Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kiymalipide

Başarılı
Merhaba,

İşlemci, anakart ve RAM'i yeni aldım fakat stutter sorunundan kurtulamıyorum.

Format attım, EXPO kapattım, PBO açıp kapadım, C-State açıp kapattım, işlemcinin dahili ekran kartını devre dışı bıraktım, DDU ile ekran kartı driverını sıfırlayıp tekrar kurdum, chipset kurdum, BIOS güncelledim, başka ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Aşırı rahatsız edici; sürekli takılıyor, hatta bazen 1-2 saniyeliğine direkt kilitleniyor.

Ne yapmam lazım? Sorun ekran kartında mı yoksa işlemcide mi?

Denediğim oyunlar:
  • PUBG
  • PSO
  • Apex Legends
  • Rainbow Six Siege X
  • The Crew Motorfest
  • Cyberpunk 2077 (CP2077, menü geçişlerinde takılmalar hariç sorun çıkarmayan tek oyun.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sanırım sorunu çözdüm ya. BIOS Restore Defaults yaptım ve sadece X3D Gaming Modu kapattım. Her şey fabrika ayarındayken test ettim ve 0 takılma. Sonra emin olmak için önce EXPO açtım ve test ettim. Baktım ki yine takılma yok üstüne performans arttı, sonra PBO aktif edip sadece Curve Optimizer'dan -35 ayarlayıp yine test yaptım. Sonuç muazzam.

Bu zaferimin üzerine rahat durdum mu? Tabi ki hayır.
Afterburner üzerinden kademeli şekilde +500 Memory, +50 Core olmak üzere toplam +2000 Memory, +350 Core OC yaptım. Sıcaklık 1 derece değişmedi ve her oyunda ortalama +30 FPS değer kazandım. +450 Core denedim ama hiçbir etkisi olmadı performansa, sanırım kart kendini bir yerden sonra limitliyor.
Hocam YouTube'a attığınız yorumu gördüm :D Evet çözdüm, altta yazdığım gibi yapınca düzeldi.

Sanırım sorunu çözdüm ya. BIOS Restore Defaults yaptım ve sadece X3D Gaming Modu kapattım. Her şey fabrika ayarındayken test ettim ve 0 takılma. Sonra emin olmak için önce EXPO açtım ve test ettim. Baktım ki yine takılma yok üstüne performans arttı, sonra PBO aktif edip sadece Curve Optimizer'dan -35 ayarlayıp yine test yaptım. Sonuç muazzam.

Bu zaferimin üzerine rahat durdum mu? Tabi ki hayır.
Afterburner üzerinden kademeli şekilde +500 Memory, +50 Core olmak üzere toplam +2000 Memory, +350 Core OC yaptım. Sıcaklık 1 derece değişmedi ve her oyunda ortalama +30 FPS değer kazandım. +450 Core denedim ama hiçbir etkisi olmadı performansa, sanırım kart kendini bir yerden sonra limitliyor.