Buyurun hocam samsungmuş benim merak ettiğiniz başka bir şey varsa yardımcı olurum.

Evet hocam çözünürlük çok düşük olunca darboğaz yaşandığı söyleniyor. Grafik ayarlarını yükseltip çözünürlüğü de 2K gibi bir şey yaparsanız bir görelim.

Hocam eve geçince deneyeyim. Bu şekilde değerlerim nasıl, 2K'da yüksek ayarda değerler nasıl bakalım.
Ben gene çamur görüntüde oynayacağım ama o şekilde alıştık :)
Başka bir test önerin var mıdır?

GPU-Z programını indirerek bakabilirsiniz hocam. Çok teşekkür ederim, dönüşünüzü bekliyorum.
Eki Görüntüle 209798
Hocam samsung bendeki de
1765486477266.webp

Başka bir önerim yok hocam bir deneyin bakalım.

Hocam selam oyun içerisinde 3 farklı test gerçekleştirdim.
2K çözünürlükte yüksek ayarlarda ortalama 300FPS civarlarında aldım.
4:3 1280x1024 çözünürlüğünde yüksek ayarlarda 500 küsur FPS aldım.
Orta ayarlarda da 600 küsür FPS aldım.
3 ayarda da bir takılma ya da kasma yaşamadım.

4:3 oynamaya alıştığım için farklı bir ayarda oynamayı beceremiyorum.

Ekran kartımda biraz coilwhine var underwolt deneyeceğim.
İşlemci için de underwolt yapsam mı diyorum bazı ufak tefek işlemlerde bile GPU hızı 5.2-5.3 ghzlere yükseliyor. Bir anda fan hızlanıyor.
Tabi bu işlemleri denemek için biraz süre daha Pc’yi kullanmam gerek sonrasında karşılaştırmalar yaparak en uygun ayarı belirlemek daha kolay olur diye düşünüyorum.
Dün Steam'den oyun indirirken işlemci biraz fazla ısında maksimum 80 dereceleri gördü. İndirme işlemini yarıda bırakıp sabah devam ettim daha az ısındı işlemci.

Şu anlık tek bir sorunla karşılaştım onunda DP kablosundan mı kaynaklı yoksa ekran kartından mı yoksa monitörle mi alakalı emin değilim. Onu da vakit olduğu zaman biraz kurcalayarak sorunu bulmaya çalışacağım.

Son düzenleme:
Hocam Samsung bendeki de.
Eki Görüntüle 209896

Hocam selam oyun içerisinde 3 farklı test gerçekleştirdim.
2K çözünürlükte yüksek ayarlarda ortalama 300FPS civarlarında aldım.
4:3 1280x1024 çözünürlüğünde yüksek ayarlarda 500 küsur FPS aldım.
Orta ayarlarda da 600 küsur FPS aldım.
3 ayarda da bir takılma ya da kasma yaşamadım.

4:3 oynamaya alıştığım için farklı bir ayarda oynamayı beceremiyorum.

Ekran kartımda biraz coilwhine var underwolt deneyeceğim.
İşlemci için de underwolt yapsam mı diyorum bazı ufak tefek işlemlerde bile GPU hızı 5.2-5.3 ghzlere yükseliyor. Bir anda fan hızlanıyor.
Tabii bu işlemleri denemek için biraz süre daha PC'yi kullanmam gerek sonrasında karşılaştırmalar yaparak en uygun ayarı belirlemek daha kolay olur diye düşünüyorum.
Dün Steam'den oyun indirirken işlemci biraz fazla ısında maksimum 80 dereceleri gördü. İndirme işlemini yarıda bırakıp sabah devam ettim daha az ısındı işlemci.

Şu anlık tek bir sorunla karşılaştım onunda DP kablosundan mı kaynaklı yoksa ekran kartından mı yoksa monitörle mi alakalı emin değilim. Onu da vakit olduğu zaman biraz kurcalayarak sorunu bulmaya çalışacağım.

Fan ayarlarına bende çekidüzen vereceğim. Bir şeye tıklıyorum hemen yükseliyor sesler halbuki o kadar da sıcaklık artmıyor genelde bu arada bende 4:3 oynuyordum. O sorun nedir hocam?

Fan ayarlarına bende çekidüzen vereceğim. Bir şeye tıklıyorum hemen yükseliyor sesler halbuki o kadar da sıcaklık artmıyor genelde bu arada bende 4:3 oynuyordum. O sorun nedir hocam?
Fan ayarı ile ilgili bu videoya bakabilirsin benim kada fanları maalesef molex ile çalıştığı için sadece kule tipi soğutucunun fanlarını ayarlayabiliyorum.

Soruna gelecek olursak Pc’yi açtığımda şifre girdikten sonra ekran anlık git gel yapıyor.
Ss engine programında da sonar kısmı var onu açtığımda görüntü git gel yapıyor akşam bununla ilgili direk sorunu gösteren bir video kaydedip paylaşayım daha anlaşılır olabilir.

Fan ayarı ile ilgili bu videoya bakabilirsin benim kada fanları maalesef Molex ile çalıştığı için sadece kule tipi soğutucunun fanlarını ayarlayabiliyorum.

Soruna gelecek olursak PC'yi açtığımda şifre girdikten sonra ekran anlık git gel yapıyor.
SS Engine programında da sonar kısmı var onu açtığımda görüntü git gel yapıyor akşam bununla ilgili direk sorunu gösteren bir video kaydedip paylaşayım daha anlaşılır olabilir.

Akşam inceleyeceğim videoyu.

Aynen öyle yapın hocam illa bir bilen çıkacaktır.

Hocam merhaba sorunun örnek videosunu çektim.

Oyun açıkken Alt Tab yaptım ve sadece scroll aşağı yukarı hareket ettirdim böyle bir sorun var.

Hocam DDU ile ekran kartı driver silip tekrar yükler misiniz? Mutlaka başka çözüm yolları vardır benim aklıma bu geldi rahatsız edici bir durummuş yine olmazsa biraz daha araştırırız.

Hocam DDU ile ekran kartı driver silip tekrar yükler misiniz? Mutlaka başka çözüm yolları vardır benim aklıma bu geldi rahatsız edici bir durummuş yine olmazsa biraz daha araştırırız.

Merhaba sorun donanım hızlandırmadan dolayıymış. Opera tarayıcısını kullanıyordum grafik hızlandırıcıyı kapattım düzeldi sorun şimdilik.