Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zeronuman

Çalışkan
Geçtiğimiz günlerde ilk kez kendi bilgisayarımı topladım. Ancak bazı sorunlar yaşıyorum:

İşlemci boşta 46–53°C, oyunda 62–67°C arası.
Sıvı soğutmanın fanları çok sesli çalışıyor.
BIOS üzerinden sıvı soğutma fan hızlarını düşüremiyorum.
Kasanın Ön RGB fanları ve jak girişi çalışmıyor, ancak USB girişleri çalışıyor.
Kasanın KL-Connect 3 yazılımında kasa fanları görünmüyor.

Sizce bu sorunlar anakart üzerindeki hangi bağlantılardan kaynaklanıyor olabilir?
  • Ekran kartı: Palit Gamerock RTX 5080
  • Anakart: MSI X670E Gaming Plus Wifi
  • İşlemci: R9 9900X
  • İşlemci Soğutucu: Arctic Liquid Freezer III 360
  • Kasa: Lianli Lancool 216
  • Psu: MSI MAG A 1000GL

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Burayu şu şekilde ayarlayın.

Screenshot_2025-06-11-23-04-33-73_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.webp
Bu arada bu işlemcide anlam veremediğim bir şey daha var. Biostan core performance boost ayarını açtığımda mantıksal olarak fps değerlerinin artması gerekmez mi? Bu ayar kapalıyken aldığım fps ile açıkken aldığım fps aynı oyunda. CPB açıkken işlemci sıcaklığı 73 derece kapalıyken 54 derece oluyor.

Yeni bir şey daha fark ettim. Radyatör fanlarını ve kasa fanının hızını artırdığımda işlemci sıcaklığına hiçbir etkisi olmuyor. Acaba bunun nedeni ne olabilir?

SIvı soğutmada fanlar değil de pompa hızı çok önemli hava soğutmada daha fazla fark ediyor, fanları komple durdurursanız anlarsınız işe yaradığını.

Pompanın çizelgesi bu şekilde. Oyunda sıcaklık 72 ile 80 derece arasında seyrediyor. Cinebench testinde ise 72-73 dereceydi. Boşta ise sıcaklık genelde 55 derece civarında, bazen 60'a çıktığı da oluyor. Sizce bu çizelge iyi mi?

Screenshot_7.webp