Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SHERLOCKED

Başarılı
Selam. Sistemim:
  • 9600X/9900X3D
  • MSI Pro B850-P Wi-Fi
  • 2x16 GB 6000MHz CL38 Apacer RAM.
  • Gigabyte RX 9070 XT gaming OC.
  • Gigabyte GP-P750GM PSU.
Az önce sistemden 9600X'i çıkartıp 9900X3D taktım ama şu an görüntü vermiyor. CPU ve DRAM ışığı yanıyor. Memory training olabileceğini düşündüm ama 5 dakikadır görüntü vermiyor. 9600X'i çıkartırken kasayı yatırmamıştım. Bu yüzden işlemcinin üst kenarı pinlere dokunmuş olabilir biraz ama bir yamukluk göremedim.

BIOS güncel miydi? İşlemci yerine tam oturmuş mu kontrol edin, işlemci tam oturmuşsa işlemci soğutucusunu çok sıkmış olabilirsiniz. Hafiften gevşetin çok sıktıysanız.

Evet günceldi. Tam oturdu. Soğutucuyu sıkmıştım bayağı ama şimdi 9600X'in üstüne vidalamadan koydum. Yine aynı. Yaktık herhalde anakartı.

BIOS'u geçenlerde çöktüğü için güncellemiştim. Son sürüm olması lazım. Clear CMOS yaptım. Tek RAM deneyeceğim.

Tek RAM'de söndü ışıklar.

Görüntü de geldi.
Ben şimdi çift RAM kullanamayacak mıyım?

Umuyorum ki pinlere zarar gelmemiştir, Çok sıktıysanız ondan da eğilmiş olabilir bir bakın resmini çekin emin olalım. @SHERLOCKED BIOS da güncel olmalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Görüntü geliyor şu an ama tek kanal RAM'de. BIOS güncel.

İşlemciyi tekrardan sök tak. Muhtemelen çözülür. AM5 pinleri hassas, bu tarz şeyler oluyor. Yine kontrol edersin bent pin olup olmadığını. Soğutucuyu aşırı sıkma, karşılıklı 2-3 tur sıkarak ilerle ve dönmediği yerde bırak.

Çözüm