Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Skilnabaterije

Becerikli
Sistemi yeni topladım sıfır, her parçasını kendim taktım, driverları güncelledim.

Oyunları indirdim, her şey sorunsuz, sıcaklıklar iyi, 7500F yük altında 65 dereceyi geçmiyor. Önce bir Fortnite'a girdim her 3-5 saniyede bir oyun takılıyor, bu takılmaların bazılarında ses de anlık gidiyor, sonra geliyor. Valorant da aynı, daha denemedim ama diğer oyunlarda aynı olabilir. Minecraft'ta bir problem yok. Yani o kadar canımı sıktı ki oyun oynayasım bile kalmadı. BIOS güncelledim, EXPO açık. Adrenaline'den kaynaklıdır diye silip only driver ile yükledim yine olmadı. DDU ile eski bir sürüm indirdim olmadı. KC3000 SSD sıcaklığım 49 üstünü görmedi. Daha sonra TPM gibi bir ayarı kapattım o gece düzeldi gibi oldu, daha sonra yine geldi. İndirmeyi unuttuğum bir şey olabilir mi acaba? Aşağıya videosunu bırakıyorum çok kaliteli değil ama takılma çok olduğu için, net belli oluyor.

Çözüm
Windows'tan Olay Görüntüleyicisinden > Windows Günlükleri > Sistem kısmına geldikten sonra "Hata" yazan kısımlardan bazılarının üstüne basın. Realtek PCIe 2.5GbE Family Controller has a Hardware IO error. var ise, Aygıt Yöneticisinden kapatarak düzelttim. O kadar şey denedim, hiç biri olmadı ama bunu Valorant oynarken yine 2-3 saniyede takılır olduğu sırada gördüm denedim ve resetlememe bile gerek kalmadan direkt düzeldi. Fortnite'ta aynı şekilde. Zaten bir problem olduğu 27/12/2025'ten beri 52.000 adet hata mesajı gelmesinden anlaşılmıştır.
Sistemi yeni topladım sıfır, her parçasını kendim taktım, driverları güncelledim.

Oyunları indirdim, her şey sorunsuz, sıcaklıklar iyi, 7500F yük altında 65 dereceyi geçmiyor. Önce bir Fortnite'a girdim her 3-5 saniyede bir oyun takılıyor, bu takılmaların bazılarında ses de anlık gidiyor, sonra geliyor. Valorant da aynı, daha denemedim ama diğer oyunlarda aynı olabilir. Minecraft'ta bir problem yok. Yani o kadar canımı sıktı ki oyun oynayasım bile kalmadı. BIOS güncelledim, EXPO açık. Adrenaline'den kaynaklıdır diye silip only driver ile yükledim yine olmadı. DDU ile eski bir sürüm indirdim olmadı. KC3000 SSD sıcaklığım 49 üstünü görmedi. Daha sonra TPM gibi bir ayarı kapattım o gece düzeldi gibi oldu, daha sonra yine geldi. İndirmeyi unuttuğum bir şey olabilir mi acaba? Aşağıya videosunu bırakıyorum çok kaliteli değil ama takılma çok olduğu için, net belli oluyor.

Bu sorunları yaşayan çok oluyor ekran kartı veya bir bileşenden ötürü idi sanırım. Daha iyi bilenler var. Yazılım tarafında yapılacak şeyleri yapmış gibisiniz.
@Ayhan Dönmez
@LH44
@SunseTTime

Sistemin tüm bileşenlerini yazar mısınız?

7500F
9060XT 16GB
KC3000 M2 SSD
DELTA GPS750FB Plat. PSU
XPG LANCER 6000MHZ CL30 2x16GB Ram.
MSI CORELIQUID I240 Sıvı Soğutucu
GIGABYTE B850M EAGLE ICE WIFI6.E

Elimde başka kart yok maalesef.

BIOS güncel mi?

AMD adrenalin son sürüm ise daha önceki bir sürüme dönüp deneyin.

Ek olarak OCCT Power testi yapıp kanalların voltaj değerlerini paylaşır mısınız?

BIOS güncel mi?

Ek olarak OCCT Power testi yapıp kanalların voltaj değerlerini paylaşır mısınız?
BIOS güncel daha bir ay önce çıkan yeni BIOS'u Q-Flash ile güncelledim. AMD Adrenalin'in bir önceki sürümünü denediğimi söyledim zaten. OCCT Power testini hemen atıyorum.

BIOS güncel mi?

1765821267446.webp

2 Dakikanın sonunda aldım daha uzun yapmam mı gerekiyordu bilmiyorum. Atmam gerekenler bunlar mıydı? Silent modda unuttuğum için fanlar hızlanmadı. O şekilde böyle.

Son düzenleme:
Unreal Engine bu konuda çok dengesiz çalışıyor. Belki internette stutter engine diye meme görmüşsünüzdür :).

Önce AMD Software'e gidip Shader Cache'i sıfırlayın.
1765821398863.webp

Ardından MPOGPUFIX uygulamasını indirin. Programı yönetici olarak çalıştırın. MPO Fix'i tikleyin ve sağ taraftaki AMD Shader Cache ayarını "on" olarak ayarlayın. Ardından bilgisayarı yeniden başlatın. Oyuna ilk girdiğinizde ilk dakikalarda takılma yaşayabilirsiniz. Biraz oyun içerisinde zaman geçirin düzelecektir.

Eki Görüntüle 211000
2 Dakikanın sonunda aldım daha uzun yapmam mı gerekiyordu bilmiyorum. Atmam gerekenler bunlar mıydı? Silent modda unuttuğum için fanlar hızlanmadı. O şekilde böyle.

Sağ altta görünen 12V hattına ek 5 ve 3 hatlarını da görseydik iyiydi. Neyse, 12V kanalı iyi duruyor.

https://share.google/Vif0wepPJX25OKZs2 buradan yeni bir BIOS var mı diye bir kontrol eder misiniz?
Mobil cihazda olduğum için emin olamıyorum.

Bakmadığımız sadece RAM'ler kaldı. @Ayhan Dönmez M-die mı diyordun bu RAM'e hocam?

Sağ altta görünen 12V hattına ek 5 ve 3 hatlarını da görseydik iyiydi. Neyse, 12V kanalı iyi duruyor.

https://share.google/Vif0wepPJX25OKZs2 buradan yeni bir BIOS var mı diye bir kontrol eder misiniz?
Mobil cihazda olduğum için emin olamıyorum.

Bakmadığımız sadece RAM'ler kaldı. @Ayhan Dönmez M-die mı diyordun bu RAM'e hocam?
Evet hocam F5 versiyonunu indirdim daha iki gün önce.
Unreal Engine bu konuda çok dengesiz çalışıyor. Belki internette stutter engine diye meme görmüşsünüzdür :).

Önce AMD Software'e gidip Shader Cache'i sıfırlayın.
Eki Görüntüle 211003
Ardından MPOGPUFIX uygulamasını indirin. Programı yönetici olarak çalıştırın. MPO Fix'i tikleyin ve sağ taraftaki AMD Shader Cache ayarını "on" olarak ayarlayın. Ardından bilgisayarı yeniden başlatın. Oyuna ilk girdiğinizde ilk dakikalarda takılma yaşayabilirsiniz. Biraz oyun içerisinde zaman geçirin düzelecektir.
Ufak bi düzelme oldu en başta da bir kasma da olmadı, ancak yine devam eden 3-5 olmasa da 10 saniyede bir takılma devam ediyor.