Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EJDER

Becerikli
Samsung M.2 9100 Pro.
ASUS 870e anakart.
ASUS 5090 ekran kartı.
ASUS ROG Thor 100W güç kaynağı,
AMD 9800X3D işlemci.

Kullanmaktayım ve birebir konu açan arkadaş ile aynı sorunu yaşıyorum. Hayatımda denemediğim işlemleri yaptım ve arkadaşın yaptığı kadar bütün işlemlerin hepsini yaptım, monitör değiştirmek dahil ama ekran kartım NVIDIA olmasına rağmen aynı sorunu yaşıyorum ve hâlâ da çözemedim. Sürekli anlık droplar yaşıyorum ve bu da oyundan komple zevkimi alıyor. Lütfen çözüme ulaştıysa bana da yardımcı olur musunuz?

@CryCasher, çözüme ulaştıysan yardımcı olabilir misin kardeşim? Psikolojimi bozdu, 100 tane işlem yaptım düzelmesi için olmadı.

@Caner Uncu,

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ben sanırım drop olayını artık çözdüm gibi.
Neyin etkisi oldu bilmiyorum ama en son yaptıklarımı buraya yazim belki başkalarınada yardımcı olur bilgiler.
İlk başta temizinden Windows 10'dan Windows 11 Home versiyonuna geçtim.
Belirli Windows güncellemeleri ve standart driverları kurdum.
BIOS'u zaten default yapmıştım format öncesi ve format sonrası BIOS'tan sadece işlemcinin 2.ci ekran kartı olarak gözüken sistemi kapattım.Ramlerde 6000mhzde
Bence en önemlisi bende 2 tane M.2 9100 SSD'lerden ikisini de işlemcinin altındaki slotlardan çıkartıp 1 tanesini RAM'lerin altında olan slota taktım gen5 destek, diğerini de ekran kartının alt kısımlarında olan slotlardan birine taktım oda gen4 olarak destekliyor.
Bu sayede TechPowerUp GPU uygulamasında bus ınferfacede gözüken X8 artık X16 olarak gözükmekte. Bu durumu buradaki arkadaşlar zaten yanlış gözüktüğünü ve düzeltilmesi gerektiğini sölemişti çok teşekkürler hepsine. Gene de resim olarak da ekledim.

Ortalama 10 tane şimdilik oyun denedim ve bir kısmında çok az drop verdi ama büyük ihtimalle oyunun kendisi ile alakalı droplar veriyor çünkü internetten başkalarının paylaştığı videolardan aynı oyuna baktım onlarda drop yiyor. Optimizasyonlarında zaten sorun var gibi.

Yardımı olan arkadaşlara tekrar tekrar teşekkür ediyorum hızlı cevaplar ve bilgili cevaplar için de teşekkür ederim.

@20424, @Ayhan Dönmez, @stormhawks47,

@Caner Uncu,

@Xbox 360E,

@Neareine,

@SunseTTime,

@tlhmon,

@AKINCILAR,

@20424, riser kullanmıyorum. 2 tane 9100 Pro 2 TB var, 2 tane de 3.5 inç hard disk 10TB var.
Ama bir kere hepsini çıkartıp 1 tane takılı şekilde M.2 bıraktım, ona da formatı atıp devam ettim. Gene droplar yedim. Sonra tekrar hepsinin bağlantısı kurdum.

@20424, riser kullanmıyorum. 2 tane 9100 Pro 2 TB var, 2 tane de 3.5 inç hard disk 10TB var.
Ama bir kere hepsini çıkartıp 1 tane takılı şekilde M.2 bıraktım, ona da formatı atıp devam ettim. Gene droplar yedim. Sonra tekrar hepsinin bağlantısı kurdum.

Muhtemelen X16 slotu X8'e düşmüştür ama X8 PCI-e 5.0 X16 PCI-e 4.0'a denk olduğu için orada sıkıntı yaşanmaması lazım.

GPU-Z ile bir bakın ekran kartı X16 çalışıyorsa BIOS'tan X16 slotunu gen 4 yapın, AMD dahili GPU sürücüsünü kaldırmayı unutmayın.

@20424, hepinizin ilgisi için teşekkürler hepsini tek tek deneyip testlerini yapacağım.

@20424, görsel attım. Bir yanlışlık var mı, siz bakabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Adsız3.webp
    Adsız3.webp
    248,1 KB · Görüntüleme: 84
X8'e düşmüş, netleştirmek için ekran kartını yüke sokup yük altındayken bakmak lazım.

Yani X8 PCI-e 5.0 çalışıyorsa sorun yok, şu an boşta olduğu için 1.1 görünüyor.

@stormhawks47, RAM'ler bir en başta bir de 3.sırada takılı bunları direk yerine göre ayarladık dedi vatandakiler ben çok anlamıyorum bazı terimleride doğru yerde gözüküyor. XMP açık kapalı 4800 MHz'de denedim şu anda da 4800MHz'de kullanıyorum.