R7 7800X3D için 9.500 TL'ye MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi alınır mı?

YusufEymen

Becerikli
Selam,

Bu anakartı R7 7800X3D, XPG Lancer CL30 32 GB 6000 MHz RAM ve KC3000 2 TB SSD sistemim için almayı planlıyorum. Fiyatı 9.500TL ama ben kuponla bunu 9.200-9.400 TL arası bir şeye almayı düşünüyorum.

Sizce R7 7800X3D için overkill mi? Başka ne önerirsiniz? 6 yıl kullanmayı düşünüyorum, upgrade yaparsam AM6'ya geçeceğim.

@Ayhan Dönmez @20424

B850 anakartlara baktım da fiyatlar aşağı yukarı bu seviyelerde zaten, hatta bu anakart ucuz tarafta bile kalıyor ve dolu dolu da bir anakart gördüğüm kadarıyla. Bence alınır. Aynı fiyatlarda bir de Asus anakart var ancak sizin seçtiğiniz model her türlü daha iyi özelliklere sahip. Uzun yıllar sizi üzeceğini sanmıyorum.

B650M ler bile işini görür overkill bence.

B650M ler bile işini görür overkill bence.
5Gb LAN portu ve PCIe 5.0'dan feragat edilerek bu alınabilir belki.
Düzenleme: İki anakart arasında M2 portları ve güç beslemeleri vb. olarak da farklar var mış.

Ya da B650 modellere bakılabilir ama özellik olarak konu sahibinin seçtiği anakarttan çok aşağıda çoğu, benzer özelliktekiler de benzer fiyatlarda.

Son düzenleme:

Hocam şu şeyler beni strese sokuyor: Gigabyte kartların biosunun karmaşık olması ve Gigabyte almak istememem, Fakat Gigabyte kadar F/P MSI olmaması, attığınız modelin üstte heatsinki yok bu arada.

Hocam şu şeyler beni strese sokuyor: Gigabyte kartların biosunun karmaşık olması ve Gigabyte almak istememem, Fakat Gigabyte kadar F/P MSI olmaması, attığınız modelin üstte heatsinki yok bu arada.
Attığım kartın faz sayısı daha az ondan yok muhtemelen heat sink. Başka da alternatif bulamadım pek fazla, bir de aşağıda attığıma bakın isterseniz. Onun güç beslemeleri sizin seçtiğinizle aynı ama wifi 7 yerine 6e var, M2 slotu 2 tane, LAN portu 2.5Gb ve PCIe 5.0 desteği yok. Çok fazla da fiyat farkı yok şahsen geleceğe dönük olarak ben tercih etmezdim, uzun süre kullanmayı planlıyorsunuz bu bağlamda M2 slotunun fazla olması, PCIe 5.0 desteği ve wifi 7 işe yarar özellikler olacaktır.

Hocam siyah bakıyorum. Arada zaten 500 lira fark var onu da veririm. B850 Gaming Plus Wi-Fi alacağım galiba. @Yusuf7878 hocam enermax revolutionun düzgün serisinin bir kronik sorunu var mı eski nesildeki yağ sızdırma fan sorunu ya da diğerleri gibi?

Hayır, fanı dışında bir sorunu yok. Yeni seride de onu düzelttiler zaten.

B840 chipset alınmaz. Makyajlı A620 desek yeridir.

Bir süredir donanım ile ilgilenmiyorum da AM4 sonrası bende pek yok Konu sahibinin seçenekleri artsın diye biraz yüzeysel olarak bakıp attım o yüzden, zaten en başından beri ilk seçtiği anakartı alması taraftarıyım.

Hocam yakında Gaming.Gen.TR'i arayıp durumu soracağım, iade kabul edio etmediklerini ya da değişim yapıp yapmadıklarını, aldıktan sonra ben kendim de bakarım size birkaç fotoğraf da atarım. Ne diyorsunuz?

@Yusuf7878 hocalarım yarın bir gaming gecesini de görüp almak istiyorum sizce acele etmeli miyim zam gelir mi ürüne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…