Sadece zentiming de gösterdiğiniz değişiklikleri uyguladım. Sadece ekstra CPU soc u 1.25 yaptım.
VDDP 1.0 yüzünden mi acaba trainleyemedi, restart at sisteme olmazsa, VDDP 1.15 kalsın, sonra 1.05 falan denersin onu acelesi yok. 5 dk içinde trainleyemezse CMOS Reset ya da BIOS Flashback yap. Eski ayarlara geri dönersin.
Sadece zentiming de gösterdiğiniz değişiklikleri uyguladım. Sadece ekstra CPU soc u 1.25 yaptım.
Anakarttan elektriği kes, okla işaretlediğim 2 pine CLRTC adlı, tornavida ile dokun 15 sn ikisinin arasına, sonra sistemi tekrar başlat. CMOS Reset işlemi bu.
@Crestfallen Önce reset at, 5 dk açılmazsa bu adımı uygula.
VDDP-SoC auto kalsın elleme, eski ayarları tekrar gir, bunlarla sonra ilgilenirsin, VDDP yüzünden bug'a girmiş olabilir.
@Agarta 'da sorunsuz açmıştı.
@Crestfallen
Bu anakartlar biraz kötü trainliyor aslında şu RttNom değerlerini de off yapması gerekirdi. Eski çipsete çok özenmiyor firmalar. Kendin manuel girmen lazım bu empedans-sinyal-dirençleri vesaire aslında da uzman modu bu, sizin yapacağınız iş değil.
@Agarta
@Crestfallen tRDRDSCL ve tWRWRSCL belki 4-4 girdiğin için arada boot problemi yapabilir, bu ikisini tekrar sıkıntı yaşarsan 6-6 olarak değiştir.
1 olarak değiştirdiğim zamanlamaları karıştırdıysan eğer ondan da sistem açılmamıştır, çok opsiyon var. Eski zamanlama ayarlarına geri dön, çok önemli değil zaten.
@Crestfallen Test edip ZenTimings görüntüsü atmıştın, o ayarları kullan. Sonrasında VDDP ve SoC düşürürsün.
Bu işin zararı yok, deneme-yanılma, sadece Clear MOS yapmayı öğrenmen lazım, ya da BIOS Renamer ile BIOS .cap uzantılı dosyayı isimlendirip, ilgili USB Flashback portuna takıp, FAT32 formatlı bir USB ile flashlaman gerekiyor tuşa basıp. 5 dk bu işlem de.
@Agarta @Crestfallen