alkameturkes

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba,

Başlıkta belirttiğim gibi işlemci + RAM OCCT testi yaptım, test sonuçlarım bu şekilde:

F7C936BE-BAC5-46F7-A191-951C5C6DC895.webp

Kule tipi soğutucu kullanıyorum, Thermalright Phantom Spirit EVO ve termal macunum MX-4. Sistemi kendim kurdum, sonrasında sadece EXPO açık bir şekilde testi gerçekleştirdim. Farklı bir ayar açık değil.

Bu test dışında işlemci, RAM, ekran kartı için önereceğiniz başka testler var mı?

Ekran kartım: Sapphire RX 9070 XT Pulse
RAM: Kingston Beast 6000MHz CL36

Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benzer sistemlere sahibiz sıcaklık biraz fazla gibi geldi. Bu arada 105W açmayı düşünüyor musunuz? Bende sıvı soğutucu var 360mm 65W aktifken 59-60 derecelerde geziyor aynı testte.

Benzer sistemlere sahibiz sıcaklık biraz fazla gibi geldi. Bu arada 105W açmayı düşünüyor musunuz? Bende sıvı soğutucu var 360mm 65W aktifken 59-60 derecelerde geziyor aynı testte.

105W açmak performans bakımından ne kadar etkili olur acaba? Genelde 2K yüksek ayarlarda hikayeli oyun oynuyorum ve 4:3 1280x1024 çözünürlüğünde CS2 oynuyorum. Kasamın fan kalitesi ve hava akışı şu anlık iyi değil onun da biraz etkisi olabilir mi acaba?
Belki sıcaklık değerlerinde termal macununda biraz etkisi olabilir. Biraz eskiydi bendeki MX-4.
Test sırasında işlemcinin güç kullanımının 100W'lara kadar çıktığını fark ettim sizde 65W sabit mi çalışıyordu?

86-90w a kadar çıkıyordu. 105w yapınca 140 a kadar çıkıyor belki biraz daha yukarı çözünürlüğü fazla düşük yapmak performans sorunu yaratabilir diye düşünüyorum. Çözünürlüğü normal yapıp dener misiniz ? fanlardan ziyade zaten soğutucu görevini iyi yapıyor olmalı asıl önemlisi o

Sıcaklıklar bence kabul edilebilir seviyede. Sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

@Valknut, @alkameturkes, konudan bağımsız Nitro+ ve Pulse için bellek markanız nedir hocam? Bende TUF (Hynix) var ve Nitro+ almak istiyorum. Bir umut Samsung bellek gelir mi acaba?

86-90W'a kadar çıkıyordu. 105W yapınca 140'a kadar çıkıyor belki biraz daha yukarı çözünürlüğü fazla düşük yapmak performans sorunu yaratabilir diye düşünüyorum. Çözünürlüğü normal yapıp dener misiniz? Fanlardan ziyade zaten soğutucu görevini iyi yapıyor olmalı asıl önemlisi o

Hocam hangi çözünürlüğü? CS2 için mi anlayamadım.

GPU-Z programını indirerek bakabilirsiniz hocam. Çok teşekkür ederim, dönüşünüzü bekliyorum.
Eki Görüntüle 209798
Hocam şimdi işteyim, gece atabilirim.

GPU-Z programını indirerek bakabilirsiniz hocam. Çok teşekkür ederim, dönüşünüzü bekliyorum.
Eki Görüntüle 209798

Buyurun hocam samsungmuş benim merak ettiğiniz başka bir şey varsa yardımcı olurum.

Hocam hangi çözünürlüğü? CS2 için mi anlayamadım.

Hocam şimdi işteyim, gece atabilirim.

Evet hocam çözünürlük çok düşük olunca darboğaz yaşandığı söyleniyor. Grafik ayarlarını yükseltip çözünürlüğü de 2K gibi bir şey yaparsanız bir görelim.

Dosya Ekleri

• gpu-z.gif
    gpu-z.gif
    85,8 KB · Görüntüleme: 39