Brky_doan

Çalışkan
RX 6800XT ekran kartı, R5 7500F işlemci var. Windows 11 kurulu. MSI Pro A620M-E anakart bulunuyor.

FPS açısından bir problem yok ama özellikle büyük haritalı ve hikaye oyunlarında yeni bölümler yüklenirken veya sahne geçişlerinde sistem takılıyor. Oyunların çoğu SSD'ye kurulu ama fark etmiyor; HDD'ye de kursam SSD'ye de kursam bu takılmalar yaşanıyor. Mesela FIFA'da gol sevincine geçerken falan oralarda çok takılıyor. Crysis var, kontrol noktalarında takılıyor. Bu tip senaryolarda oyun fark etmeksizin takılıyor.

Ekran kartı sürücüsü, chipset sürücüsü falan hepsi güncel. Bu takılmaların normal olduğunu düşünmüyorum. sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

FIFA sorunlu bir oyun. Hatta bahsettiğin senaryodaki sorunları PES oyunları da yaşıyordu. Futbol oyunları konsolda sabit 30 FPS vermeye o kadar odaklandıklarından, bilgisayardaki FPS geçişlerini asla kusursuz yapmıyorlar. Yani ara sahneler 30 FPS, ama sen oynarken 140 FPS alıyorsun. Bu geçişte performans sorunu oluyor. PES tarafında eski oyunlar için bu sorunları kitserver çözüyor. FIFA online bağlı olduğundan, benzer şey güncel PES oyunları için de geçerli bu tarz modların çok uygulanabildiğini sanmıyorum. Açıkcası araştırmadım bu oyunları çok oynayan biri değilim.

FIFA halen en çok konsolda sattığından, bilgisayar kullanıcısının şikayetlerini de göz ardı ediyor. Keza Crysis de muazzam optimizasyonu olan bir oyun değil. Güncel sistemimde denemedim, belki bahsettiğin takılmaları ben de yaşarım.

Bunun dışında oyunları(2010 öncesi eski olanlar veya yüklemenin uzun süreceğinin farkında olduklarını) HDD'ye yüklemeyin. Hatta HDD sadece fotoğraf vb. depolamak için kullanın.

Bunun dışında başka oyunlarda sorun yaşıyor musun?

Sorun yaşıyorsan MSI Afterburner(CPU, GPU, VRAM ve bellek miktarı kullanım oranları ve CPU, GPU sıcaklık oranları) ile değerler gözükürken ekran görüntüsü paylaşın.

Sisteminde kaç GB bellek var? Marka, model, hız ve gecikme oranlarını belirtin.
Sistemindeki SSD marka ve modeli nedir? Crystaldiskinfo ve mark değerlerini paylaşın.
Depolama alanın doluluk oranı da performansı etkileyebilir. Oyunlar, uygulamalar çalışırken diskten veri alır, siler bu durumların kusursuz çalışması için boş alanın bir miktar yüksek olması lazım.