CRT_User 93
Bilgin
24/3232 çekirdekli işlemci derken24 çekirdek olmasın o.
24/3232 çekirdekli işlemci derken24 çekirdek olmasın o.
24 Core 32 Thread bu işlemciye 32 çekirdek denmez fiziksel olarak 24 çekirdek vardır 8 performans 16 verimlilik. Testleri incelediğiniz kanal verileri de yanlış r9 9950X gerçek sentetik test sonuçları. 4k da oyun testi olmaz işlemci bağımlılığı az olur veri olarak paylaşılmış ama şu da anlaşılmasın arada devasa fark var çöp aldınız hayır ama denk değiller. Fiyatına göre bence iyi de bir tercih yapmışsınız.
i9-13900KF’yi OC’ladığım zaman bazı testlerde 9950X3D’den bile daha yüksek puan aldığım yerler var. O yüzden veriler pek yanlış sayılmaz, zaten aradaki fark da çok büyük değil. Kaldı ki 9950X3D’nin fiyatına neredeyse iki tane 13900K-14900K alınabiliyor.24 Core 32 Thread bu işlemciye 32 çekirdek denmez fiziksel olarak 24 çekirdek vardır 8 performans 16 verimlilik. Testleri incelediğiniz kanal verileri de yanlış r9 9950X gerçek sentetik test sonuçları. 4k da oyun testi olmaz işlemci bağımlılığı az olur veri olarak paylaşılmış ama şuda anlaşılmasın arada devasa fark var çöp aldınız hayır ama denk değiller.
AMD Ryzen 9 9950X3D vs Intel Core i9-13900KF - Benchmark, comparison and differences
AMD Ryzen 9 9950X3D vs Intel Core i9-13900KF – Benchmarks, Specifications & Comparison. Which CPU is faster, more efficient, and better for gaming & productivity?www.cpu-monkey.com
Normal değil mi hocam? Aralarında yıl farkı yok mu? 3 koca sene içerisinde bence bu farklar gayet normal. AMD kitlesinin özellikle de aynı şeyi 14900K ile yapmasına aşırı uyuz oluyorum.24 Core 32 Thread bu işlemciye 32 çekirdek denmez fiziksel olarak 24 çekirdek vardır 8 performans 16 verimlilik. Testleri incelediğiniz kanal verileri de yanlış r9 9950X gerçek sentetik test sonuçları. 4k da oyun testi olmaz işlemci bağımlılığı az olur veri olarak paylaşılmış ama şu da anlaşılmasın arada devasa fark var çöp aldınız hayır ama denk değiller. Fiyatına göre bence iyi de bir tercih yapmışsınız.
AMD Ryzen 9 9950X3D vs Intel Core i9-13900KF - Benchmark, comparison and differences
AMD Ryzen 9 9950X3D vs Intel Core i9-13900KF – Benchmarks, Specifications & Comparison. Which CPU is faster, more efficient, and better for gaming & productivity?www.cpu-monkey.com
İşlemci bazında bir karşılaştırma yapmak istiyorsak eğer Cinebench 2026 Multicore testi yapar mısınız? 10 dk. OC yaptınız herhalde.i9-13900KF’yi OC’ladığım zaman bazı testlerde 9950X3D’den bile daha yüksek puan aldığım yerler var. O yüzden veriler pek yanlış sayılmaz, zaten aradaki fark da çok büyük değil. Kaldı ki 9950X3D’nin fiyatına neredeyse iki tane 13900K-14900K alınabiliyor.
Muadil olarak 14900K veya özellikle 14900KS ile karşılaştırmak daha mantıklı olur. 6 GHz P-core, 4.5 GHz+ E-core ve 5 GHz+ ring bus gibi değerlerle ciddi şekilde OC’landığında performansı oldukça yukarı çıkıyor. Monolitik yapı sayesinde bellek erişimi de chiplet tasarımlarına göre avantajlı, bellek bant genişliği ve özellikle latency daha iyi sonuçlar alınabiliyor.
Tabii ben DDR4 kullandığım için bant genişliği çok yüksek değerler göremiyorum. DDR5 ile bu platformun bellek tarafındaki potansiyeli de daha farklı olur.
Eki Görüntüle 276517
Ben de diyorum zaten 13900KF seçmekte mantıklı bir işlem yapmış ama bu şu anlama gelmesin; ikisi de aynı performansı vermiyor, bu kısım hatalı. Yoksa bana göre de en mantıklı işlemci 270K Plus, fiyatına göre mükemmel.Normal değil mi hocam? Aralarında yıl farkı yok mu? 3 koca sene içerisinde bence bu farklar gayet normal. AMD kitlesinin özellikle de aynı şeyi 14900K ile yapmasına aşırı uyuz oluyorum.
Hocam bu mantıkta AM4 de ölü yatırım ama AM5'e geçmek şu anda 7500F ve 16 GB RAM ile 30 bine yakın tutuyor. O nedenle fiyat performans açısından şu anki nesilde yönelebileceğim alternatiflere yönelmek istiyorum. Intel kullanımı çok uzun süre sonra benim için de bir ilk olacak ve çekincelerim var açıkçası.LGA1700'e geçmek şu an ölü yatırım. Millet LGA1700'den çıkmaya çalışıyor, siz girmeye çalışıyorsunuz.
Hocam bazı oyunlarda artık işlemciden kaynaklı problemler çekmeye başladım. Ondan kaynaklı geçmek istiyorum.5600 1080p için gayet yeterli bir işlemci bence. 1080p de bu sistemle oynayamayacağın oyun olmaz. İntel işlemcilerin parasını hak ettiğini düşünmüyorum AMD'den alacağın f/p'a kıyasla.
Bir çekincen olmasın stabilite sorunu gibi yok takılma felan bu şekilde(bunlar hurafe saçmalık ötesi bilgiler) bir sorun olmaz eğer bu konu hakkında çekinceniz var ise.Hocam bu mantıkta AM4 de ölü yatırım ama AM5'e geçmek şu anda 7500F ve 16 GB RAM ile 30 bine yakın tutuyor. O nedenle fiyat performans açısından şu anki nesilde yönelebileceğim alternatiflere yönelmek istiyorum. Intel kullanımı çok uzun süre sonra benim için de bir ilk olacak ve çekincelerim var açıkçası.
Hocam bazı oyunlarda artık işlemciden kaynaklı problemler çekmeye başladım. Ondan kaynaklı geçmek istiyorum.
Benim de amacım 5700X3D veya 5800X3D'ye geçmek ama 2. el o kadar kötü ki. Yani 9800X3D fiyatına 2. elini satan mı dersiniz, dolandırıcılar mı dersiniz. Bulması çok zor açıkçası.En iyi senaryo AM5'e geçmeniz olur, ama 5600'den 5700X3D'ye geçtiğimde %1 FPS'ler konusunda hayat kalitem fena artmıştı.
Maalesef öyle ben de pahalı bir fiyata almıştım ama tek seçenek oydu zamanında.Benim de amacım 5700X3D veya 5800X3D'ye geçmek ama 2. el o kadar kötü ki. Yani 9800X3D fiyatına 2. elini satan mı dersiniz, dolandırıcılar mı dersiniz. Bulması çok zor açıkçası.