Arkadaşlar iyi akşamlar dışarıdan geldim bilgisayarı açtım yarım saat 1 saat sonra aniden kapandı ne yaptıysam çalıştıramadım 0 tepki veriyordu daha sonrasında BIOS pilini çıkart tak yaptım en başta düzeldi sandım kasa ışıkları yaninca fanlar çalışınca fakat DRAM ve CPU LED'i yanıyordu anakartta ben de RAM'leri ikisini çıkartıp birini taktım sistem açıldı sonra 5 dk içinde tekrar kapandı ve gelmedi
Sistem kendi topladığım bir sistemÇ
Anakart: MSI B650 Tomahawk
İşlemci: Ryzen 7 9700X
Ekran kartı: Palit RTX 4080 Super
RAM: XPG Lancer 2x16 6000MHz CL30 Black
PSU: Raijintek Ampere 1200W
SSD: Kingston KC3000
Yardımlarınızı bekliyorum arıza nerede o da belli değil toplama sistem olduğu için hepsini garantiye tek bir yere gönderme gibi bir seçeneğim yok.
En başta açılmayınca hiç tepki vermeyince ondan şüphelendim ama sonra bios pilini çıkart tak yaptım çalıştı pc de yeni yani 4 ay gibi bir süre olmuştur toplayalı bu kadar kısa sürede arıza vermemesi gerekir
Ekran kartı güç soketini çıkarıp kontrol edin, hasar var mı, sonraki adımda PSU'nun tüm soketlerini sistemden çıkarıp, PSU'yu 24 pin soketinden tetikleyeceksiniz, bu şekilde sorunun PSU veya sistemde olduğu anlaşılacak, ona göre devam edilecek.
Ekran kartı güç soketini çıkarıp kontrol edin, hasar var mı, sonraki adımda PSU'nun tüm soketlerini sistemden çıkarıp, PSU'yu 24 pin soketinden tetikleyeceksiniz, bu şekilde sorunun PSU veya sistemde olduğu anlaşılacak, ona göre devam edilecek.
Dediklerinizi yapmıştım sorun yoktu sadece psu tetikleme işini yapamadım tel yok evde sadece kabloları bağlamakta kullanılan içi tel dışı siyah kaplama olan kablo bağı vardı onu denedim onda da çalışmadı psunun fanı tetiklenmedi yani iletken değil herhalde o kablo bağları
Yani fiziksel bir hasar göremedim kablolarda veya sokette yanık kokusu plastik kokusu da yok
Dediklerinizi yapmıştım sorun yoktu sadece PSU tetikleme işini yapamadım tel yok evde sadece kabloları bağlamakta kullanılan içi tel dışı siyah kaplama olan kablo bağı vardı onu denedim onda da çalışmadı PSU'nun fanı tetiklenmedi yani iletken değil herhalde o kablo bağları
Yani fiziksel bir hasar göremedim kablolarda veya sokette yanık kokusu plastik kokusu da yok
En başta açılmayınca hiç tepki vermeyince ondan şüphelendim ama sonra bios pilini çıkart tak yaptım çalıştı pc de yeni yani 4 ay gibi bir süre olmuştur toplayalı bu kadar kısa sürede arıza vermemesi gerekir.