SunseTTime
Uzman
Tam yazacaktım gerek kalmadı.değil.
- Drop = Anlık FPS sayısının düşmesi
- Stuttering = Kare sürelerinin düzensizleşmesi (frametime dalgalanması)
Tam yazacaktım gerek kalmadı.değil.
Stutter yaşayınca da oyun takıldığı için FPS sayısı anlık olarak düşüyor.değil.
Öyle bir şey yok, iki ay stutter sorunu ile ben uğraştım hocam. Farkı gayet iyi biliyorum. Stutter sorununu sabit 180 FPS alırken bile yaşıyordum. Lütfen yanlış bilgi ile konuyu dağıtmayınız.Stutter yaşayınca da oyun takıldığı için FPS sayısı anlık olarak düşüyor.
Yanlış biliyormuşum. Pardon.Öyle bir şey yok, iki ay stutter sorunu ile ben uğraştım hocam. Farkı gayet iyi biliyorum. Stutter sorununu sabit 180 FPS alırken bile yaşıyordum. Lütfen yanlış bilgi ile konuyu dağıtmayınız.

Kasa ile hem monitörü hem de televizyonu denedim. HDMI ile görüntü vermedi. Ekran simsiyah kaldı. Laptop ile monitörü test ettiğimde HDMI ile masaüstü gelmişti. Yani HDMI kablosu arızalı değil. DP kablosuna gelecek olursak, kasayı zaten bu şekilde kullanıyorum. Hem yeni aldığım DP, hem de orijinal DP kablosu ile günlük kullanımda bir sorun yaşamıyorum. Sadece açılış ekranını atlıyor BIOS'a sadece Shift ile bilgisayarı yeniden başlatıp, monitörü kapat aç yaparak erişebiliyorum. Kapat aç yapmazsam yine siyah ekranda kalıyor.
Oyunlarda yaşadığım sorunu da zaten biliyorsunuz, V-Sync harici görüntüde bozulmalar oluyor. Ki BF'de olduğu gibi bazı oyunlarda V-Sync'de fayda etmiyor.
Tüm bu bilgiler ışığında monitörü mü servise göndermeli yoksa BIOS güncel beta sürümüne güncelleme mi yapılmalı emin olamadım. Kaynak tam belli olsa yol alabileceğim de bu şekilde zor.
Dediğin gibi BIOS'u pas geçmesine normalde takılmam. Fakat Shift ile yeniden başlattığım halde bile BIOS direkt gelmiyor. Monitör düğmesini kapat aç yapmam gerekiyor. Bu bana monitörün sinyal alamaması gibi bir hataymış gibi geliyor. Eğer sinyal kaynaklı bir sorun varsa, oyunlarda yaşadığım dönüşlerde görüntü bozulmasını da açıklamaz mı bu durum?BIOS'u pas geçmesi bir sorun değil onu CSM kapalı olduğu için bile yapabilir, sorun BIOS'a girip siyah ekranda kalması aynısını Samsung G9 monitörde yaşıyorum, servisin çözeceği bir şey olduğunu sanmıyorum.
HDMI'ın başka cihazda çalışması önemli değil, birinde çalışıyor birinde çalışmıyor.
Çektiğim videolarda 180 FPS'ye sabitlediğimde oluşan yatay aşağı doğru inen piksellenme çıkmıyor. (Rainbow Six Siege testi) Yani bu monitör kaynaklı önceden aynı dediğiniz gibi test etmiştim. Fakat dönüşlerdeki akıcılık, görsel bozulma sorunu çektiğim videolarda da görünüyor. Sadece sizle paylaşmaya kalktığımda görüntü kalitesi düştüğü için net çıkmıyor. Bilgisayardaki kayıtlı halinde gayet net.BIOS sorunu ile diğer sorun bence bağlantılı değil.
Oyunlardaki problem daha karmaşık, diğer konuda görüntü bozulması ile ilgili paylaştığınız görüntüyü izledim mobilde olduğum için tam anlayamadım, diyeceğim eğer bozulma kayıtta görünüyorsa bu sistem kaynaklıdır, kayıt temiz monitörde oluyorsa monitör kaynaklıdır.
@SunseTTime