İkinci elden mi almıştın? ZenTimings 1.43'ten ilet DIMM telemetri ve All kısımlarını... Oradan bakmak lazım, düz EXPO açıp iletirsen daha iyi.

expo açtım sadece
pc zor kendine geldi biosta bile dondu zor sıfırladım
ikinci el evet hocam
ısınmasın diye bunu bile ayarlamıştım voltaj
yükselttim diye
sadece expo açık pc çöktü tekrar 2 monitörde sekmeler açıkken çöktü

EXPO açtım sadece.
PC zor kendine geldi BIOS'ta bile dondu zor sıfırladım.
İkinci el evet hocam.
Isınmasın diye bunu bile ayarlamıştım voltaj.
Yükselttim diye.
Sadece EXPO açık PC çöktü tekrar 2 monitörde sekmeler açıkken çöktü.

6000 MHz çektim uclk = mclk FCLK: 2000 bunları yaptım sadece çöktüğü için
Eski PBO ayarlarımı yaptım bir de RAM ayarlarına dokunmuyorum siz bakarsınız @Ayhan Dönmez.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-08-15 191801.webp
    Ekran görüntüsü 2026-08-15 191801.webp
    169,7 KB · Görüntüleme: 25
  • image.webp
    image.webp
    2,7 MB · Görüntüleme: 15
  • Ekran görüntüsü 2026-08-15 194623.webp
    Ekran görüntüsü 2026-08-15 194623.webp
    198,4 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
expo açtım sadece
pc zor kendine geldi biosta bile dondu zor sıfırladım
ikinci el evet hocam
ısınmasın diye bunu bile ayarlamıştım voltaj
yükselttim diye
sadece expo açık pc çöktü tekrar 2 monitörde sekmeler açıkken çöktü

6000 MHz çektim uclk = mclk FCLK: 2000 bunları yaptım sadece çöktüğü için
Eski PBO ayarlarımı yaptım bir de RAM ayarlarına dokunmuyorum siz bakarsınız @Ayhan Dönmez.

Gear açık 6000 CL26 açıp geçmek lazım... Üzeri yorar seni, değmez.

neleri değişmem lazım hocam timing olarak gear dediğiniz hangi ayar gear down mu
siz işaretlerseniz ben ayarları hallederim biostan bir de nitro ayarları falan diyordunuz onu hiç denemedim ama rehbere bakayım bi tekrar

Bu şekilde uygun olur 6000 C26...

1786815627161.webp

@welkin Integrated Graphics, Memory Context Restore, Power Down, Spread Spectrum, Fast Boot Disabled. POST Delay Time 1s. ASUS Tools Disabled...

High voltage modunu açıp voltajları işaretlediğim gibi girin, test tekrarına alın... Nitro Robust Enabled, 1-2-1 kalsın. ARd manuel 0 girin...

Memory context restoreden iki tane vardı ikisini de kapadım hocam.
Bir de ASUS Tools arattım F9'dan çıkmadı şimdi kalan şeyleri de değiştireceğim tekte yapmıyorum çökmesin diye.

B650'de yoktu sanırım Tools ayarı... MCR ikisini de kapatmana gerek yok ama kapattıysan da sorun olmaz. AI Tweaker'da tüm ayarlar, AMD Overclocking'de Nitro var sadece değişeceğin.

B650'de yoktu sanırım Tools ayarı... MCR ikisini de kapatmana gerek yok ama kapattıysan da sorun olmaz. AI Tweaker'da tüm ayarlar, AMD Overclocking'de Nitro var sadece değişeceğin.
şimdi atıcam açılıyor umarım

Ard manuel girin yazmışsınız onu anlamadım hocam bir de trdpre, twrpre, tphyrdl bunları bulamadım deneyeceğim tekrar.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-08-15 215320.webp
    Ekran görüntüsü 2026-08-15 215320.webp
    303,9 KB · Görüntüleme: 3

Ard manuel girin yazmışsınız onu anlamadım hocam bir de trdpre, twrpre, tphyrdl bunları bulamadım deneyeceğim tekrar.

PMU training menüsünde yer alıyor... ARd ayarını manuel seçip 0 girmelisin. Bir de Preamble diye aratıp 3 tCK olarak değiştir Read-Write.

tREFI, Refresh Interval 50.000 bırak. İkisi eş değer...