Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

borujcu

Uzman
Kendiliğinden oldu düne kadar rahatça oynuyordum. Ekran kartından şüphelendim, 3 ay önce çay dökülmüştü fakat başka temiz ekran kartıyla da aynı sorun. Güç almasının tek yolu güç kaynağı şalterini açıp kapatıp 3 saniye içinde Power tuşuna basmam lazım yoksa açılmıyor 😂

Tanıdık bilgisayarcıya götürdüm anakart değişimi dedi fakat değiştirmek istemiyorum. Evden masrafsız yapabileceğim bir şey var mı?

Parçalar;

Anakart TUF Gaming X670e-Plus Wi-Fi

İşlemci Ryzen 7 7800X3D.

Ekran kartı ASUS ROG 4090OC.

PSU ROG Thor 1200WATT P2 gen 5

Çözüm
Benzer sorun yaşayanlar için anakartımı ROG X670E-A Gaming Wi-Fi ile değiştirdim. Sorun anakarttaymış.
Benzer bir sorunu ben de yaşadım. Güç kaynağı şalterini kapatıp tekrar açınca güç birikmesi olduğu anda açılıyordu sadece. Anakarttaki entegreler ve gözle görülmeyecek kadar küçük parçalar hasar görebiliyor. Anakartı değiştirmek şart oldu bana da. Sizin de anakartı değiştirmeniz gerekiyor, diğer türlü işiniz zor.

Benzer bir sorunu ben de yaşadım. Güç kaynağı şalterini kapatıp tekrar açınca güç birikmesi olduğu anda açılıyordu sadece. Anakarttaki entegreler ve gözle görülmeyecek kadar küçük parçalar hasar görebiliyor. Anakartı değiştirmek şart oldu bana da. Sizin de anakartı değiştirmeniz gerekiyor, diğer türlü işiniz zor.

Anladım hocam peki 1 2 ay böyle kullanmak sorun yaratmaz değil mi?