Öncelikle ilgi ve alakanız için hepinize teşekkür ederim. Açıkçası bu kadar ilgili bir dönüş alacağımı düşünmemiştim ve bu overclock konusunun bu kadar yorucu olanağını. Ben basit 3-4 tık zannediyordum.
Şimdi a-die mi m-die mi olduğunu anlayamadım. Çeşitli programlar indirdim ama çözemedim. Sadece Hynix olduğunu öğrendim. Sonunda nebi beyin a-die ayarlarını denemeye karar verdim ve tüm ayarları yaptıktan sonra tRFC1 ayarını 384 yapıp çalıştırdım ve bilgisayar düzgün çalıştı. Sonra tekrardan 420'ye aldım ve CPB'yi açtım, PBO'yu yorgun kaldığım için level 2 80 dereye sabitledim ve 20 dakika OCCT testi yaptım. Bu testin anlamı oldu mu bilmiyorum (çünkü CPU derecesi sabit)ama sadece maksimum güçte düzgün çalışacak mı görmek istedim.
Bu arada mangitude -20 ve PBO limits motherboad olarak değiştirdim. CPU 81i gördü, RAM 57 (47 de olabilir tam hatırlayamadım bunu gözlerim ağrıyor) derece yi gördü ve avarage 5000MHz üstüne çıktı.
Şimdi PBO-manuel ppt 80 tdc 75 edc 150 ayarlarını girdim. Voltajları 1.22 ve 1.33 olarak değiştirdim. Tekrar OCCT testi yapıyorum. 22 dakika oldu, CPU 89-93 dereceleri gördü AVG 84-87 derecede çalıştı.
AVG 4400-4600MHz arası gördüm. RAM'ler Max 58 dereceyi gördü, AVG 54 derece.
Açıkçası PBO level 2 80 derece daha iyiydi sanki. O şekilde bırakmayı düşünüyorum.
Ayarları manuel olarak değiştirdiğim için Expo yu açmadım. Tweaked mevcut. Açsam faydası olur mu?
Bir de timing ayarlarını @Agartanın değerleri gibi yapıp test etmeli miyim?
@Ayhan Dönmez @Agarta ikinize de paylaştığınız bilgiler için tekrar teşekkür ederim.
@Recep Baltaş PBO üzerine çektiğiniz video çok yardımcı oldu teşekkür ederim.