Jordan F1

Uzman
AMD 7900X işlemcili bir sistemim var. Oyun oynarken sorun olamazken tarayıcıda video izleme ve Excel gibi daha basit uygulamalarda PC'de önce mouse tepkisiz hâle geliyor daha sonra sistem tepki vermiyor. Bir süre beklediğimde düzelir gibi oluyor ama sonunda PC kendine reset atıyor. Tekrar açıldığında normal çalışıyor. Belirsiz bir süre sonra tekrar aynı problem olabiliyor. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Sistem bilgileri
  • İşlemci: AMD 7900X
  • Anakart: ASUS X670E-A Gaming Wi-Fi
  • RAM: Trident G.Skill 6000 MHz EXPO uyumlu
  • Ekran kartı: GeForce GTX 1660 Super
  • Hard disk: Samsung 990 Pro SSD
  • Güç kaynağı: Termaltake 1200W Gold
  • Kasa: Cooler Master HAF 700
  • CPU soğutma sistemi: Corsair 420 mm sıvı soğutma

Islemci güç kullanımı ve voltaj ayarları vs. normal olduğu gibi mi? Yani oyun oynayabiliyorsunuz ama dusuk yükte sorun oluyor, biraz ilginç. Windows güncel mi, sürücüler güncel mi? Soruyorum ama sorunun bunlardan olduğunu dusunmuyorum.

RAM'ler soruna sebebiyet veriyor olabilir. Eğer açıksa EXPO'yu bir kapatın derim. EXPO kapalı şekilde test edin kararlılığı.

AMD 7900X işlemcili bir sistemim var. Oyun oynarken sorun olamazken tarayıcıda video izleme ve Excel gibi daha basit uygulamalarda PC'de önce mouse tepkisiz hâle geliyor daha sonra sistem tepki vermiyor. Bir süre beklediğimde düzelir gibi oluyor ama sonunda PC kendine reset atıyor. Tekrar açıldığında normal çalışıyor. Belirsiz bir süre sonra tekrar aynı problem olabiliyor. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

sistem bilgileri
  • İşlemci: AMD 7900X.
  • Anakart: ASUS X670E-A Gaming Wi-Fi
  • RAM: Trident G.Skill 6000 MHz EXPO uyumlu.
  • Ekran kartı: GeForce GTX 1660 Super.
  • Hard disk: Samsung 990 Pro SSD.
  • Güç kaynağı: Termaltake 1200W Gold.
  • Kasa: Cooler Master HAF 700.
  • CPU soğutma sistemi: Corsair 420 mm sıvı soğutma.

@Caner Uncu @Geraltın kılıcı.
Güç kaynağın sağlam mı? OCCT Power testi yapar mısın?

Artı -1 Eksi
@Caner Uncu @Geraltın kılıcı.
Güç kaynağın sağlam mı? OCCT Power testi yapar mısın?
Ram cpu ve power testi yaptım bir sorun görünmüyor sanırım?

Islemci güç kullanımı ve voltaj ayarları vs. normal olduğu gibi mi? Yani oyun oynayabiliyorsunuz ama dusuk yükte sorun oluyor, biraz ilginç. Windows güncel mi, sürücüler güncel mi? Soruyorum ama sorunun bunlardan olduğunu dusunmuyorum.

RAM'ler soruna sebebiyet veriyor olabilir. Eğer açıksa EXPO'yu bir kapatın derim. EXPO kapalı şekilde test edin kararlılığı.
Sistem güncel. Özellikle video izlerken sorun oluyor. Vlc player da ıp tv izlerken pc önce kasmaya başladı daha sonra başka bir şeye tıklarken ekran dondu.

Opera tarayıcıdayken bir anda dondu. Görselde paylaştığım gibi hiçbir veriler çıkmıyor. Sistem 30 saniye sonra kendi kendine reset attı zaten.

Dosya Ekleri

• OCCT-24919-104743.webp
    OCCT-24919-104743.webp
    195,5 KB · Görüntüleme: 61
  • OCCT-24919-112521.webp
    OCCT-24919-112521.webp
    179,8 KB · Görüntüleme: 68
  • WhatsApp Image 2024-09-19 at 12.02.42 (1).webp
    WhatsApp Image 2024-09-19 at 12.02.42 (1).webp
    18,5 KB · Görüntüleme: 67
  • WhatsApp Image 2024-09-19 at 12.02.42.webp
    WhatsApp Image 2024-09-19 at 12.02.42.webp