Geraltın kılıcı 80
Üstün
Hocam bence 2 el alın.Hocam ddr5 geçmeyi düşünmüyorum açıkçası şu anlık konuda da belirttiğim gibi. Kafam çok karıştı, 14600KF 1080p'de 5800x3d'den daha mı iyi yoksa eşitler mi anlayamadım açıkçası.
Hocam bence 2 el alın.Hocam ddr5 geçmeyi düşünmüyorum açıkçası şu anlık konuda da belirttiğim gibi. Kafam çok karıştı, 14600KF 1080p'de 5800x3d'den daha mı iyi yoksa eşitler mi anlayamadım açıkçası.
Neyi hocam, 14600kf'yi mi?
14600KF'yi 2. elde yarı fiyatına bulmak mümkün değil hocam. 14600KF minimum şu anda 10 bin TL'den bulunuyor. Sıfırı 13.500 civarlarında, amazondan 6 taksit peşin 14.500 TL'ye bulabiliyorsunuz. Açıkçası sorunlarla ve ikinci elin durumlarıyla uğraşmak yerine sıfır alırım.2. elde yarı fiyatına neredeyse daha ucuzuna alınabiliyor. Sıfır ölü platform işlemcisi almak mantıklı değil.
14600KF'yi 2. elde yarı fiyatına bulmak mümkün değil hocam. 14600KF minimum şu anda 10 bin TL'den bulunuyor. Sıfırı 13.500 civarlarında, Amazon'dan 6 taksit peşin 14.500 TL'ye bulabiliyorsunuz. Açıkçası sorunlarla ve ikinci elin durumlarıyla uğraşmak yerine sıfır alırım.
Neden mantıklı değilmiş bir açıklama yapar mısın ? Sadece merak ediyorum DDR4 platformunda seçebileceği en iyi işlemcilerden biri üstelik soket değiştiği için anakart ve işlemci fiyatları da aşağıda. Her şeyi de geçtim bu işlemciyi aldığınız da en kötü ihtimal ile diyorum 4 sene götürecek o zaman zarfında DDR6 çıkması bekleniyor(basamak işlemcisi olarak kullanabilir) ve bütçe el verdiğinde platformu değiştirebilir. Herkesin bütçe plan ve kullanım amacı değişebilir bundan dolayı da bu tarz şeylerde kolay düşünmeyi bırakalım.2. elde yarı fiyatına neredeyse daha ucuzuna alınabiliyor. Sıfır ölü platform işlemcisi almak mantıklı değil.
Neden mantıklı değilmiş bir açıklama yapar mısın? Sadece merak ediyorum DDR4 platformunda seçebileceği en iyi işlemcilerden biri üstelik soket değiştiği için anakart ve işlemci fiyatları da aşağıda. Her şeyi de geçtim bu işlemciyi aldığınız da en kötü ihtimal ile diyorum 4 sene götürecek o zaman zarfında DDR6 çıkması bekleniyor(basamak işlemcisi olarak kullanabilir) ve bütçe el verdiğinde platformu değiştirebilir. Herkesin bütçe plan ve kullanım amacı değişebilir bundan dolayı da bu tarz şeylerde kolay düşünmeyi bırakalım.
2. elden düşürebilirse gerçekten çok mantıklı olur bende kendi işlemcimi 2. elden aldım (14K) ve hiç pişman değilim kutu(tray değil) fatura garanti(7 ay) hatta silikon kalitesi de gerçekten çok tatmin edici seviyede.Hala pahalılar. AMD tarafı direkt alınmamalı zaten 2. elde de sıfırda da AM4 tamamen dolandırıcılık. Intel tarafında ise indirim döneminde iyi fiyatlara düşüyor. Fakat ölü bir soket sunduğu sıfır almak hem alacağın maliyet açısından hem de ilerdeki geliştirmelerin açısından saçma. 6-7k kar edebilirsen sana yarar.
2. elden düşürebilirse gerçekten çok mantıklı olur bende kendi işlemcimi 2. elden aldım (14K) ve hiç pişman değilim kutu(tray değil) fatura garanti(7 ay) hatta silikon kalitesi de gerçekten çok tatmin edici seviyede.