Bütçe
14000
Hocam benim attığım ASUS B850 mi daha iyidir bu mu?

Hocam dedigim gibi, daha fazla USB'ye ihtiyaciniz varsa ve markaya para vermek istiyorsaniz ASUS daha iyi. Yanlış anlamayin tabii ki urunun kalitesi de fiyatina yansimistir ama B850 anakarta 14K vermek cok saçma. Hepsi ayni chip set uzerinden calisiyor.

Ben olsam bunun yerine yukarida arkadasin attığı X870 Tomahawk'i alirdim. Ne bakimdan problemli Tomahawk arkadasiniza sorabilir misiniz?
1748282373781.webp

X870 Tomahawk ile başka forumda konu açılmıştı, tutar yanı yok. AM5 platformunda MSI bioslarına bakın sitesinde. Hangi BIOS beta hangisi stabil belirtiyor mu kontrol edin. Stabil bioslarında da sıkıntılı. Sonra suçu işlemciye atıp mikro takılma vs. yaşamanız olası özellikle X870 Tomahawk modelinde.
AMD platformu anakart standartlerında aşırı serbestlik mi vermiş nedir böyle şeyler yaşanabiliyor. Intel'de böyle anakart sorunu görmüyordum hep MSI alıyordum. AM5 platformunda MSI'ın ASUS'a göre daha uyguna satması bana ucuz etin yahnisi yavan olur lafını hatırlattı yaşadıklarımdan ötürü. Sorun yaşamayabilirsiniz belki de. Deneyimlerim bu yönde