R9 9950X ve G.Skill 2x24 GB 6400 MHz CL32 sistemde RAM optimizasyonu nasıl olmalı?

Testi yaptım. Hiç bir hata olmadı. Tüm çekirdekler PASSED diyor.
Ama 7200 olarak yaptım ya 9000 yazmayı unutmuşum.
Fakat test bitti sorunsuz.

Başka yapmam gereken birşey var mı?

Günlük aktivitelerine devam et, problem çıkarsa yük altında anlarsın diye düşünüyorum. Öyle bir durumda değerleri gevşetmen gerekebilir. @Yakuza önerdiği şekilde Setter ve güç planı ayarlayabilirsin.

İşlemci için mi ram için mi?

Şimdilik bi sorun gözükmüyor gibi. Oyunlarda ve uygulamalarda bakacağım sorun olucak mı.

Bu PBO ile yaptığımız işlemler undervolt oluyor değil mi?

İşlemci için mi ram için mi?

Şimdilik bi sorun gözükmüyor gibi. Oyunlarda ve uygulamalarda bakacağım sorun olucak mı.

Bu PBO ile yaptığımız işlemler undervolt oluyor değil mi?

Evet, UV işlemi. Gündelik deneyin, sorun olursa anlarsın. Anlamaman imkansız zaten.

AI Tweaker PBO menüsünden Temp. Limit kısmını 85 olarak değiştirin.
Tamamdır o şekilde ayarlayacağım.
Son bi sorum olacak bu şekilde kullanmam bi sorun yaratmaz değil mi donanımsal olarak uzun vadede?

Bu arada AMD overclocking menüsü altında Precision Boost Overdrive menüsü var. Orada CPU Boost Clock Overdrive ayarı bende AUTO olarak yok. Disable, Positive ve Negative olarak var.

Ben onu Disable olarak bıraktım.

Son düzenleme:

Normal hali Disabled'dir onun zaten. AI Tweaker'dan ayarladığın için o kısma ellememen de fayda var. Overwrite ediyor. Uzun vade sorun olmaz.

Normal hali Disabled'dir onun zaten. AI Tweaker'dan ayarladığın için o kısma ellememen de fayda var. Overwrite ediyor. Uzun vade sorun olmaz.
Bu arada ben işlemleri AI Tweaker altından değil Advanced menüsü altındaki AMD Overclocking menüsü içinden yaptım

Bende AI değil Extreme Tweaker olarak çıkıyor ama onun altında Amd overclocking menüsü kadar detaylı değil ayarlar.

PBO ayarlarını AI Tweaker PBO altından yapsan iyiydi, diğer menüden yaptıysan elleme o zaman. Nitro vs. gibi ayarlar Advanced, AMD Overclock içinde.

PBO ayarlarını AI Tweaker PBO altından yapsan iyiydi, diğer menüden yaptıysan elleme o zaman. Nitro vs. gibi ayarlar Advanced, AMD Overclock içinde.
Diğer menüden yapmanın bir sakıncası var mı? Teknik olarak? Çünkü işlemci için bazı ayarlar AI Tweaker altında değil diğer menüde vardı. O yüzden diğer taraftan yaptım ayarları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…