Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

noby

Uzman
Bilgisayar günde 1-2 kez kendini resetliyor. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir. Nasıl anlarım?

Sistemim:
  • R5 7500F (+200 -20 PBO) 360mm sıvı Soğutmalı.
  • RTX 5060 Ti 16 GB
  • XPG 2x16GB 6000 MHz CL36 RAM (EXPO-1)
  • Asus TUF Gaming B650-E
  • NZXT C750 PSU

Olay Günlüğü'nde bu şekilde görünüyor.

1759753019483.webp

CPU güç kablosu bu şekilde. Bundan olabilir mi?

1759753376296.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Akım koruma prizini çıkardığımdan beri hiç resetlenmedi sistemim. Evdeki elektirikten kaynaklanıyor da olabilir. Çünkü elektirik dalgalanması oluyor bazen evde.

PBO +200 -40 ile de tamamen stabil çalışıyor işlemci. -35 -25 -20 ve -10'da denedim ancak en iyi performansı -40'ta aldım. Oyun içi sıcaklıklar max 65 dereceyi görüyor.

Çözüm:
PBO +200 -40 ile resetleme yapıyormuş. 1 aya yakındır +200 -20 ile resetlemedi sistemi.
Bence Apex oynayın derim, zaten sorunuz Apex de çıkmıyor mu?
Tamamdır.

@noby, 580 sonrasi NVIDIA suruculeri sorunluydu sanirsam. Garanti olmasi acisindan 577'ye falan dusurmeyi dener misin? Ek olarak PBO'yu komple sifirlar misin? Once sistemde yapilan degisiklikleri kaldirip duzluge cikaralim, ondan sonra degisiklikleri teker teker stabilite testine tabi tutarak tekrar kuralim.

EXPO aciksa EXPO'yu da kapat.
Öncelikle akım korumalı prizi çıkardım. Belki de akım korumalı prizden kaynaklanıyordur çünkü ucuz bir prizdi. Bu şekilde bir test edeyim. Sonrasında dediğiniz şekilde deneyeyim.

Hocam 7500F VRAM kısımlarını ısıtan bir işlemci değil. Ryzen 7600 kullandım bende bir ara. Neredeyse aynı işlemciler. Bende yeni nesil bilgisayarlara acemi olduğum için, sizin gibi kullandım bir süre.

Daha sonra geri çekip tekrar düzenledim. Hem görüntü olarak göze hitap etmiyor, hem de ne olur ne olmaz soğutucu bloklara değmese daha iyi olur.

Sıkıntı çıkaracağını ben çok düşünmüyorum ama yine de önlem almakta fayda var. 360 mm soğutucu ile biraz baskı yapıyor o bölgeye haklısın.

Hocam 7500F VRAM kısımlarını ısıtan bir işlemci değil. Ryzen 7600 kullandım bende bir ara. Neredeyse aynı işlemciler. Bende yeni nesil bilgisayarlara acemi olduğum için, sizin gibi kullandım bir süre.

Daha sonra geri çekip tekrar düzenledim. Hem görüntü olarak göze hitap etmiyor, hem de ne olur ne olmaz soğutucu bloklara değmese daha iyi olur.

Sıkıntı çıkaracağını ben çok düşünmüyorum ama yine de önlem almakta fayda var. 360 mm soğutucu ile biraz baskı yapıyor o bölgeye haklısın.
O kısma bu tarz bir uzatma kablosu alsam olabilir aslında. NZXT nasıl yapmışsa bükmek mümkün değil gibi. Görüntü olarak çok kötü duruyor.

O kısma bu tarz bir uzatma kablosu alsam olabilir aslında. NZXT nasıl yapmışsa bükmek mümkün değil gibi. Görüntü olarak çok kötü duruyor.

Nzxt C1200 modelini aldım geçenlerde bende, zorlandım biraz bükerken. Demek tüm modelleri sert. Bence orjinal kablosunu kullanmaya devam edin derim. Kabloyu dışarı çıkartıp, o şekilde yavaşça bükebilirsiniz. Ben o şekilde yaptım. Daha sonra kablolama ve güç kaynağına bağladım.

NZXT C1200 modelini aldım geçenlerde bende, zorlandım biraz bükerken. Demek tüm modelleri sert. Bence orijinal kablosunu kullanmaya devam edin derim. Kabloyu dışarı çıkartıp, o şekilde yavaşça bükebilirsiniz. Ben o şekilde yaptım. Daha sonra kablolama ve güç kaynağına bağladım.

Radyatörle anakart soğutma bloğu arasında 4 adet kredi kartı sığacak boşluk var. Boş bir zamanımda deneyeyim düzeltmeyi.

2 3 saat oynadım. Bilerek konuyu açtığımdan beridir arkada açık da bıraktım Apex'i şu anda sorun yaşamadım. Genelde bilgisayarı açtığım 3-5 saatin sonunda bir kere resetleyip bir daha resetlemiyor. Yarın da bakacağım ondan sonra yazayım tekrardan.

Tüm hatalar bu şekilde genelde saat 13-16 arası oluyor.

1759776624408.webp

2 3 saat oynadım. Bilerek konuyu açtığımdan beridir arkada açık da bıraktım Apex'i şu anda sorun yaşamadım. Genelde bilgisayarı açtığım 3-5 saatin sonunda bir kere resetleyip bir daha resetlemiyor. Yarın da bakacağım ondan sonra yazayım tekrardan.

Tüm hatalar bu şekilde genelde saat 13-16 arası oluyor.

Eki Görüntüle 190579

Sistemin ani kapanmasında bu hataları almanız normal.