Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizdeki texture shimmering-flickering sorunu olabilir.
Youtube'dan baktım da benim sorunun yanında bu hiçbir şey. Grafiklerde hafif bozulma oluyor bu sorunu yaşayanlarda. Bende her sağ sol dönüşte bildiğin görüntü kare kare bozuluyor. Akşam yine kaliteli video çekip göndermeye çalışacağım. İnşallah kalite düşmezse tabii.

Asus servise mail atmıştım monitör firmware güncellemesi için. Şimdi döndüler;

"Kontrol ettiğimizde SALMQS074313 seri numaralı cihazınız için herhangi bir sürücü/yazılım dosyası bulunmamaktadır.

Sadece sertifika bilgileri içeren dosya sürücüsü bulunmaktadır. Dilerseniz buna aşağıda ki linkten erişebilirsiniz.

https://www.asus.com/supportonly/xg259cs/helpdesk_download/

Asus'u tercih ettiğiniz için teşekkürler."

Yani servise göndersem de bir şey yapacakları yok gibi hissettim. Sence hocam?

Belki müşteri memnuniyeti için değişim yaparlar, onun dışında onarım gibi bir şey yapacaklarını zannetmiyorum, sorun yok deyip yollarlar.

Siz bu monitörü başka sisteme takıp bir deneyin, sorunun sistem mi monitör mü olduğunu anlamak lazım.

@SunseTTime

LatencyMon ile gecikme testi yapsana boştayken 1 dakika bekle. Sonuçlara bakalım.

Akşam yapacağım aklımda hocam.

Siz bu monitörü başka sisteme takıp bir deneyin, sorunun sistem mi monitör mü olduğunu anlamak lazım.

@SunseTTime
Elimde 1050 Ti 60Hz laptop var. Monitör 180hz, bu laptopta test etmem bir şey ifade etmez değil mi?

Akşam yapacağım aklımda hocam.

Elimde 1050 Ti 60Hz laptop var. Monitör 180Hz, bu laptopta test etmem bir şey ifade etmez değil mi?

Eder niye etmesin, sorunun yoğun yaşandığı bir oyunda test edin, aynı problem olursa monitörde sorun vardır, olmazsa sistemde sorun vardır, ona göre hareket edilir.

storport.sys Diski kontrol eden port sürücüsüdür. SSD sağlığını kontrol etmeni tavsiye ederim. Bunlara ek olarak eğer chipset sürücü sürümünü Denetim Masası'ndan kontrol et eskiyse eski sürücüyü kaldırıp yeniden başlattıktan sonra

Üstteki linkteki sürücüyü kurmanı tavsiye ederim.

Toplam DPC süresi en çok tüketen ise nvlddmkm.sys NVIDIA sürücüsü çok kritik diyemem ama bana boştayken fazla meşgul ediyor gibi geldi.

Ek olarak kafayı kırmak istiyorum dersen;

Eğer latency daha da optimize etmek istersen, MSI Mode Utility ile nvlddmkm.sys ve storport.sys IRQ'larını farklı çekirdeklere dağıtabilirsin. Bu sana daha da düşük gecikme getirecektir.

@lazye @20424 @Ayhan Dönmez @Recep Baltaş

Ufak bilgi: Rainbow Six Siege'de 180 FPS'ye sabitlediğimde yatay piksel geçişi, 180 altına veya üstüne FPS sınırladığımda görüntü bozulması, akıcılık sorunu, vsync açtığımda ise yağ gibi akıyor diyordum; hatırlarsınız.

Size bu piksel geçişini ve görüntü bozulmasını video ile ilk defa gösterebileceğim. Oyunun hikaye kısmında piksellenmeyi, sonuna doğru da sağ-sol dönüşteki görüntü bozulmasını, akıcı olmamasından ne kastettiğimi görebilirsiniz.

Örnek video: https://drive.google.com/file/d/1NxqzaGrmTlRmKpDoWnzSg2g8LNWlcOOQ/view

NOT: Rainbow Six Siege, Star Wars BF2, Spider-Man Remastered, Resident Evil: Village, Dying Light'da vsync açık sabit 180 FPS ile oynarken böyle sorunlar yoktu. Vsync kaparsam yine görüntü bozulması vesaire olabiliyor tabii.

Güncel yorumunuzu merak ediyorum. Monitör mü, ekran kartı mı yoksa anakart falan mı? :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen ağır görüntü yırtılma sorunu yaşıyorsun. Gözlerim kanadı resmen, G-Sync açık olduğununda eminiz değil mi?

Bir sadece monitörün belirli bir yerinde var gibi görünüyor. Farklı monitörle denemeni şiddetle öneririm. Bana kalırsa monitörden dolayı bu sorunu yaşıyorsun. Senin sorunun sttuter veya drop değil videoya göre görüntü yırtılması sorunu yaşıyorsun.

Sen ağır görüntü yırtılma sorunu yaşıyorsun. Gözlerim kanadı resmen, G-Sync açık olduğununda eminiz değil mi?

Bir sadece monitörün belirli bir yerinde var gibi görünüyor. Farklı monitörle denemeni şiddetle öneririm. Bana kalırsa monitörden dolayı bu sorunu yaşıyorsun. Senin sorunun sttuter veya drop değil videoya göre görüntü yırtılması sorunu yaşıyorsun.
G-Sync açık evet. Zaten diyorum ya Rainbow Six Siege'de mesela 400 FPS alırken %1 Low 350'lerde geziyor, en ufak bir drop stutter yok. Ama akıcılık da yok. İşte sırf bu sorunlar yüzünden V-Sync açık oynamak durumunda kalıyorum. Yukarıda saydığım oyunlar V-Sync ile akıcı hale geliyor ve dönüşlerde herhangi bir akıcılık sorunu kalmıyor. Fakat videoda gördüğünüz üzere BF serilerinde sağ sol dönüşler V-Sync ile bile akıcı olmuyor. Hikaye kısmına çok takılmayın neden o kadar bozuldu ben de anlamadım, video sonuna doğru olan sağ sol dönüş kısmıma odaklanın. Orada piksellenme yok sadece akıcı değil ve görüntü bozulmaları oluyor. Öyle de oynanmaz yani. Umarım artık sorunu aktarabilmişimdir.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.