LabaTo

Uzman
Oyun oynarken 5-10 dakikada bir GPU kullanımım %10'un altına düşüyor ve oyun 2-3 saniyeliğine (bazen daha uzun) donuyor. Ancak Skype'tan sesler gelmeye ve benim sesim arkadaşlarıma gitmeye devam ediyor. Nasıl çözebilirim?

NOT: Bu durum bu konuyu açarken bile oldu yani masaüstünde de olabiliyor.
Sistem özelliklerim:
  • MSI Pro B650-S Wi-Fi 7200MHz(OC) RGB M.2 AM5 ATX DDR5 Anakart
  • DeepCool LE500-MARRS LED 240mm Intel(1700p)-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu
  • DeepCool CC560 V2 700W 80+ Tempered Glass USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa
  • TwinMOS 1TB NVMe Gen3 Okuma 3600 MB-Yazma 3250 MB M.2 SSD (NVMe1TB2280AP)
  • MSI GeForce RTX 4070 Super Ventus 2X OC 12 GB GDDR6X 192 Bit DLSS 3 Ekran Kartı
  • Corsair 16 GB Vengeance 5200MHz CL40 DDR5 AMD EXPO RAM (CMK5x16G1B52Z40A2-Bulk-Kutusuz)
  • AMD Ryzen 7 7800X3D 5.00 GHz 8 Çekirdek 104MB AM5 5nm İşlemci (Tray)

Son düzenleyen: Moderatör:
EXPO açıksa kapatır gözlemler misin bir süre?

XMP de EXPO da açık değildi, denemek için XMP'yi açtım o da fayda etmedi.

Sanırım hazır sistem. Nereden almıştınız?

Sinerji VOK Trooper V3

@Recep Baltaş abi ne önerirsin garantiye yollamalı mıyım?

Sorunu GPU ve CPU ile ilgili tüm izleme verilerini açarak Afterburner ile takip ettim ve donduğu kısımları video kaydına aldım. Yardımcı olabilirse video kaydını gönderebilirim.

@Recep Baltaş abi BIOS downgrade ettim. Kısmen azaldı ancak hala devam ediyor.

Bana ekran kartı sorunu gibi geldi açıkçası. Yine de BIOS'ta Game Mode varsa açıp bir dener misin?

BIOS'tan fotoğrafını eklediğim "Game Boost" ayarını açtım. BIOS'tan çıkarken yapılan değişiklikleri gösterdiği kısımda ise PBO'nun Auto'dan Enabled olduğu yazdı.
Oyun testi yaptım. Kasmalar, donmalar devam ediyor. Örnek bir video da ekliyorum.

Not olarak şunu da eklemek isterim ki bu sorun olurken fanlarım hızlı ve sesli çalışmaya başlıyor

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    66,4 KB · Görüntüleme: 49
Maalesef net bir şey diyemiyorum. İstersen arkada bir de LatencyMon çalıştır ve hangi sürücü en çok gecikme yapmış gözlemle, takılma sonrası.
Tamamdır abi teşekkürler emeğin için. Sinerji Bilgisayar ile iletişime geçtim servise göndereceğim.

@Recep Baltaş LatencyMon ile 5 dakikalık, oyunun yaklaşık 20-25 kez donduğu test sonucunu atıyorum.

Dosya Ekleri

• LatencyMon Sonuçlar 2.webp
    LatencyMon Sonuçlar 2.webp
    45,8 KB · Görüntüleme: 54
  • LatencyMon sonuçlar.webp
    LatencyMon sonuçlar.webp
    39 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme: