Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hielah

Uzman
Birkaç gün öncesine kadar oyunu oynayabiliyordum fakat bayağı drop da yiyordum. Bugün format attım ve şu an açılmıyor. Tıklıyorum ve sonrası yok, açılmıyor.

Denediklerim; oyunun dosyasını doğruladım, oyunda Türkçe yama falan yok zaten İngilizce oynuyordum, yönetici olarak çalıştırmak, DX yüklemek, VcRedist vb. her şeyi yükledim ve sonuç aynı.

Sürücü zaten güncel. BIOS güncellemesi yaptım, Beta yerine önceki Beta olmayan BIOS güncellemesini bile denedim, bir şey değişmedi.

Sistem:
  • Gigabyte RTX 5070
  • R7 7700
  • 2x16 RAM 6000 MHz
  • MSI PRO MB A620M-E
  • 2K monitör

Windows 10 yükledim şimdilik oynamak için ve açıldı :D

Son düzenleme:
Birkaç gün öncesine kadar oyunu oynayabiliyordum fakat bayağı drop da yiyordum. Bugün format attım ve şu an açılmıyor. Tıklıyorum ve sonrası yok, açılmıyor.

Denediklerim; oyunun dosyasını doğruladım, oyunda Türkçe yama falan yok zaten İngilizce oynuyordum, yönetici olarak çalıştırmak, DX yüklemek, VcRedist vb. her şeyi yükledim ve sonuç aynı.

Sürücü zaten güncel. BIOS güncellemesi yaptım, Beta yerine önceki Beta olmayan BIOS güncellemesini bile denedim, bir şey değişmedi.

Sistem:
  • Gigabyte RTX 5070
  • R7 7700
  • 2x16 RAM 6000 MHz
  • MSI PRO MB A620M-E
  • 2K monitör

Windows 10 yükledim şimdilik oynamak için ve açıldı :D
Sorununuzla ilgili aşağıdaki adımları izleyerek çözüm bulmayı deneyelim:

1. Windows Güncellemelerini Kontrol Et:
- Başlat menüsünden "Ayarlar"ı açın.
- "Güncelleme ve Güvenlik" > "Windows Update" bölümüne gidin.
- Mevcut güncellemeleri kontrol edin ve yükleyin.

2. Ekran Kartı Sürücüsünü Yeniden Yükleyin:
- Nvidia'nın resmi web sitesinden RTX 5070 için en son sürücüyü indirin.
- Eski sürücüyü kaldırmak için "Aygıt Yöneticisi"ni açın.
- "Ekran Kartları" kısmından RTX 5070'a sağ tıklayıp "Kaldır" seçeneğini seçin.
- Yeni sürücüyü yükleyin.

3. Oyun Dosyalarını Tekrar Doğrulayın:
- Oyunun kurulu olduğu platforma (Steam, Uplay vb.) gidin.
- Oyun kütüphanesinden AC Odyssey’e sağ tıklayıp "Dosyaları Doğrula" seçeneğini kullanın.

4. Güvenlik Yazılımlarını Kontrol Edin:
- Yüklü olan antivirus ya da güvenlik duvarı yazılımlarını geçici olarak devre dışı bırakın.
- Oyunu tekrar başlatmayı deneyin.

5. Uyumluluk Modunu Ayarlayın:
- Oyunun .exe dosyasına sağ tıklayın, "Özellikler"e gidin.
- "Uyumluluk" sekmesine tıklayıp "Bu programı uyumluluk modunda çalıştır" seçeneğini işaretleyin ve Windows 8 veya 7'yi seçin.

6. Grafik Ayarlarını Düşürün:
- Eğer oyun açılabiliyorsa, grafik ayarlarını düşürerek performansı artırmayı deneyin.

7. DirectX 11 ve 12'yi Kontrol Edin:
- Oyunun bu sürümleri destekleyip desteklemediğini kontrol edin.
- DirectX’in en güncel sürümünü yükleyin.

8. Windows Olay Görüntüleyici’yi Kontrol Edin:
- Başlat menüsüne "Olay Görüntüleyici" yazın, açın.
- Oyun başlatıldığında ya da hata aldığınızda buradan hata kayıtlarını kontrol edin.

Yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmek için bir başlangıç noktası sağlayabilir. Eğer sorun devam ederse, daha fazla detay verebilirseniz, yardımcı olmaya devam edebilirim.