Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TheAny

Yetkin
Yer
Dubai
Ekran kartini Amazon uzerinden satin aldim ve Pazar gunu teslim edildi. Sifir kart. Denedigim oyunlar FH5, Expedition: 33 ve Warframe. Stock ayarlarda hepsinde cokuyor. Furmark ve kendi stress testlerinde cokme yasanmadi stock ayarlarda.

Eger karta undervolt yaparsam (-75 mV civari stabil gorunuyor) ve power limiti'de -15% civarlarinda dusurursem, bahsi gecen oyunlarin tamaminda stabil calisiyor. Ben fabrika cikisli OC ayarlarinin asiri agresif olabileceginden supheleniyorum, ozellikle ustundeki silikon icin. Eger performans farki stock ve bu ayarlar arasinda fazla ise iade etmeyi planliyorum. Ancak iadeden once baska cozum onerileri varsa gormek istedigim icin de bu konuyu olusturuyorum.

Ekran cozunurlugu; 1440p@240Hz
iGPU devre disi.

Minidump linki: https://www.mediafire.com/file/x4vk5aik06u8my4/dump_files.rar/file
Ilkinde ayarlar stock, digerinde -10 PL. -15'te stabil oldu kart demistim zaten.

Islemci: AMD Ryzen R7 7700
Anakart: MSI B650 Gaming Plus WIFI

Çözüm
Sapphire Nitro+ 9070XT duzgun calisti. Performansi Mercury OC'ye gore azicik dusuk. Gercekten fark az ama;
1440p'de Sapphire; https://www.gpumagick.com/scores/1597269
2160p'de Sapphire; https://www.gpumagick.com/scores/1597344

1440p'de Mercury; https://www.gpumagick.com/scores/1563672
2160p'de Mercury; https://www.gpumagick.com/scores/1563629

(2160p native degil, VSR)

Ikisi de stock haliyle boyleydi. Doom The Dark Ages oynadim, bayagi uzun bir sure. Gik bile cikarmadi. Performansi da gayet guzel fiyati icin. Sahsen begendim.
Cok komik bir sey oldu. Hic bir ayar yapmadim. Once +10 (maksimum + yapabildigim buydu) PL yapip oyuna girdim clock default'tayken, cokmedi, sonra bi de stockla kiyaslayayim diye stock ayarlara cektim. Sacma sekilde yine cokmedi. Kafayi kirdirtir adama.

Onceyle simdi arasinda tek fark SAM kapali gorunuyordu (BIOS'u yanlislikla UEFI'dan CSM'e cekmisim, ama sistem normal aciliyordu yani), simdi SAM acik ve boot UEFI'da. Baska hic bir fark yok. Tahminen CSM'di kaynagi. Dogrulamak icin simdi bi daha CSM'e alacagim. Eger oyleyse, en basindan beri problem benim.

Yok boylede cokmedi. Bilmiyorum daha once cokmesinin sebebi neydi. Bi kere oyunda saglam bi yirtilma oldu. Ekran yesillendi ama anlik bi seydi. Yarim saniye bile surmedi.

Coktu yine. :D Black Myth: Wukong oynarken coktu. Stock ayarlarda da, +10 PL ile de, israrla cokuyor. Bi daha -15PL deneyecegim.

-15PLmis vs dinlemiyor. Her ayarda coktu. Simdiye kadar cokmuyor dedigim ayarlarda da coktu. Son bi sans verecegim. Arkadasima verecegim karti, bi de o kendi sisteminde deneyecek. Baktim onla da olmuyor, iade isteyecegim. Cozulecek gibi durmuyor cunku.

Son düzenleme:
Cok komik bir şey oldu. Hiçbir ayar yapmadim. Once +10 (maksimum + yapabildigim buydu) PL yapip oyuna girdim clock Default'tayken, cokmedi, sonra bir de stockla kiyaslayayim diye stock ayarlara cektim. Saçma sekilde yine cokmedi. Kafayi kirdirtir adama.

Onceyle simdi arasinda tek fark SAM kapali gorunuyordu (BIOS'u yanlislikla UEFI'dan CSM'e cekmisim ama sistem normal aciliyordu yani), simdi SAM acik ve boot UEFI'da. Baska hiçbir fark yok. Tahminen CSM'di kaynagi. Dogrulamak icin simdi bir daha CSM'e alacagim. Eger oyleyse, en basindan beri problem benim.

Yok boylede cokmedi. Bilmiyorum daha once cokmesinin sebebi neydi. Bir kere oyunda saglam bir yirtilma oldu. Ekran yesillendi ama anlik bir seydi. Yarim saniye bile surmedi.

Coktu yine. :D Black Myth: Wukong oynarken coktu. Stock ayarlarda da, +10 PL ile de, israrla cokuyor. Bir daha -15PL deneyecegim.

-15PLmis vs dinlemiyor. Her ayarda coktu. Simdiye kadar cokmuyor dedigim ayarlarda da coktu. Son bir sans verecegim. Arkadasima verecegim karti, bir de o kendi sisteminde deneyecek. Baktim onunla da olmuyor, iade isteyecegim. Cozulecek gibi durmuyor cunku.

Hocam siz olağanüstü şeyler yaşamışsınız :D. E iyi yolu o olur zaten arkadaşınız bilgisayarında da deneyin. Keşke BIOS stock ayarlarda da deneseydiniz. Çünkü sistem stabil değil ekran kartında sorun olması düşük ihtimal geliyor bana.

Hocam siz olağanüstü şeyler yaşamışsınız :D. E iyi yolu o olur zaten arkadaşınız bilgisayarında da deneyin. Keşke BIOS stock ayarlarda da deneseydiniz. Çünkü sistem stabil değil ekran kartında sorun olması düşük ihtimal geliyor bana.
3080’i geri taktim mesajdan sonra, sonra saatlerce bir daha takilmadan oyun oynayabildim. Sistemde baska bir sey olsa, bastan cikardi ortaya. Sistem taze sistem degil.

3080'i geri taktim mesajdan sonra, sonra saatlerce bir daha takilmadan oyun oynayabildim. Sistemde baska bir şey olsa, bastan cikardi ortaya. Sistem taze sistem degil.

Tabii ki orası öyle format da atmışsın atmasan bir şeyler var düşünürdüm. Ancak yeni sistemler çok hassas eskiler gibi vur duvara kullan değil azıcık sudan nem kapıyor misali bir şeyler sorun yaratıyor ama ne deneye deneye bulmak lazım.

Tabii ki orası öyle format da atmışsın atmasan bir şeyler var düşünürdüm. Ancak yeni sistemler çok hassas eskiler gibi vur duvara kullan değil azıcık sudan nem kapıyor misali bir şeyler sorun yaratıyor ama ne deneye deneye bulmak lazım.
Bunu arkadasta denesin, baktim olmuyor iade edecegim, bi tur daha 9070XT almayi deneyecegim. Ikinci kartta bu sekilde basima bela olursa, yine eski kafa Nvidia'dan devam diyebilirim galiba.

Bunu arkadasta denesin, baktim olmuyor iade edecegim, bir tur daha 9070XT almayi deneyecegim. Ikinci kartta bu sekilde basima bela olursa, yine eski kafa NVIDIA'dan devam diyebilirim galiba.

2. kartında böyle çıkarsa bence elindekini de satım 5080 civarına yüksel hatta 5080 Super yakında çıkar. Çıkacak olan fiyatları gözle eğer uygunsa uzun süre götürür.

2. kartında böyle çıkarsa bence elindekini de satım 5080 civarına yüksel hatta 5080 Super yakında çıkar. Çıkacak olan fiyatları gözle eğer uygunsa uzun süre götürür.
Kart arkadasimda saglikli calisti. Simdi ondan kablolari emanet aldim, belki benim kablolar tam oturmuyordur yada onlarla alakali bi sey vardir diye dusunerek. Eger kablolardansa, ne mutlu bana, degilse PSU degisecegim, hala duzelmezse, MOBO degismem gerekebilir gibi duruyor. Umarim ekran kartini calistirmak icin sifirdan kasa toplamak zorunda kalmam. :D

Kart arkadasimda saglikli calisti. Simdi ondan kablolari emanet aldim, belki benim kablolar tam oturmuyordur ya da onlarla alakali bir şey vardir diye dusunerek. Eger kablolardansa, ne mutlu bana, degilse PSU degisecegim, hala duzelmezse, MOBO degismem gerekebilir gibi duruyor. Umarim ekran kartini calistirmak icin sifirdan kasa toplamak zorunda kalmam. :D

:D. BIOS stok halinde denedin mi? Bence kablo ile alakalı değil mümkünse arkadaşın PSU ile deneme yap. Bir de kartın hangi marka model.