TR'ye AM5'i getirdiğini ve RAM profesörü olduğunu iddia eden ve son zamanlarda geniş bir kitleye erişmiş bir şahıs mevcut. Bu dahi debloat ya da modifiye, Custom OS'lerin faydasız olduğunu, direkt Pro kurup geçilmesini gerektiğini savunuyor. Yine incelemelerinde Hynix'ten ziyade 1x16 Samsung, Micron RAM tanıtıp pazarlıyor. Şimdi piyasada böyle bir adam var iken, birçok kişi ona itibar ediyorken üstelik, benim tek başına bir şeyleri değiştirmem mümkün değil. Yakın çevremde bu işle ilgilenenler var, modifiye ve debloat konularına hakimler. Kendi kullandığım sistemimde de uyguluyorum. Nihayetinde güncel kalmak lazım, devire ayak uydurmak lazım. RAM tek başına bir amaç olamaz, sadece araç olabilir. Genel itibarıyla kullandığı şeyleri optimize etmesi gerekir.
@rauay bu hususlar için ayrı konu açarsa arkadaşlar yardımcı olacaktır. 5090 alıp da doğru düzgün sistem kullanamayanlar mevcut Drop'tan dolayı. Zamanında AM5 = stutter dendiğinde ciddi linç yiyorduk. Bir süre sonra bazı şeyler oturdu ve insanlar tak çalıştır kullanmaması gerektiğini ve parça seçiminin önemini kavradılar. Tanınan, bilinen kanallar 1x16 ya da 4x16 sistem toplayıp pazarlıyorsa insanımız ne yapsın? 4x16'da da sistemi kullanamıyorsun, EXPO boot etmiyor. Yani 7800X3D ve 9070 XT ikilisini, konu sahibindeki gibi yan yana getirince, herhangi bir sorun çıkmamasını mucize olarak görüyorum. Açık konuşmak gerekirse durum bu.