Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

12153

Becerikli
Merhaba, R5 7600X sahibiyim. Yükte de olsa boşta da olsa hep sabit MHz alıyorum. Bu sağlıklı mıdır?

1741880288019.webp

Çözüm
Enerji verimliligi icin dalgali olmasi gerekli. Hizi birden fazla programla da gozle. Program yanlis raporluyor da olablir. BIOS'ta CPU carpan kilidi ya da benzeri bir sey acik kalmistir. En kotu BIOS'u vrsayilan ayarlarina geri cevir, duzelmesi gerekli. Duzelmiyorsa kullandigin BIOS versiyonunda sorun vardir, farkli versiyon yukle.
Enerji verimliligi icin dalgali olmasi gerekli. Hizi birden fazla programla da gozle. Program yanlis raporluyor da olablir. BIOS'ta CPU carpan kilidi ya da benzeri bir sey acik kalmistir. En kotu BIOS'u vrsayilan ayarlarina geri cevir, duzelmesi gerekli. Duzelmiyorsa kullandigin BIOS versiyonunda sorun vardir, farkli versiyon yukle.

Son düzenleme:
Artı -4 Eksi
Çözüm
Yükte güzel. Boşta hep boostlamasına gerek yok aslında. Güç seçeneklerinden dengeliye alınca boşta düşürüp yükteyken yükseltmesi gerek.

Hocam belirtmeyi unutmuşum boşta aslında fotoğrafta. Yükte olan kısmı paylaşıyorum şimdi.

1741882309686.webp

OCCT ile yükte bu şekilde. Fark ettim ki kullandığım CPU izleme programı nanay.

1741882418839.webp

Bu da nanay olan program.

Hocam belirtmeyi unutmuşum boşta aslında fotoğrafta. Yükte olan kısmı paylaşıyorum şimdi.

Eki Görüntüle 132347

OCCT ile yükte bu şekilde. Fark ettim ki kullandığım CPU izleme programı nanay.

Eki Görüntüle 132349
Bu da nanay olan program.
Yükse frekans düşüyor ve güç tüketimi de az. PBO açmamışsın. PBO açarsan işlemcinin güç limiti kalkar ve o 5450 MHz hıza erişebilirsin. Ama soğutmanın soğutabilmesi lazım. PBO açarsan bayağı güç tüketimi artacaktır kazanacağın performansa göre.

Bu arada boştayken frekansın düşük olmasını isteriz, yüksek frekans yüksek güç tüketimi demektir. Sabit frekans 1 FPS falan olumlu fark edebilir ama ne kadar değer bilmiyorum.