Crexy

Başarılı
Bilgisayarım durduk yere monitörlerden görüntüyü kesiyor. 1. monitörüm siyah ekran, diğer monitörüm yeşil ekran oluyor. Fanlar dönüyor ama görüntüyü vermiyor. Aynı zamanda çoğu oyunda olması gerektiğinden düşük FPS alıyorum.

İşlemcim: R7 5700X
Ekran kartım: RX 9060 XT
Anakartım: B450-A Pro Max
RAM : PNY XLR8 2X8 3200MHz CL16 + Kingston HyperX Fury Beast 16GB 3200MHz CL16
PSU: XPG 650 W
SSD: Kioxia Pro 2 TB

Son düzenleme:
Senin sistemdeki asıl mevzu o çorba olmuş RAM dizilimi 2x8 yanına 1x16 takarak Dual channel olayını öldürmüşsün. DDU ile mevcut ekran kartı sürücüsünü güvenli modda kökten silip en güncel WHQL imzalı sürücüyü temiz kurulum yap.

Sorun devam ederse ekran kartına AMD yazılımı üzerinden %5-10 Power limit artışı ver ya da hafif bir underclock dene.

Senin sistemdeki asıl mevzu o çorba olmuş RAM dizilimi 2x8 yanına 1x16 takarak Dual channel olayını öldürmüşsün. DDU ile mevcut ekran kartı sürücüsünü güvenli modda kökten silip en güncel WHQL imzalı sürücüyü temiz kurulum yap.

Sorun devam ederse ekran kartına AMD yazılımı üzerinden %5-10 Power limit artışı ver ya da hafif bir underclock dene.

İndirimden almıştım bazı oyunlarda arkada tarayıcı açıkken sınırın da sınırı oluyor diye ve önceden bu sorunları yaşamıyordum gerekli tüm RAM testlerini yaptığımdan ötürü de sorun olmaz diye düşünüyordum. Underclock değer öneriniz var mı? RAM'lere tekrar test atayım mı veya çıkartabilirim sorunu çözecekse.

İndirimden almıştım bazı oyunlarda arkada tarayıcı açıkken sınırın da sınırı oluyor diye ve önceden bu sorunları yaşamıyordum gerekli tüm RAM testlerini yaptığımdan ötürü de sorun olmaz diye düşünüyordum. Underclock değer öneriniz var mı? RAM'lere tekrar test atayım mı veya çıkartabilirim sorunu çözecekse.

AMD yazılımı üzerinden çekirdek hızını -100 MHz veya -150 MHz seviyesine çekip güç limitini %5 veya %10 artırabilirisin kartın o anlık güç sıçramalarında pes etmesini engeller ama o RAM karmaşasını çözmeden ne kadar ayar yaparsan yap sistemden tam verim alamazsın diye düşünüyorum ben.