainlemiştir, sonrasında sistemi hızlı açar, Fast Boot falan da açıksa yine hızlanır sistem açılışı. Ama stabilite adına MCR-PDM ve Fast Boot ben kapalı kullanıyorum, sen Auto kullan, stabilite bozulursa disable çekip denersin bunları @primeÇok teşekkürler hocam her şey için.
@Ayhan Dönmez hocam, yine ben. MCR ve Power Down ayarları defaultta. Sistemde kasayı açıyorum ekran 4 sn sonra geliyor. Bu değer normal midir? 4 sn sonra gelmesi ramleri trainlemiyor demek sanırım, yani bu ayarları kurcalamama gerek yok galiba?
Hocam sistem geldi. BIOS'tan expo'yu açtım ve 6000 M/T olarak şimdilik sorunsuz çalışıyor. Windows'u kurdum ve ssd ve ekran kartı testi yaptım. SSD modeli Lexar NM790 1TB. Sanırım sonuçlar normal çıktı. Funmark değerlerim nasıl? 8 dakika falan sürdü. Bundan sonraki aşamalar ne olsun?
Dosya Ekleri
- Makaleler
- 1
BIOS güncelleyip RAM ayarları ya da PBO ayarları yapabilirsin. Nebi'nin rehberi var, A-Die ise kitlerin ona göre uygulayabilirsin, eğer emin değilsen M-Die kısmını uygularsan daha iyi olur, zaten çok fark yok. Nitro ayarları vermiştim, EXPO1 üzerine onu yaparsın, Nebi'nin zamanlamaları da yazarsın ekstra. PBO için ise uğraşman gerekebilir, stabilite yakalaması çok kolay değil, +100 -15 civarı vermen yeterli gelir. @jonBABAHocam sistem geldi. BIOS'tan expo'yu açtım ve 6000 M/T olarak şimdilik sorunsuz çalışıyor. Windows'u kurdum ve ssd ve ekran kartı testi yaptım. SSD modeli Lexar NM790 1TB. Sanırım sonuçlar normal çıktı. Funmark değerlerim nasıl? 8 dakika falan sürdü. Bundan sonraki aşamalar ne olsun?
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1i6FtFK5rkYmqEtb_Gaj8hE14rbCYgHCku7gO3M_LLSU/edit?gid=0#gid=0
BIOS güncelleyip RAM ayarları ya da PBO ayarları yapabilirsin. Nebi'nin rehberi var, A-Die ise kitlerin ona göre uygulayabilirsin, eğer emin değilsen M-Die kısmını uygularsan daha iyi olur, zaten çok fark yok. Nitro ayarları vermiştim, EXPO1 üzerine onu yaparsın, Nebi'nin zamanlamaları da yazarsın ekstra. PBO için ise uğraşman gerekebilir, stabilite yakalaması çok kolay değil, +100 -15 civarı vermen yeterli gelir. @jonBABA
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1i6FtFK5rkYmqEtb_Gaj8hE14rbCYgHCku7gO3M_LLSU/edit?gid=0#gid=0
Funmark testinin sonucu iyi mi hocam? Bu arada ss atayım RAM'lerin.
Dosya Ekleri
- Makaleler
- 1
Furmark'ta problem yok. Fan devrini ekran kartı yazılımından ayarlayabilirsin ekstra ama Furmak için normal sıcaklık. RAM'ler M-Die çıkabilir, Nebi'nin rehberde M-Die kısmını uygularsın, bir de Nitro ayarları vermiştim onları uygula ekstra. PBO kısmını da çok abartmana gerek yok dediğim gibi, genel anlamda bunlar yapılabilir. Zaten getirisi %10-%20 arası olur max bu ayarların.Funmark testinin sonucu iyi mi hocam? Bu arada ss atayım RAM'lerin.
Ekran kartı yine Nebi'nin rehberden Undervolt+Overclock yapabilirsin Afterburner'den, 950 mV civarına 2.7 GHz + 2000 Memory verebilirsin mesela.
- Makaleler
- 1
Nebi hepsini anlatmış aslında, sıfırdan öğreneceksen gayet faydalı, çok yanlışını göremedim. Uygulamalı olarak yapman daha iyi olur, ekran kartı UV işlemi, PBO UV işlemi bir de RAM+Nitro ayarları M-Die gibi davran RAM'lere @jonBABA
%5-10 performans getirisini alamazsın.Hocam bu RAM ayarlarını yapmasak direkt EXPO profilini kullansak aralarında çok aşırı performans farkı yaratır mı?