R7 9700X & RTX 4080 Super sistem açılmıyor

Ldrago

Uzman
Arkadaşlar iyi akşamlar dışarıdan geldim bilgisayarı açtım yarım saat 1 saat sonra aniden kapandı ne yaptıysam çalıştıramadım 0 tepki veriyordu daha sonrasında BIOS pilini çıkart tak yaptım en başta düzeldi sandım kasa ışıkları yaninca fanlar çalışınca fakat DRAM ve CPU LED'i yanıyordu anakartta ben de RAM'leri ikisini çıkartıp birini taktım sistem açıldı sonra 5 dk içinde tekrar kapandı ve gelmedi

Sistem kendi topladığım bir sistemÇ
  • Anakart: MSI B650 Tomahawk
  • İşlemci: Ryzen 7 9700X
  • Ekran kartı: Palit RTX 4080 Super
  • RAM: XPG Lancer 2x16 6000MHz CL30 Black
  • PSU: Raijintek Ampere 1200W
  • SSD: Kingston KC3000
Yardımlarınızı bekliyorum arıza nerede o da belli değil toplama sistem olduğu için hepsini garantiye tek bir yere gönderme gibi bir seçeneğim yok.

O kablo bağının içi iletken, PSU'yu tetikler, PSU'yu dışarı alıp soketlerini kontrol edin, tekrar tetikleyin bakalım.
Düzgün temas ettiğine de eminim ama tetiklemedi o zaman psu bozuk diye karar kılmıştım fakat sonra bios pilini çıkart tak yapıp anakarta bağladım ve açmıştı tabi yine de psu da olabilir sorun durum belirsiz

Boşta tetiklenmiyorsa PSU'dur, fan stop özelliği varsa direkt devreye giriyor olabilir, Molex fan varsa takıp o fandan kontrol edin.

Kontrolcü varsa onunlada deneyebilirsiniz.

Fan stop butonu var arkada, o kapalıyken deneyin.

O zaman PSU, garanti olsun diye başka PSU ile sistemi deneyebilirsiniz veya garanti yoluna başvurabilirsiniz.

Son düzenleme:
Güncelleme akşam çalıştırmaya uğraşıp fişlerini çekip bırakmıştım sabah kalktığımda açmayı dendim ve açıldı daha sonra kapatıp tekrar açtım yine açıldı sonrasında fişini çekip işe gittim bugün akşam 8.30 gibi eve geldiğimde tekrar denedim çalıştı sonra biosunu güncelledim ve bir sıkıntı yok hala ama tekrar aynı sıkıntıyı verirse diye iş yerinden corsair cx750 psu getirdim en azından psu kaynaklı mı sorun bunu anlarım diye.
Konuyu çözüldü olarak işaretlemiyorum çünkü belirsizlik devam ediyor aynı sorunun tekrar baş gösterme ihtimali var. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.

Güncelleme: Yine kapandı ama artık farklı davranıyor kapanıp açılıyor fakat anakarttaki Cpu Led ışığı kırmızı yanıyor ve sönmüyor bir süre sonra tekrar kapanıp açılıyor yine cpu LED yanıyor cpu da hata olsa açılmazdı herhalde sistem masaüstü geliyor yani chrome a giriyorum video vesayre izliyom kapanıyor ve açılırken şöyle bir ekran veriyor artık

Hw infodaki cpu değerleri ve anakarttaki hata ledinin resimi

Abi yardımcı olur musun müsait olunca @Recep Baltaş

Dosya Ekleri

• kasa.webp
    99,5 KB · Görüntüleme: 59
  • IMG_20250508_002728.webp
    107,8 KB · Görüntüleme: 48
  • IMG_20250508_005642.webp
    297,4 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_20250508_003028.webp
    122,2 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Diğer PSU'yu niye denemediniz, tam zamanı işte.

Diğer PSU'yu niye denemediniz, tam zamanı işte.
Deniyorum şuan bu sefer hiç açılmıyor sadece ramlerin ışığı yanıyor

güncelleme: Psu daki 4+4 cpu kabloyu çıkarttım sadece psuya dahili olarak gelen işlemci kablosu takılı şekilde açmayı denedim açıldı

Dosya Ekleri

• IMG_20250508_205837.webp
    189,5 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
Anlayamadım?

Yani neyi çıkarıp neyi taktığınızı anlamadım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…