Şu an güncel BIOS'tayım ve BIOS sürümü açıklamasında bu sürümden eski tarihli bir BIOS sürümine geçilemeyeceği yazıyordu. Sorun olur mu?
Sorun olmaz, downgrade edebiliyorsun, bir dene hata verirse SS at bana, BIOS içinden bir ayarı açmanı istiyordu Rollback Support ayarını, onu enable edip kuracaksın. Zarar-ziyan yok, AGESA version aynı, önemli olan o.

Ya da kesin çözüm renamer ile adlandırıp arka porttan yazmak.

@Hamza Ensar Sağlam ASUS kartlarda bir kural var, default+ save&exit yaptıktan sonra BIOS kuracaksın, her şey defaultta kalsın yani update sırasında.

https://www.mediafire.com/file/x3wt7vn05jbsryl/APEX+MOD+BIOS.cap/file

@Hamza Ensar Sağlam EFI Patch oldu gibi, buna bir bak. Bunu kur, arkadan yazarsan daha iyi, BIOS içinden hiç denemedim, renamer ile adlandırıp arka porttan yaz, bu şu anda senin bulunduğun BIOS sürümünün patch'li hali SoC için.

Tamamdır, attığım patch BIOS kur, senin son sürüm, LLC ve + offset mod açık ise devam edelim oradan, değerleri vereceğim. Bundan sonra dikkatli olman gereken kısım ama, yanlış değer girme SoC için. Arka porttan renamer ile adlandırıp yazacaksın bir de, onu biliyorsundur Flashback port+FAT32 formatlı USB'ye renamer ile isimlendirdiğin .cap uzantılı dosyayı atıp, tuş ile güncelleyeceksin.

Tamamdır, attığım patch BIOS kur, senin son sürüm, LLC ve + offset mod açık ise devam edelim oradan, değerleri vereceğim. Bundan sonra dikkatli olman gereken kısım ama, yanlış değer girme SoC için. Arka porttan renamer ile adlandırıp yazacaksın bir de, onu biliyorsundur Flashback port+FAT32 formatlı USB'ye renamer ile isimlendirdiğin .cap uzantılı dosyayı atıp, tuş ile güncelleyeceksin.

Bu gün müsaitliğim pek kalmadı. Yarın müsait bir zamanımda BIOS'u kurup haber edeyim hocam.

Bu gün müsaitliğim pek kalmadı. Yarın müsait bir zamanımda BIOS'u kurup haber edeyim hocam.
1763743811316.webp

1763743831432.webp

1763743890814.webp

@Hamza Ensar Sağlam Patch BIOS'ta böyle ayarlayacaksın, 1300 CPU SoC, LLC ayarı açıldıysa Level 7 LLC, ve SoC Voltage + offset mode, 0.050 verirsen 1.35 SoC sabitleyecek, 0.020'den 5 mV artıra artıra bakacaksın 6600 2-3-1 Nitro için, mantık bu. 1.35'e kadar denersin, +0.020, 0.025, 0.030, 0.035, 0.040, 0.045, 0.050.

Değerleri karıştırma.

@Ayhan Dönmez yanlış görmediysem bu işleri bırakacakmışsın. Bu işleri bırakmadan benim OC işini belki devam ettiremeyiz tam yoğun vaktime geldi ancak en kötü şu sistemin açılış süresini eski haline getirsek minnettar olurum.
Aynen ben de bırakma kararı aldım, koskoca @Marix hoca bırakmış, sıra bizde :D Sana vakit ayırabilirim dediğim gibi, 6600 C26 nasıl yapılacağını anlattım, bugün vaktin varsa Patch BIOS kurup 3 tane SS attım sana, ona göre verip bakacaksın, çok zor değil aslında.

@Ayhan Dönmez yanlış görmediysem bu işleri bırakacakmışsın. Bu işleri bırakmadan benim OC işini belki devam ettiremeyiz tam yoğun vaktime geldi ancak en kötü şu sistemin açılış süresini eski haline getirsek minnettar olurum.
DRAM Timings içinden Memory Context Restore ayarını Enabled yapman yeterli.

Sonraki açışlarda hızlanacak.

Aynen ben de bırakma kararı aldım, koskoca @Marix hoca bırakmış, sıra bizde :D Sana vakit ayırabilirim dediğim gibi, 6600 C26 nasıl yapılacağını anlattım, bugün vaktin varsa Patch BIOS kurup 3 tane SS attım sana, ona göre verip bakacaksın, çok zor değil aslında.

DRAM Timings içinden Memory Context Restore ayarını Enabled yapman yeterli.

Sonraki açışlarda hızlanacak.

Bu değerler kesin tutar dersen bir müsaitliğimde o BIOS'u kurup deneyeyim. Olmadı kalacağım gibi duruyor bu gün eve zaten girmeyeceğim başka yerdeyim 😂

Bu değerler kesin tutar dersen bir müsaitliğimde o BIOS'u kurup deneyeyim. Olmadı kalacağım gibi duruyor bu gün eve zaten girmeyeceğim başka yerdeyim 😂
6600 C26 için atmıştım sana Zen'i, şimdi Patch BIOS kurduğunda senin şu anki BIOS ile aynı versiyon zaten, tek farkı SoC voltaj override + modu açılacak, bir de LLC ayarı açılabilir de açılmayabilir de, eğer açılırsa dediğim yerden vereceksin Level 7 olacak. Sonrasında AMD Overclock içinden 1300 SoC vereceksin, yine aynı AMD Overclock menüsünde SoC Uncore OC Mode aktif edeceksin yani Enabled, sonrasında SoC voltaj offset mod + değerini seçip 0.030 girip 6600 2-3-1 Nitro bakacaksın mantık bu, 1300 SoC üzerine 0.030 eklersen 1.33 SoC eder, dediğim gibi başta 2 sıfır olmasına dikkat et, XOC işlemi bundan sonrası, 6600 açmak istiyorsan durum bu, az uğraşıp dikkatli olman lazım. @Hamza Ensar Sağlam

Zen'de 1.3 SoC yazacak, override modu o gösteremez, HWiNFO'da VDDCR ya da CPU SoC sensörlerinden birinden biri doğru değeri gösterecektir, BIOS içinden SoC voltaj local reading bulursan tam 1.33 SoC sabitlendiğini göreceksin, o şekilde 0.050 verip 1.35 SoC bakarsın en kötü, üzeri çok gerekli değil, 1.36 da olur, 1.37, 1.4 SoC çok bulaşma, gereksiz olur. 1.35'e açar.

BIOS'u flashback ile kuracaksın renamer ile isimlendirip, o işlemi biliyorsun FAT32 formatlı bellek ile arkadaki ilgili porttan tuş ile.

Eki Görüntüle 203866
Eki Görüntüle 203867
Eki Görüntüle 203869

@Hamza Ensar Sağlam Patch BIOS'ta böyle ayarlayacaksın, 1300 CPU SoC, LLC ayarı açıldıysa Level 7 LLC, ve SoC Voltage + offset mode, 0.050 verirsen 1.35 SoC sabitleyecek, 0.020'den 5 mV artıra artıra bakacaksın 6600 2-3-1 Nitro için, mantık bu. 1.35'e kadar denersin, +0.020, 0.025, 0.030, 0.035, 0.040, 0.045, 0.050.

Değerleri karıştırma.
@Hamza Ensar Sağlam Şu kısım yani, 3 tane SS seni ilgilendiriyor, 0.0 olmasına dikkat et, max vereceğin değer +0.050 ya da 0.060 olsun, üstüne çıkma. 1300 SoC verdiğinde SS'teki gibi onun üzerine ekleyecek. Senin kartta oto LLC zaten Level 7'dir, o ayar açılmasa da problem olmaz, açılırsa görseldeki gibi yapacaksın. Görselde olmayan tek ayar SoC Uncore OC Mode ayarı, o kesinlikle Enabled olmak zorunda. AMD Overclock içinde bu ayar.