@Agarta ben de Antalya da yaşıyorum dün gece denedim testi. Hava serindi o PBO ayarlarında 90 dereceyi gördüm. Dediğim gibi level 2 de tuttuğum da daha yüksek MHz de çalıştı ve sıcaklığı 10 derece daha düşük sabit kaldı.
Bu sabah havanın sıcaklığı malum. Aynı testi tekrar yapacağım. Eco mode da denerim. Sizle paylaşırım.

Voltajlardan emin olamadım. Düşük tutmak ve ya yüksek tutmak arasındaki farkı anlayamadım.

@Agarta ben de Antalya da yaşıyorum dün gece denedim testi. Hava serindi o PBO ayarlarında 90 dereceyi gördüm. Dediğim gibi level 2 de tuttuğum da daha yüksek MHz de çalıştı ve sıcaklığı 10 derece daha düşük sabit kaldı.
Bu sabah havanın sıcaklığı malum. Aynı testi tekrar yapacağım. Eco mode da denerim. Sizle paylaşırım.

Voltajlardan emin olamadım. Düşük tutmak ve ya yüksek tutmak arasındaki farkı anlayamadım.
Voltajları dediğim gibi yapabilirsin ya da denerim diyorsan tablodaki düşük değerden başla arttırarak git. Level mevzusunu denemedim. Eğer dediğin gibi MHz düşürmeyip sıcaklığı düşürüyorsa mantıklı olabilir. Ben de onu yapabilirim.

Voltajları dediğim gibi yapabilirsin ya da denerim diyorsan tablodaki düşük değerden başla arttırarak git. Level mevzusunu denemedim. Eğer dediğin gibi MHz düşürmeyip sıcaklığı düşürüyorsa mantıklı olabilir. Ben de onu yapabilirim.
Şu an level 3 70 derece de testi başlattım. 72 derece sabit, , 4500-5000 MHz arası görüyor.
Senin yazdığın opb ayarlarında aynı performansı 90 derecede vermişti. Bir de curve optimizer i -25 e ayarladım. 30dk sonra tüm sonucu ss alırım. Eco ve level 1 denedikten sonra hepsini buraya atarım. Akşam 5-6 gibi atarım hepsini.

Zentiming
ZenTimings_Screenshot.webp

Sabit pbo ayarlarını test ettim. @Agarta

Lvl 1 90 derece
OCCT-25813-021130.webp OCCT-25813-021211.webp OCCT-25813-021230.webp OCCT-25813-022041.webp

Lvl 2 80 derece
OCCT-25813-041245.webp OCCT-25813-041253.webp OCCT-25813-041306.webp OCCT-25813-041905.webp

Lvl 3 70 derece
OCCT-25813-011516.webp OCCT-25813-011527.webp OCCT-25813-011551.webp OCCT-25813-013439.webp

Eco 65w
OCCT-25813-045757.webp OCCT-25813-045813.webp OCCT-25813-045826.webp OCCT-25813-050203.webp

Son düzenleme:
Şu an level 3 70 derece de testi başlattım. 72 derece sabit, , 4500-5000 MHz arası görüyor.
Senin yazdığın opb ayarlarında aynı performansı 90 derecede vermişti. Bir de curve optimizer i -25 e ayarladım. 30dk sonra tüm sonucu ss alırım. Eco ve level 1 denedikten sonra hepsini buraya atarım. Akşam 5-6 gibi atarım hepsini.

Zentiming
Eki Görüntüle 173291

Sabit pbo ayarlarını test ettim. @Agarta

Lvl 1 90 derece
Eki Görüntüle 173275Eki Görüntüle 173276Eki Görüntüle 173277Eki Görüntüle 173278

Lvl 2 80 derece
Eki Görüntüle 173279Eki Görüntüle 173280Eki Görüntüle 173281Eki Görüntüle 173282

Lvl 3 70 derece
Eki Görüntüle 173283Eki Görüntüle 173284Eki Görüntüle 173285Eki Görüntüle 173286

Eco 65w
Eki Görüntüle 173287Eki Görüntüle 173288Eki Görüntüle 173289Eki Görüntüle 173290
Ayarlar 10 numara olmuş, sadece VDDP 1.15 auto geliyor sizin kartta ikinizin, onu 1.0 yapın, 1.15 daha çok 8400 MT/s için kullanıyor ya da 6400 1:1 mod 1-2-0 Nitro falan zorlarken gerekiyor, çok ekstrem senaryolar için lazım yani.

1.0 yapın VDDP'yi 1.0 yazın sonra enter basın. Onun için tekrar test yapmana gerek yok.

Anakart üreticileri bilerek 1.3 SoC ve 1.15 VDDP verir, adam 8400 denese bile bu ikisi kaynaklı problem yaşamasın diye, absürt bir durum yani. Aklınızda olsun. Gereksiz yüksek kullanmayın.

@Crestfallen @Agarta Sabit PBO da kullanabilirsiniz, çok problem olmaz, ya da kendiniz manuel PPT-TDC-EDC değerleri girebilirsiniz PBO Manuel deyip, AI Tweaker'den yine aynı şekilde.

1755095740551.webp

AM5 kısmı sizi ilgilendiriyor.

@Ayhan Dönmez hocam EXPO'yu açmadım, attığınız videodaki verileri inceledim ve a-die olduğunu düşünerek o verileri girdim. Sorunsuz çalıştığına göre sanırım a-die tercihim doğru çıktı.
PBO da manuel değerler seçmek yerine seviye 2 değerleri bana yeterli gözüktü. @Agartanın verdiği değerler ile kıyasladığımda 10 derece daha düşük çalıştırıyor ve daha iyi performans veriyor. Hatta yaz sıcağından seviye 3'e bile düşürmeyi düşündüm ama sizin de bir fikrinizi almak istiyorum.
Bir de daha önce RAMlerin ısınmasından bahsetmiştiniz, testlerde 25dk da 60 üstünü görüyor. Dün gece maksimum 58 gördü. Bugün sabah, hava daha sıcak, 60 üzerine çıktı. Dediğiniz gibi ayar çekmeli miyim?

Per Core undervolt için yabancı diliniz varsa ya da ChatGPT'ye çevirterek bunları denersiniz. Static Overclock mantığındadır bu rehber, normal all core -20'den veya herkesin yaptığı per core'dan farklıdır. Aynı voltajda sabitler, static OC mantığındadır ve eş zamanlı PBO algoritmasından faydalanmanızı da sağlar. Rehberde detaylı anlatılmış, YT videosu da mevcut, izlersiniz. Static OC tek başına bu çipler için sağlıklı değil, bu rehber nihayetinde Static OC+PBO algoritması beraber kullanmış oluyorsun, CCD'deki tüm çekirdekler için voltajı eşitliyor. @Agarta @Crestfallen

@Ayhan Dönmez hocam EXPO'yu açmadım, attığınız videodaki verileri inceledim ve a-die olduğunu düşünerek o verileri girdim. Sorunsuz çalıştığına göre sanırım a-die tercihim doğru çıktı.
PBO da manuel değerler seçmek yerine seviye 2 değerleri bana yeterli gözüktü. @Agartanın verdiği değerler ile kıyasladığımda 10 derece daha düşük çalıştırıyor ve daha iyi performans veriyor. Hatta yaz sıcağından seviye 3'e bile düşürmeyi düşündüm ama sizin de bir fikrinizi almak istiyorum.
Bir de daha önce RAMlerin ısınmasından bahsetmiştiniz, testlerde 25dk da 60 üstünü görüyor. Dün gece maksimum 58 gördü. Bugün sabah, hava daha sıcak, 60 üzerine çıktı. Dediğiniz gibi ayar çekmeli miyim?
RAM'ler için problem yok böyle kalsın, VDDP'yi 1.0 yaz sadece, auto 1.15 yüksek bir değer, geri kalanlar normal, PBO için all core -20/-25 test etmenin yanı sıra, bu guide'deki gibi deneyebilirsiniz ikiniz. Altından kalkarsınız bence, bir elin nesi var, iki elin sesi var demişler.

@Crestfallen RAM için ek tavsiye olarak şunları değiştiğim ile değiş kırmızıyla işaretlediklerimin hepsini, uzun vade daha sağlıklı olur, tekrar SS atarsın:

1755096136745.webp

@Ayhan Dönmez Çok teşekkür ederim hocam. Sayenizde bu yükün altından kalktım. Chatgpt ile sadece 2-3 ayar değişikliği yapmıştım ve sonunda mavi ekran yedim. Keşke en başında sizinle istişare etme şansım olsaydı şimdi tonla oyunu tekrar indirmem gerekiyor. :ağlamak:
Her şey için size minettarım. Tekrar teşekkür ederim.

@Ayhan Dönmez Çok teşekkür ederim hocam. Sayenizde bu yükün altından kalktım. Chatgpt ile sadece 2-3 ayar değişikliği yapmıştım ve sonunda mavi ekran yedim. Keşke en başında sizinle istişare etme şansım olsaydı şimdi tonla oyunu tekrar indirmem gerekiyor. :ağlamak:
Her şey için size minettarım. Tekrar teşekkür ederim.
Ne demek, bu en son attığım SS'teki gibi birebir yapıp tekrar SS at, kırmızı ile değiştiklerimin hepsini değiş tekrar. Ek tavsiye vermem gerekirse, Nitro ayarları girdiğin yerde RX-TX-Control Line mevcut ekstra, bunları sırasıyla rx-1 tx-2 control line-1 dene, eğer hata vermezse böyle kullan, daha çok performans alırsın. Hata verirse Auto çek bu üçünü geri @Crestfallen

Benim gibi adamla karşılaşman çok zor forumlarda, benim gibi adamlardan sayılı var, bir elin parmağını geçmez ama kıymetimiz de bilinmez. İnce işçilik bu iş, deneyim/tecrübe gerekli. Herkes EXPO açıp geçer arkasına bakmaz, %15-20 performansı çöpe atar.

Benim gibi adamları çok sevmezler, dislike atarlar sadece, toplumumuzu çok da anlatmaya gerek yok, neyin ne olduğunu biliyoruz zaten. Meyve veren ağacı taşlarlar hep. @Crestfallen

Attığım ZenTimings gibi değiş, değişmen gerekenleri belirttim orada, 1-2-1 verdiğim ayarı dene ekstra Nitro kısmından. Stabilse öyle kullanman daha performanslı. @Agarta ile beraber uygulayın bu ayarları, sistemleriniz özdeş.

@Ayhan Dönmez hocam son dediğiniz değişiklikleri uyguladım ama görüntü gelmiyor. Anakart turuncu ışık veriyor 5-10 dakika oldu. Müdahale etmedim daha sakıncalı olur diye. Güç kesip tekrar başlatayım mı?
Nitro'dan sonra mı oldu?

RAM Training'lerken yapar onu, tekrar reset at 5 dk bekle, sarı ışıkta takılı kalırsa 1-2-1 Nitro agresif gelmiştir, sistem boot etmez, Clear CMOS yapman gerekli, ya da arkadaki BIOS Flashback portundan BIOS update yapabilirsin, bu adımları biliyor musun?

Sisteme zararı olmaz sadece sistem açılmaz yani, 2 adımdan birini yapman lazım @Crestfallen

Bu işin sakıncası yok, parça ya da sistem zararı olmaz, en kötü sistem açılmaz. Clear CMOS ya da BIOS Flashback yaparak kurtarabilirsin kendini kurtaramıyorsa. Reset at sisteme, tekrar RAM trainlesin, olmazsa eğer dediğim 2 yöntemden birini uygula.