lageree

Üyecik
Merhaba,
  • Ryzen 5 9600X
  • ASUS B650M-K
  • XFX RX 9070 XT
  • 16 GB DDR5 6000 MHz RAM
  • 850 watt Gold PSU
Bir sisteme sahibim. 4 gün çalıştı, işlemci soğutucu fanın RGB kablosunu takmak istedim, taktıktan sonra görüntü vermemeye başladı. Ben de çözemeyince bilgisayarciya gittim. Orada statik elektrik uyumsuzluk vs. dediler, çalıştırdılar. Ben de evde kurdum, gene görüntü vermiyor. Ne yapmalıyım?

Hocam fişten çekip güç kaynağını da kapatıp güç tuşuna 30-60 saniye basılı tuttuktan sonra bir daha dener misiniz?

Ekran kartının kaç tane 6+2 8 pin PCI-e girişi var, güç kaynağından nasıl bağlantı yapılmış bakmak lazım. Kasa fanları ve diğer fanlar, ARGB 5 volt ve RGB 12 volt nasıl bağlanmış inceleyelim, RAM bir tane ise A slotunda olmalı. İşlemci için contact frame aparat varsa sökülmeli. Monitörün kablosu HDMI ise DPI ile deneyin. Diğer bağlantı soketlerinin tam oturduğundan emin olun. Anakart üzerindeki pimlerden clear CMOS yapıp deneyin.

Şemadaki 13 numaralı pimlerden CMOS uygulayın.

asuS b650m-k.webp

B650M-K.webp

Ekran kartının kaç tane 6+2 8 pin PCI-e girişi var, güç kaynağından nasıl bağlantı yapılmış bakmak lazım. Kasa fanları ve diğer fanlar, ARGB 5 volt ve RGB 12 volt nasıl bağlanmış inceleyelim, RAM bir tane ise a slotunda olmalı. İşlemci için contact frame aparat varsa sökülmeli. Monitörün kablosu HDMI ise DPI ile deneyin. Diğer bağlantı soketlerinin tam oturduğundan emin olun. Anakart üzerindeki pimlerden clear CMOS yapıp deneyin.

Ekran kartında 8+8 pin PCI'e var iki ayrı kablo çıkartıp taktım. Kasam NZXT H6 Flow stock 3 fan birbirine bağlı onları ayrı CHA_FAN girişi egzoz fan Thermalright oda ayrı CHA_FAN'a bağlı DPI ile deniyorum RAM A soketinde değil ama bilgisayarcidayken görüntü almıştım pimlerden clear CMOS yaptım HDMI kablosu ile yarın deneyebilirim.

Ekran kartında 8+8 pin PCI'e var iki ayrı kablo çıkartıp taktım. Kasam NZXT H6 Flow stock 3 fan birbirine bağlı onları ayrı CHA_FAN girişi egzoz fan Thermalright oda ayrı CHA_FAN'a bağlı DPI ile deniyorum RAM'a soketinde değil ama bilgisayarcidayken görüntü almıştım pimlerden clear CMOS yaptım HDMI kablosu ile yarın deneyebilirim.

İki slotta da, yıldız tornavidayı pimlere 10 saniye kadar değdirip CMOS yapın.

Merhaba,
  • Ryzen 5 9600X
  • ASUS B650M-K
  • XFX RX 9070 XT
  • 16 GB DDR5 6000 MHz RAM
  • 850 watt Gold PSU
Bir sisteme sahibim. 4 gün çalıştı, işlemci soğutucu fanın RGB kablosunu takmak istedim, taktıktan sonra görüntü vermemeye başladı. Ben de çözemeyince bilgisayarciya gittim. Orada statik elektrik uyumsuzluk vs. dediler, çalıştırdılar. Ben de evde kurdum, gene görüntü vermiyor. Ne yapmalıyım?

Bu kabloyu açıkken mi takmayı denediniz? Orada görüntü aldıysalar sorun sizde olabilir biraz. Tam olarak nasıl işlemler yapıyorsunuz acaba?

İki slotta da, yıldız tornavidayı pimlere 10 saniye kadar değdirip CMOS yapın.

Hocam tekrardan yapıp geldim ve işe yaramadı güç tuşu ışığı sürekli yanıp sönüyor.

Bu kabloyu açıkken mi takmayı denediniz? Orada görüntü aldıysalar sorun sizde olabilir biraz. Tam olarak nasıl işlemler yapıyorsunuz acaba?

Hocam kabloyu sistem kapalı ama PSU şalteri açık unutup takmıştım orada da bayağı uğraştılar bir şekilde görüntü alabildik arızalı parça yoktu şu an yaptığım işlemler PSU kapalı statik elektrik boşaltılmış şekilde yapıyorum.

Son düzenleme: