Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kiymalipide

Başarılı
Merhaba,

İşlemci, anakart ve RAM'i yeni aldım fakat stutter sorunundan kurtulamıyorum.

Format attım, EXPO kapattım, PBO açıp kapadım, C-State açıp kapattım, işlemcinin dahili ekran kartını devre dışı bıraktım, DDU ile ekran kartı driverını sıfırlayıp tekrar kurdum, chipset kurdum, BIOS güncelledim, başka ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Aşırı rahatsız edici; sürekli takılıyor, hatta bazen 1-2 saniyeliğine direkt kilitleniyor.

Ne yapmam lazım? Sorun ekran kartında mı yoksa işlemcide mi?

Denediğim oyunlar:
  • PUBG
  • PSO
  • Apex Legends
  • Rainbow Six Siege X
  • The Crew Motorfest
  • Cyberpunk 2077 (CP2077, menü geçişlerinde takılmalar hariç sorun çıkarmayan tek oyun.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sanırım sorunu çözdüm ya. BIOS Restore Defaults yaptım ve sadece X3D Gaming Modu kapattım. Her şey fabrika ayarındayken test ettim ve 0 takılma. Sonra emin olmak için önce EXPO açtım ve test ettim. Baktım ki yine takılma yok üstüne performans arttı, sonra PBO aktif edip sadece Curve Optimizer'dan -35 ayarlayıp yine test yaptım. Sonuç muazzam.

Bu zaferimin üzerine rahat durdum mu? Tabi ki hayır.
Afterburner üzerinden kademeli şekilde +500 Memory, +50 Core olmak üzere toplam +2000 Memory, +350 Core OC yaptım. Sıcaklık 1 derece değişmedi ve her oyunda ortalama +30 FPS değer kazandım. +450 Core denedim ama hiçbir etkisi olmadı performansa, sanırım kart kendini bir yerden sonra limitliyor.
PSU belirtmemişim. Asus Rog Strix 1000w 80+ Gold. Yenilerden değil, 2020'de almıştım belki PSU'da da sorun olabilir.

Güncelleme: Az önce denemek için CS 2 indirdim ve akıcılık namına hiçbir şey yok.
Ekran görüntüsü 2025-10-26 212929.webp

Son düzenleme:
Fark etmez hocam, genellikle 97 tavsiye ediliyor ama yine de ikisini deneyin.
570.00 ile gözle görülür şekilde akıcılık geri geldi fakat %1 hâlâ çok düşüyor ve takılmaları hissediyorum. Özellikle Apex'te çok fazla takılma yaşadım. Hatta direkt kitlenme yaşandı.
PUBG FPS limitli:
pubglimit.webp

PUBG FPS limitsiz:
pubglimitsiz.webp

Apex Legends:
apex.webp

CS 2:
cs2.webp

Apex ve CS'de FPS'i limitleyemiyorum izin vermiyor oyun :D Bir de ek olarak G-Sync açık olunca patlamalar yaşıyorum, sanırım ekran kartından dolayı o.

580 ile deneyip testleri atacağım.