Hocam şu an soldan 2. kanala belleklerden birini yakınca görüntü veriyor. Diğerini aynı kanala takınca vermiyor.
2x16 GB 6000MHz CL38 Apacer
Bu modül zaten Micron diye biliyorum. AM5 sokette uyumsuzdan kastım aslında o. Sorun çıkartmaya çok aday.
Zaten pazardan çekildi adamlar talep görmediği için. Kimse tercih etmiyordu. Bu sebepten tüketici tarafından çekilip AI tarafına kaydılar. Samsung ise DDR4 üretimine yönelerek bu krizi çözme peşinde. Yine aynı şekilde ASUS'un DDR5 pazarına gireceği söylentileri mevcut. AM5'te Hynix harici sadece B-Die tercih ediyorlar. O da kötünün iyisi DDR5'te.
Remount işlemi yapman lazım, bent pin olup olmadığını kontrol etmen lazım. Sokete iyice oturduğundan emin olacaksın, yine klipsi ileri geri yaparak iyice oturmasını sağlayabilirsin. Pin organizasyonunu o şekilde oturtabilirsin yani. Dikkatli şekilde bakarsan bent olup olmadığı zaten anlaşılıyor. Sonrasında AIO montajını da dediğim tarzda yap.
Zaten kit şeklinde aldığını hatırlıyorum. Birini A2 takınca görüntü var, diğerini A2 takınca görüntü yok. A2-B2 taktığında zaten görüntü yok. Training 1 dakika'yı geçmez MSI kartta. Clear CMOS yap, düzelmiyorsa remount sonrası tekrar dene.
Görüntü vermeyen modülü 4 slotta da dene, hiçbirinde görüntü yok mu? Durduk yere de arızaya düşmez aslında.
Kaynak:
Micron, Crucial'ı kapatıyor.
Globalde kullanıcı yorumları da bu yönde. Genel konsensüs bu yönde, bunu kimse inkar etmemeli. DDR5'te sadece Hynix kabul gördü, özellikle son kullanıcı değerlendirmeleri ve yaşanılan sıkıntılar buna işaret ediyor. Kişisel deneyim ile de tecrübe edilmiştir.
@LH44 @Bandırmalı1965
M-Die için ekleme, H16M:
XOC camiasında da tek kabul gören H16A'dır AM5 sokette, H24M yeni revize M-Die oluşu sebebiyle onda problem mevcut değil. H16A-H24M ikisi de 9000+ frekans sorunsuz görebiliyor. H16M 7200'de tıkanıyor ve stabilizasyon sorunları mevcut uzun testlerde.