Çözüldü R7 7800X3D sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hzjfc

Üyecik
Selam,
Dün yatarken bilgisayarı kapattım ve sabah açtığımda açılmadığını fark ettim.
Anakartta gördüğüm kadarıyla CPU ışığı kırmızı, DRAM ışığı sarı/turuncu yanıyor. Bilgisayarda herhangi bir değişiklik vesaire olmadı tek muhtemel aklıma gelen şey yatarken Windows güncellemesi vardı belki kapanırken onu yapmıştır diye düşünüyorum onun dışında herhangi bir fikir aklıma gelmiyor. RAM'lerin yerlerini değiştirdim ve tek tek A2 slotuna çıkardım ve taktım.

• R7 7800X3D
  • B840M-P
  • 2x16 Viper RAM
  • Corsair RM750e

Çözüm

Anakartınızdaki arkada yer alan Clear CMOS butonu ile CMOS sıfırlamayı deneyin. @hzjfc Flash BIOS butonu ile karıştırmayın, ikisi ayrı. PC fişten çekili iken kasa Power tuşu 5-10 saniye basılı tutup statiği alın. Sonrasında Clear CMOS düğmesi ile sıfırlama işlemini gerçekleştirin. Bazen statiği almadan sıfırlamıyor.

Anakartınızdaki arkada yer alan Clear CMOS butonu ile CMOS sıfırlamayı deneyin. @hzjfc Flash BIOS butonu ile karıştırmayın, ikisi ayrı. PC fişten çekili iken kasa Power tuşu 5-10 saniye basılı tutup statiği alın. Sonrasında Clear CMOS düğmesi ile sıfırlama işlemini gerçekleştirin. Bazen statiği almadan sıfırlamıyor.

İfadeler: xrs
Çözüm
Sistem açılmıyor derken BIOS ekranına girebiliyor musunuz yoksa direkt sistem güç mü almıyor? Fanlar dönüyor mu, ışıkları yanıyor mu sistemin?
Fanlar dönüyor ama ekran yok, şimdi CMOS sıfırlamadan sonra fişi takıp tekrar çalıştırdım ve açılmaya başladı ardından Windows update girdi. Şu anda Wİndows update'i bekliyorum. Windows update birşeyler ters gitti değişiklikleri geri aldığını belirtiyor. Buradan güncellemeleri paylaşırım.

Her ihtimale karşı Clear CMOS işlemi gerçekleştirin yine de. Gerçekleştirdiyseniz ve sorun ortadan kalktı ise ve BIOS güncel değilse güncelleyin, sorun tekrar etmesin.

2x16 6000 CL30 EXPO açmadan önce de BIOS'tan dahili grafiği kapatın, Integrated Graphics.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…