Sapphire RX 9070 XT Nitro+. iGPU, işlemcinin dahili gpusunu kullanmaya çalıştım. BIOS pili daha önce birçok kez çıkardım ancak konuyu oluşturduğum mesaja bakarsanız bir türlü çıkartamadığımdan bahsettim. Jbat1'e birçok kez tornavida ile kısa devre yapmaya çalıştım ancak görüntü gelmediğine göre başaramamışım. Görüntü gelmiyor keşke gelse bir BIOS'a girebilsem.

Fırlamıyor ne yazık ki hocam sanki sıkışmış gibi duruyor ne yaptıysam çıkartamadım.
Kısa devreden kastınız tornavida ile iki ucunada dokunmak ise evet denedim.
BIOS flashback hakkında bilgi sahibi değilim ancak sizce problemi çözebilir mi?

Arasında siyah bir koruma plastiği var. Onu cımbız gibi bir şeyle çekip alacaksın bunu 2. kez yazışım.

Hocam kusura bakmayın arada kaynamış mesajınız, teşekkür ederim deneyip geribildireceğim.
BIOS pilini çıkartabildim, 10 dakika civarında bekledim ancak hala aynı. Sarı ve kırmızı ışıklar hala yanıyor. BIOS Flashback işe yarar mı acaba?

Sorun CPU değil, BIOS ayarı bozulmuş. Çözüm BIOS'u tamamen sıfırla.
BIOS pilini çıkar. Sağdaki tırnağı hafif dışa it, pil fırlar zaten.
Olmazsa jbat1'i PSU kapalıyken 10 saniye kısa devre yap.
Yine olmazsa yöntem BIOS flashback yap.
Biliyorsan eğer.
BIOS pilini çıkartmak ve JBAT1 işe yaramadı hocam, bios flashback işe yarar mi sizce?

@B 52 Stratofortress, @Utku92 , @Atamyolundayız

Öncelikle emekleriniz ve görüşlerinizi belirttiğiniz için çok teşekkürler.
İlk olarak söylemem gerekir ki sistemi açabildim ve BIOS'u sıfırladım ancak problem şu ana kadar denediğim veya söylediğim yollarla çözülmedi. Bilgisayar çalışır durumdayken anakart üzerinde bulunan 24-Pin güç kablosuna düzeltir/toplar gibi bir el hareketi yaptım ve kırmızı ışık söndü, biraz bekledikten sonra da sarı ışıkta söndü ve görüntü geldi. Sanıyorum ki sıvı soğutucunun kablosu üzerine baskı yapıyor veya itiyordu.

Ama şu anda kafamı karıştıran durum yeni aldığım ekran kartında bir problem var mı yok mu? Bunu en net şekilde nasıl öğrenebilirim?

Son düzenleme:
BIOS pilini çıkartabildim, 10 dakika civarında bekledim ancak hala aynı. Sarı ve kırmızı ışıklar hala yanıyor. BIOS flashback işe yarar mı acaba?

BIOS pilini çıkartmak ve jbat1 işe yaramadı hocam, BIOS flashback işe yarar mi sizce?

@B 52 Stratofortress, @Utku92, @Atamyolundayız

İlk olarak söylemem gerekir ki sistemi açabildim ve BIOS'u sıfırladım ancak problem şu ana kadar denediğim veya söylediğim yollarla çözülmedi. Bilgisayar çalışır durumdayken anakart üzerinde bulunan 24-pin güç kablosuna düzeltir/toplar gibi bir el hareketi yaptım ve kırmızı ışık söndü, biraz bekledikten sonra da sarı ışıkta söndü ve görüntü geldi. Sanıyorum ki sıvı soğutucunun kablosu üzerine baskı yapıyor veya itiyordu.

Ama şu anda kafamı karıştıran durum yeni aldığım ekran kartında bir problem var mı yok mu? Bunu en net şekilde nasıl öğrenebilirim?

Stres testine sokulabilir.

BIOS pilini çıkartabildim, 10 dakika civarında bekledim ancak hala aynı. Sarı ve kırmızı ışıklar hala yanıyor. BIOS flashback işe yarar mı acaba?

BIOS pilini çıkartmak ve jbat1 işe yaramadı hocam, BIOS flashback işe yarar mi sizce?

@B 52 Stratofortress, @Utku92, @Atamyolundayız

İlk olarak söylemem gerekir ki sistemi açabildim ve BIOS'u sıfırladım ancak problem şu ana kadar denediğim veya söylediğim yollarla çözülmedi. Bilgisayar çalışır durumdayken anakart üzerinde bulunan 24-pin güç kablosuna düzeltir/toplar gibi bir el hareketi yaptım ve kırmızı ışık söndü, biraz bekledikten sonra da sarı ışıkta söndü ve görüntü geldi. Sanıyorum ki sıvı soğutucunun kablosu üzerine baskı yapıyor veya itiyordu.

BIOS'u kolayca sıfırlamak için BIOS pilini çıkartıp bilgisayarı açabilirsin bir dahakine.