R5 7600 & RTX 4070 Super sistemde Jedi Fallen Order düşük GPU kullanımı

farketmez1234

Becerikli
Merhaba, oyun oynarken oyunun ara ara takıldığını fark ettim. Bu sorunu yaşadığım oyun Jedi Fallen Order. 2K çözünürlükte bütün ayarlar sonda oynuyorum. GPU kullanımına baktığımda %50'yi geçmiyor. Denemek amaçlı RDR2'ye girdim. O oyunda GPU kullanımı %94-95 civarında. Herhangi bir kasma, takılma yok. RDR2'yi de 2K çözünürlükte hemen hemen bütün ayarlar ultrada oynuyorum. Sadece 2-3 tane ayar yüksekte, geri kalanların hepsi ultrada. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?

Sistemim:
Gigabyte GeForce RTX 4070 Super Windforce OC 12 GB GDDR6X DLSS 3 192 bit ekran kartı.
XPG Lancer Blade Black 16 GB 6000MHz CL48 DDR5 bellek.
AMD Ryzen 5 7600 5.1GHz 6 çekirdek 38MB AM5 tray işlemci.
MSI Pro B650M-P 6000MHz(OC) RGB M.2 DDR5 AM5 anakart.
Thermalright peerless Assassin 120 SE white ARGB hava soğutucu.
FSP Vento VG3400s RGB temperli cam USB 3.0 mesh siyah ATX Hyper Pro H3-650 80+ Bronze gaming kasa.

1. fotoğraf Jedi Fallen Order, 2.fotoğraf ise RDR2.

Jedi Fallen Order.webp

RDR2.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
V-Sync açık da olsa kapalı da olsa durum aynı. 144 FPS sabitlemek zorundayım çünkü oyun bana en fazla bu seçeneği sunuyor. 144 FPS benim için gayet iyi fakat oyunda takılmalar oluyor. Bu takılmaların nedeninin düşük GPU kullanımı olduğunu düşünüyorum. RDR2'de herhangi bir takılma durumu yok.

V-Sync açık da olsa kapalı da olsa durum aynı. 144 FPS sabitlemek zorundayım çünkü oyun bana en fazla bu seçeneği sunuyor. 144 FPS benim için gayet iyi fakat oyunda takılmalar oluyor. Bu takılmaların nedeninin düşük GPU kullanımı olduğunu düşünüyorum. RDR2'de herhangi bir takılma durumu yok.
AMD sponsorlu çoğu oyunda maalesef bu oluyor. AMD GPUlarda durum nedir bilmiyorum ancak dün Valhallaya girdim 130-140 FPS veriyor ama kartın güç tüketimi 165-170W. GoW Ragnarök ve Indiana Jones oynarken 190-201 W arasında gidip geliyor.

Ancak bende takılma olmuyor bende, takılma olması normal değil.

DLSS açıktır.

Eğer değilse 144FPS sabit verip daha az güç çekiyorsa bu zaten bir sorun değil.

DLSS desteklemiyor oyun, DLSS ayarı yok. Mesele FPS sabitleyip az güç tüketmesi değil, mesele oyunun takılması. RDR2 2K çözünürlükte oynuyorum takılmıyor. Bu oyunda ise FPS düşmesi oluyor. GPU kullanımı %50'nin üzerine çıkmıyor neredeyse.

DLSS desteklemiyor oyun, DLSS ayarı yok. Mesele FPS sabitleyip az güç tüketmesi değil, mesele oyunun takılması. RDR2 2K çözünürlükte oynuyorum takılmıyor. Bu oyunda ise FPS düşmesi oluyor. GPU kullanımı %50'nin üzerine çıkmıyor neredeyse.
Maalesef bu oyunun bilinen sorunlarından birisi bu. Ben de Ryzen 5 3600 ve GTX 1660 Super ile oynarken ara sıra drop yiyordum. Özellikle de yeni yerler yüklenirken drop oluyordu. Sorun oyunun Texture Streaming sistemiyle alakalı diye tahmin ediyorum. Bu sorun birçok UE4 oyununda da mevcut. Zaten Jedi: Fallen Order da UE4 kullandığı için bu sorundan etkileniyor maalesef.

Bugüne kadar UE4/UE5 kullanıp da iyi optimizasyona sahip oyun neredeyse hiç görmedim. In-house oyun motorları çok daha verimli bir sonuç veriyor genelde. Mesela EA'nin daha eski oyunları (Battlefield 1 ve Star Wars Battlefront II gibi) Frostbite oyun motorunu kullanıyordu ve gerçekten taş gibi çalışıyorlardı. Sırf Frostbite ile oyun geliştirmek zor diye Jedi: Fallen Order ve Jedi: Survivor oyunlarında UE4 kullandılar, sonuç ortada...

Merhaba, oyun oynarken oyunun ara ara takıldığını fark ettim. Bu sorunu yaşadığım oyun Jedi Fallen Order. 2K çözünürlükte bütün ayarlar sonda oynuyorum. GPU kullanımına baktığımda %50'yi geçmiyor. Denemek amaçlı RDR2'ye girdim. O oyunda GPU kullanımı %94-95 civarında. Herhangi bir kasma, takılma yok. RDR2'yi de 2K çözünürlükte hemen hemen bütün ayarlar ultrada oynuyorum. Sadece 2-3 tane ayar yüksekte, geri kalanların hepsi ultrada. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?

Sistemim:
Gigabyte GeForce RTX 4070 Super Windforce OC 12 GB GDDR6X DLSS 3 192 bit ekran kartı.
XPG Lancer Blade Black 16 GB 6000MHz CL48 DDR5 bellek.
AMD Ryzen 5 7600 5.1GHz 6 çekirdek 38MB AM5 tray işlemci.
MSI Pro B650M-P 6000MHz(OC) RGB M.2 DDR5 AM5 anakart.
Thermalright peerless Assassin 120 SE white ARGB hava soğutucu.
FSP Vento VG3400s RGB temperli cam USB 3.0 mesh siyah ATX Hyper Pro H3-650 80+ Bronze gaming kasa.

1. fotoğraf Jedi Fallen Order, 2.fotoğraf ise RDR2.

Eki Görüntüle 129273

Eki Görüntüle 129274
Fallen orderda FPS limiti var kapatılmıyor Eski olduğu için.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt