R5 7500F & RTX 5060 Ti sistem için BIOS'ta yapılması gereken ayarlar nelerdir?

jonBABA

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba. Yeni bir sistem aldım. R5 7500F, RTX 5060 Ti ve anakartım B650 Tomahawk. İlk defa bir AM5 sistem kullanacağım. Sistem geldikten sonra EXPO hariç BIOS'tan yapmam gereken ayarlar nedir? Teşekkürler.

Normal, RAM training alakalı o. Uyku modundan bahsetmiyorsan. Uyku modu biraz buglı gibi. Onu kullanmanı çok tavsiye etmem. PC ilk açışta sarı yakması normal ama, MCR-PDM ayarları ile alakalı, Memory Context Restore Auto olarak Disable geliyorsa biraz bekletir, öyle olması daha iyi.

Fast boot açık, diğerleri autoda. Monitor bugün geldi iş çıkışı stabiliteyi test edeceğim. Tekrardan teşekkürler.
Siz hangi seri anakarta sahiptiniz bu arada?

Fast boot açık, diğerleri autoda. Monitor bugün geldi iş çıkışı stabiliteyi test edeceğim. Tekrardan teşekkürler.
Siz hangi seri anakarta sahiptiniz bu arada?
X870 var bende, hepsi aynı yongayı kullanıyor o açıdan fark yok diyebiliriz, Gen5, Wi-Fi 7 tarzında farklar oluyor, USB4 vs.

Hocam cinebench R23 testinden de anlar mısınız?
Ona hiç bulaşma, gereksiz bir şey. Önemli olan oyunlarda memnun olman sıcaklıklardan ve performanstan, gerisi fasa fiso.

Multi core çalıştırabilirsin, yanda HWiNFO programı aç sensörler kısmından. Ama render performansı ile oyun çok korele değil.

Valla yapmıştım

Valla yapmıştım
Hocam bir şey daha sorucam. Masaüstündeyken imleçi hani mavi şekilde hareket ettiriyoruz ya öyle yapınca bazen pixel pixel bölünüyor masaüstündeki resim. Bunu neden yapar?

Dosya Ekleri

• 20250911_155616.webp
    4,2 MB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Masaüstündeyken imleçi hani mavi şekilde hareket ettiriyoruz ya öyle yapınca bazen pixel pixel bölünüyor masaüstündeki resim. Bunu neden yapar?
Klasik Windows bugu gibi duruyor. Farklı farklı kullandığım her pcde muhakkak en az 1 kez yaşamışımdır.

Hocam TestMem'i direkt açıp beklemem mi lazım 1 saat 30 dk boyunca? Ayarlarıyla oynamam gerekiyor mu?

Hocam TestMem'i direkt açıp beklemem mi lazım 1 saat 30 dk boyunca? Ayarlarıyla oynamam gerekiyor mu?
İlk açışta AWE hatası spamlar, PC resleyip tekrar açman lazım programı. 1usmus 1 saat ya da 1.5 saat test edebilirsin. Settings kısmından tüm ayarlar mevcut, süreyi ayarlayabiliyorsun ve config olarak 1usmus seçmen lazım.

HWiNFO portable sürüm indir, sensör kısmından RAM ve CPU sıcaklıklarını kontrol edersin o şekilde test anında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…