Ali Çelik 1

Başarılı
Sistemim:
  • Raijintek Cratos 850W
  • R5 7500F
  • Colorfull Battle-AX B650M Plus Wi-Fi V15
  • Patriot CL30 6000 MT 2x16 GB
  • Kioxia Exceria Plus G3
  • Gigabyte RX 9070 XT
Dün gece 8-9 saat sorunsuz oyun oynadım. Sabah kahvaltıdan sonra bilgisayar başına geçince bu saçma problem başladı. Sırasıyla yaptığım işlemler şu şekilde:
Ekran kartı driver'ını DDU ile silip tekrar yükledim.

Anakartın BIOS pilini söküp EXPO kapalı BIOS varsayılan haliyle denedim.
Kasadaki tüm bileşenleri söküp termal macun değişimi ve temizliğini yapıp kasa fan bağlantılarını yapmadan çalıştırdım.
Kasada klavye, mouse hariç tüm takılı cihazları söktüm.

AMD geriye dönük kayıt özelliği açık mı? İşlemci soketinde yamukluk var mı?
AMD geriye dönük kayıt özelliği kapalı. İşlemci soketinde bir yamukluk farketmedim. OCCT CPU ve RAM testinden başarıyla geçiyor. Memtest86 sonuçlarını ekledim. Yanlız OCCT VRAM testinde başlar başlamaz güç beslemesi hatası veriyor. PSU ekran kartı arası bir problemim var sanırım.

AMD geriye dönük kayıt özelliği kapalı. İşlemci soketinde bir yamukluk farketmedim. OCCT CPU ve RAM testinden başarıyla geçiyor. Memtest86 sonuçlarını ekledim. Yanlız OCCT VRAM testinde başlar başlamaz güç beslemesi hatası veriyor. PSU ekran kartı arası bir problemim var sanırım.
PSU veya ekran kartı yeni mi? Zaten dediğiniz gibi güç hatası var, garantiye gönderin bakalım PSU'yu ne diyecekler. Sanırım Teknobiyotik'ten alınma değil mi?

AMD geriye dönük kayıt özelliği açık mı? İşlemci soketinde yamukluk var mı?
IMG_20260823_102521541.webp
IMG_20260823_102653087.webp
IMG_20260823_102712812.webp
IMG_20260823_102739444.webp

PSU veya ekran kartı yeni mi? Zaten dediğiniz gibi güç hatası var, garantiye gönderin bakalım PSU'yu ne diyecekler. Sanırım Teknobiyotik'ten alınma değil mi?
Tüm bileşenler 8 aylık. PSU Teknobiyotik'ten. Sistemi yoğun bir kullanım senaryom olmadı. Genel olarak işlemciyi ve ramleri çok yük altında kullandım. Ekran kartı özellikle kollayarak kullandım. Hot spot sıcaklığı 85 üzerine hiç çıkarmadım. Genel olarakta güç limiti %10 düşürerek undervoltlu halde kullandım. İşlemci ve ramlerimi ciddi OC ile kullanıyordum.